Frissítések

friss történetek, infók, stb...

SenLinYu: Manacled - Megbilincselt
Senlinyu:

Örömmel jelentem be, hogy szerződést kötöttem a Del Rey Penguin Random House-szal az Egyesült Államokban és Michael Joseph-szel az Egyesült Királyságban az Alchemised című debütáló regényemmel, amely egy önálló, sötét fantasy regény, amely a nekromancia és az alkímia háború sújtotta világában játszódik, és amelyben egy amnéziás gyógyítót hadifogságba ejtenek, és meg kell küzdenie elveszett emlékei és a közöttük rejtőző titkok védelméért.

A könyv a trauma és a túlélés, az örökség, valamint a szerelem extrém sötétségbe taszító témáit dolgozza fel, és - ahogyan azt már talán észrevetted - a Manacled újragondolt változata. Tudom, hogy eddig eléggé csendben voltam a kiadói utamról, és ez nagyrészt azért volt, mert nem akartam aggodalmakat kiváltani, vagy aggódni amiatt, hogy hirtelen elszakadok egy olyan történettől, amely olyan mélyen hozzám tartozik, és amelyről tudom, hogy oly sok embernek jelentett oly sokat.

Ez a folyamat nagyon lassan és csendben bontakozott ki, mert igyekeztem minden egyes lépésnél a lehető legkörültekintőbben eljárni. Mint azt a legtöbben tudjátok, már jóval azelőtt olvasója voltam a fandomnak, hogy írni kezdtem volna. A fanfiction műfaj hihetetlenül különleges számomra, és igyekeztem mindent megtenni, hogy ne ássuk alá a jogi védelmét, és ne engedjem, hogy a műveim is ezt tegyék.

Az elmúlt évek során egyre nagyobb problémát jelentett a Manacled illegális értékesítése, ami mind engem, mind a fanfictiont szabadon megosztó hihetetlen közösséget jogi veszélybe sodorta. Miután konzultáltam az OTW-vel, valamint más jogászokkal, világossá vált, hogy fanfiction íróként korlátozott lehetőségeim vannak arra, hogy megvédjem a történeteimet az ilyen jellegű kizsákmányolástól, de nem tudtam, mit tegyek; nem akartam egyszerűen levenni a történetet, részben azért, mert attól tartottam, hogy az csak súlyosbítaná a problémát, de nem tudtam, milyen más lehetőségeim vannak.

Aztán hirtelen eszembe jutott az alkímia ötlete, ami sajátosan alkalmas volt; egy akadémiai világ tele egyedi transzmutációs képességekkel, és egy nekromantikus háború a halhatatlanság titkait felfedező emberek ellen, és láttam egy utat a történet újragondolásához, miközben a lehető legtöbbet megtartottam a Manacled eredeti szelleméből. A koncepciót 2022 karácsonya körül kezdtem újrafogalmazni, és aztán, mintha az univerzum összehangolódott volna, épp amikor befejeztem, Caitlin Mahony és Rivka Bergman a WME-től megkeresett, és elragadóan lelkesedtek az új alkímiai világommal kapcsolatos koncepciókért és ötletekért, valamint a történet újragondolásának módjairól.

Nagyon örülök, hogy Emily Archbolddal, a Del Rey látnok szerkesztőjével, valamint Rebecca Hilsdonnal a Michael Joseph brit kiadónál együtt dolgozhatok a regény csiszolásán, hogy 2025 őszén megjelenhessen. Egyedülállóan kiváltságosnak érzem magam, hogy mindkét kiadói csapatom ismeri a Manacledet, és megérti, hogy milyen sok ember számára különleges, és mennyire fontos, hogy ez az újragondolás ugyanazt a szellemiséget ragadja meg, miközben saját szárnyakat is kap. A Manacled jelenleg nem megy sehová. Egész 2024-ig online marad, majd - ha megbocsátod a szóviccet - 2025-re alkimizálódik, és eltávolítják az AO3-ról. Nagyon hálás vagyok mindannyiótoknak, akiknek tetszettek a műveim, és remélem, hogy továbbra is számíthatok a támogatásotokra, amikor a következő lépéseimet teszem meg szerzőként.
hozzászólások: 12

by Neola @ 2024 Feb 07
Uuuu. Annyira jó ilyet hallani! Ha tényleg jön magyarul. Én tuti megveszem. Durva volt a Megbilincselve, de annyira ütött amikor minden kiderült! Biztosra veszem sok más izgalom is lesz benne és nem feltétlenül egy egyszerű újra gondolásról van szó.
Amit az elején írtál annyira elszomorító. Persze annak én is örülök, ha valami bővíti a Harry Potter kincstáramat, de észbe se jutna nyerészkedni vele. Annyira bosszantó, hogy mások nem tisztelik ezt és más tehetségéből nyerészkednek. Undorítóak!
Sajnálom, hogy sok fanfiction íróval ezt csinálják és elveszik a kedvüket az írástól.
Olyan rossz ezt olvasni.

