Frissítések

friss történetek, infók, stb...

Cikk és új könyvmegjelenés
Sziasztok,

Nem tudom olvastátok-e Miriam Margolyes (Bimba professzor) interjúját. Ezzel kapcsolatban szeretnék megosztani veletek egy-két gondolatot.

"Aggódom a Harry Potter-rajongók miatt, mostanra már túl kéne lenniük ezen. Huszonöt éve volt, és szerintem gyerekeknek szól. Benne ragadtak. Szoktam vállalni olyan cameókat, amikor személyre szabott videókat veszek fel bizonyos alkalmakra, és nagyon gyakran keresnek meg azzal, hogy Harry Potter témájú esküvőjük lesz. Egek, milyen lehet az ilyen emberek nászéjszakája? Bele se akarok gondolni" - nyilatkozta Miriam egy új-zélandi tévécsatornának.

A nyilatkozat nagyon nagy port kavart a Harry Potter rajongók körében, hiszen egy alapjaiban kérdőjelezi meg a rajongásunkat. Sok-sok posztot láttam ezzel kapcsolatban. Néhány meglehetősen vicceset is, ebből egyet beteszek ide is.


- Bimba professszor most a fanfiction gonosztevőmmé vált

A 24.hu írt ezzel kapcsolatban egy átfogó cikket, amiben ezt a témát boncolgatja. Megkeresték a Merengőt is, és Ynda nyilatkozott az admingárda részéről, aki nagyon jól összeszedte és tolmácsolta a rajongói életrézést. Néhány Merengő tag véleménye is szerepel a cikkben, többek közt az én gondolataimat is olvashatjátok ebben a cikkben.
Amit ide kattitva olvashattok: Cikk linkje

Ti mit gondoltok? Elengedjük a Harry Pottert?


------------------------------------------------------


Újabb könyvmegjelnés!

Másik hír, ami eljutott ma reggel hozzám, hogy inadaze22 az Egy férfi mércéje írójának is hamarosan könyve jelenik meg. Én magam nagyon szeretem a stílusát, a fogalmazásmódját és történeteit. Hamarosan még szeretnék tőle új történeteket