Üdv:Neola
by Nyx @ 2024 Feb 07
Nagyon szuper, hogy időben lecsaptak rá, úgyhogy remélem, hogy megvalósul és magyarul is a polcunkon lesz. Igen, szerintem is! És nagyon jól végigkövetette azt ahogy Hermione emlékei visszatérnek. Egy új univerzumban pedig még szabadabbak a lehetőségek úgyhogy semmilyen Harry Potter és A Szolgálólány meséje univerzum nem köti, így még érdekesebb is lehet. Meglátjuk. Igyekszem a híreket figyelemmel kísérni.

Igen, rohadtul bosszantó ez a ficbook őrület, így ebben a formában egyszerűen kezelhetetlen az egész. Sennek főként gondja van velük a népszerűsége miatt. Amazonon is árulja valaki… Nekem se jutna eszembe nyerészkedni ilyesmivel, pedig azért pár HP-s dolgot csináltam már, köztük könyvet is pl.: a félvér herceg bájitalos könyve volt az első ilyen, aztán Ynda: Csak egy játék című fice. És pont ahogy mondom elveszik az írók kedvét az írástól, és a ficbook készítéstől is annak, aki ezt hobbiból a saját örömére csinálja. Sajnos, nem mindenki tud könyvet kiadni, ha fanfic műfaj nem lenne olyanok se mernének írni, mint akik így igen. Lehet én se írnék. Nem tudom. Még várok a nagy ötletre így is. És rohadtul sajnálom, hogy jövőre törölnöm kell ezt a fordítást… Persze megértem meg minden, de innentől lehet nem lesz folytatása Sen fanfic műveinek ( a Let the Dark In is egy jó fic tőle, bár egy ideje hiatuson van). Na, mindegy végül is ez szerencsésen alakult Remélem a többi érintettnek is akad majd megoldás.
by Asarys @ 2024 Feb 08
Úgy örülök Sen sikerének. Nagyon kivi vagyok a könyvére. :) Habár a szívem vérzik a Manacled miatt, hisz a könyv már nem lesz ugyanaz, mint amit most imádunk. :S Azt megkérdezhetem, hogy mi a címe annak a ficnek amit már lefordítottál, de már nem kerülhet ki az oldalra? Jókat szoktál választani, elolvasnám angolul, amíg még le nem szedik mindenhonnan is. :)
by Nyx @ 2024 Feb 09
Én is nagyon kiváncsi vagyok. Főleg Draco alteregójára Nem tudom mennyire fog hasonlítani rá. Ebben igazad van tényleg nem lesz ugyanaz, viszont szerintem több lehetőség van egy saját univerzumban, abból a szempontból, hogy nem köti semmi, még akar durvább is lehet Majd meglátjuk. Persze, megmondom. rubber_soul02: Rosemary for Remembrance
Háború utáni fic, egy évvel után játszódik igazából és nem Roxfortban (ezt csak azért mondom mert ebből olyan sok van és ezeket általában kerülöm). Hermione nem találja a helyét, és valahogy semmi se jó, még a barátai sem értik meg, eltávolodtak egymástól, és kezdi teljesen másképp látni a világot. Ott talál úgymond menedékre és új barátokra, ahol nem is számít rá. És egyúttal Dracóra, aki pont olyan sérült mint ő, és aki belerángatja egy olyan helyzetbe, amiben Hermionénak felelősséget kell vállalnia Dracóért. Eleinte egyikük sem veszi észre, hogy lassan-lassan együtt kezdenek gyógyulni. Érdemes elolvasni szerintem. Nagy kár, hogy nem lehet már fordítani
by Nyx @ 2024 Feb 09
De aranyos vagy! Igyekszem jókat választani. Még azért van pár, amit szeretnék hamarosan feltenni az oldalamra. Csak tényleg kellene egy időnyerő
by Asarys @ 2024 Feb 10
Juj nagyon köszi, gyorsan le is töltöttem a Rosemary for Remembrance-t, nagyon izginek tűnik a leírásod alapján. :) Meg ha már felmentem AO3-ra akkor még leszedtem pár régóta halogatott fanficet.... nehogy eltűnjenek. :D
A Roxfortos sztorikat én is kerülöm... inkább azt szeretem, ha már kicsit felnőttebbek a szereplők... vagy hát nem 15-16 évesek na. :) Mostanában nagyon nem megy a YA... de szerencsére van még miből válogatni bőven. :)
by Nyx @ 2024 Feb 11
Remélem, hogy tetszeni fog. Egyébként ez nem rossz ötlet. Nekem is le kell majd szednem párat. Miket szedtél le?
Igen, pontosan. Én is inkább azt szeretem, amikor felnőttebbek, és ha Roxfortot kihagyjuk a szórásból. Jaja a YA valahogy már nem igazán köt le, könyvekben sem igazán, de valóban nagyon szuper, hogy bőven van választék
by Asarys @ 2024 Feb 12
Ezeket szedtem le nagy hirtelen:
-A Portrait of a Woman
-Anniversary
-Apple Pies and Other Amends
-Brandy, apricot and spice
-Breath Mints Battle Scars
-Bring Him To His Knees
-Coffee and Spearmint Toothpaste
-Familiar faces, worn out places
-How to Lose a Wizard in 10 days
-Isolation
-Kiss Me Haunt Me Kill Me
-Meet Your Match
-Secrets and Masks
-Sincerely Yours
-To the bottom of the wishing well
-Ten out of Ten
-The Auction
-The Disappearances of Draco Malfoy
-The Eagles Nest
-The Fallout
-The Lioness and the
-Wait and Hope
Ezeket látom szinte mindig mindenféle fórumon, meg goodreadsen. :) Már csak tényleg egy időnyerő kéne, hogy el is tudjam őket olvasni :D
by Nyx @ 2024 Feb 12
Mondom is, hogy miket olvastam vagy kóstolgattam a listádból.

Apple Pies and Other Amends - Ezt olvastam, szerintem nagyon aranyos volt. Csak egy bajom van vele, hogy jelen időben írták meg és úgy nekem valahogy nem állt össze, amikor magyarul próbáltam fordítani. Általában én múlt időben szoktam írni, aztán így nem igazán találtam vele a hangot. De amúgy tényleg tetszett. Valami hasonlót sütés / főzés témában szeretnék írni, csak még nincs kidolgozva a történet.

Breath Mints Battle Scars - Ezt elkezdtem, de félreraktam, viszont ezt mindenképpen folytatom majd. Azt mondják róla, hogy nagyon jó.

Bring Him To His Knees - Ez kicsapta nálam a biztosítékot. Hat fejezetet olvastam el belőle, mert annyira idegesített Pansy karaktere és Hermione tinilányszerű naiv viselkedése, hogy inkább félretettem. És voltak más okaim is, de ezt ide inkább nem írom le :D Pedig a fülszöveg nagyon jó, ígéretes kezdés, és Draco karaktere bőven ott van. Lehet, hogy csak meg kell várni, amíg beindul, nem tudom. Majd még lehet ráveszem magam. Ezzel óvatosan.

How to Lose a Wizard in 10 days - Ezen nagyon sokat nevettem. Le is fordítottam már, de még a szerző nem válaszolt nekem, hogy megengedi-e feltenni. Vicces, követi valamennyire a filmet is, jók benne a varázsvilággal összeegyeztetett poénok. Picikét rövidnek éreztem.

Isolation - Ezt elkezdtem, de Draco baromi bunkó volt az elején, aztán abbahagytam. Bár erre még kíváncsi vagyok, hogy mivé fejlődik, ha lesz időm, majd akkor folytatom.

Meet Your Match - Ennek kb. a felénél tartok most. Szerintem nagyon kis aranyos történet. Remain Namelesshez tudom hasonlítani hangulatban. Itt is Draco és Hermione a mugli világban találkozik, egy mugli barát közvetítésével találnak egymásra.

Secrets and Masks - Nagyon izgalmas történet, nem szokványos befejezéssel. Ezt is szeretném majd lefordítani, mielőtt még az író törölné vagy visszavonná a fordítási engedélyeket. A Manacled inspirált egyébként, de teljesen más a dinamikája. Hermione a szorult helyzete ellenére bőven visszavág Dracónak, és egyedi benne a Voldemort győzelme utáni világkép, és a halálfaló hierarchia.

Ten out of Ten - Ezt is olvastam. Nem volt rossz történet. Egyedül az nem tetszett benne, hogy túlságosan gyorsan történik benne minden, és kb. dupla ennyi fejezetből sokkal szebben ki lehetett volna bontani az egészet. Draco házimanója nagyon cuki benne, és sok benne a spicy jelenet.

The Auction - Ezt a Manalced után kezdtem olvasni, de nekem már sok volt ennyi kegyetlenség. Azt mondta egy csaj, akivel beszéltem erről, hogy érdemes elolvasni, mert nagyon jó.

The Disappearances of Draco Malfoy - Ezt elkezdtem nem olyan régen. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle.

The Eagles Nest - Erről azt hallottam, hogy nagyon jó. De még nem olvastam bele.

A többibe még nem kóstoltam bele, de majd utána nézek. Igen, igen, az időnyerő nagyon kellene.
by Asarys @ 2024 Feb 13
Ahhww de cuki vagy, hogy leírtad róluk a véleményedet! Nagyon köszönöm! =) Így már kb. be tudom lőni, melyik milyen. :)
by Nyx @ 2024 Feb 13
Szívesen nincs mit :) Majd még leírom, hogy én még miket olvastam, aztán hátha lesz olyan, ami tetszeni fog :)
by Nyx @ 2024 Feb 15
SenLinYu - Let the Dark in tetszett még nekem. Ez Roxfort utolsó év történet a Trimágus tusa idején, egy olyan világban, ahol nincs Voldemort. Hermione helyzete teljesen más, mint a könyvekben, gyakorlatilag a vérségi státusza miatt nem vár rá fényes jövő, mert a társadalom kinézi az ilyeneket, mint ő. Ezért is dobja bele a nevét a serlegbe és ő lesz Roxfort bajnoka. Draco nem roxforti diák, hanem a Durmstang diákja és bajnoka. Zajlik köztük egy fogadás, aminek a tárgya annak a mágiának az ismerete, ami Draco gyakorol. Nagyon egyedi és érdekes történet.

Kingdom Come - inadazze22 : Ez pedig egy történelmi romantikus és HP univerzum keresztezés. Lassan frissül, de nagyon el lehet benne veszni, mert annyira érdekes. Ezt szeretném, majd lefordítani. Az elárvult Hermionét a Potter család magához veszi, miután egy szörnyű csata során lemészárolják a családját, és a saját lányukként nevelik fel és Harry testvéreként. Több királyság is van. Voldemort ebben a történetben egy sötét birodalom vezére, aki szemben áll Draco királlyal, aki viszont a Szent Birodalom uralkodója a saját jogán. És éppen feleséget keres, de mindig valami történik az új királynővel a házasságuk után, általában merénylet áldozata lesz, azért, hogy Dracónak ne legyenek saját örökösei. Így jön a képbe Hermione, aki felkelti Draco figyelmét a kiválasztás során. Eleinte nem igazán akarja az egészet, amíg rám nem jön, hogy Dracóval ő már találkozott egyszer, és Draco az életével tartozik neki. Harry, Ron és Draco ebben a történetben szövetségesek.

Growing Sideways - inadaze22 : Ez egy nagyon lassú izzásos történet. Draco és Hermione egy közös projekten dolgoznak a Rejtélyek Osztályán, ahol megjelenik egy ajtó, amiről nem tudják micsoda. Elsősorban Draco szemszögéből láthatjuk az eseményeket, aki azt hiszi, hogy minden rendben van az életében, de rá kell jönnie, hogy ez egyáltalán nincs így. Eljegyezte magát Astoriával, aki igazán más szeret, és csak Draco jóindulata miatt tartják fent a látszatot (fizetnie kellene Astoriának az eljegyzés felbontása miatt, és ki is tagadnák a szerelme Luna miatt). Aztán miközben Draco és Hermione együtt dolgoznak egyre jobban megismerik egymást. Hermione éppen egy rossz kapcsolatban tengődik Oliver Wooddal, akivel egyáltalán nem illenek össze, mások az igényeik, mások a céljaik. Viszont Dracóval érezni, hogy egyfajta kapcsolat alakul ki köztük, ami egyre mélyebb és tartalmasabb. Még ez is folyamatban lévő írás.

Hot for Teacher - MotherofBulls: Ez egy nagyon vicces történet. Amiben a ifjú Scorpius Malfoy kamaszkorba lép, és kissé megizzasztja fiatal apukáját, aki először azt hiszi magáról, hogy remekül tudja kezelni a fia újfajta érdeklődését a lányok iránt, illetve hasznos tanácsokkal látja el őt. Amiről aztán kiderül, hogy teljesen nem így van, mert Scorpius megvallja gyengéd érzelmeit kedvenc roxfortos tanárának, aki nem más, mint Hermione, és a tanárnő nem túlságosan örül az ilyenfajta közeledésnek, ezért egy elbeszélgetésre hívja az idősebb Malfoyt, aki persze később megállapítja, hogy a fiának remek ízlése van a nők terén. Kicsit szabadszájú történet, de szerintem egészen jó.

Timeless - alexandra_emerson: Ezt még olvasom. Ez egy amolyan az időutazó felesége és HP univerzum crossover. Draco véletlenül eltör egy időnyerőt, és elkezd időugrásokat csinálni. Ráadásul egy úttal felfedezi, hogy a jövően Hermione a felesége lett, amitől annyira nem lesz doldog. Amikor időt ugrik, akkor a jövőbeli énje helyet cserél vele, és megpróbálja magába bolondítani Hermionét. Nem rajongok annyira az időutazós történetekért, de ez egészen tetszik.

Úgy kb. ennyi lenne. Még azért van, de azok körül még sok az olyan, amit nem fejeztem be, és még sehol se tartok vele. De ezeket majd szeretném lefordítani. Bízzunk benne, hogy össze is jön.
Powered by CuteNews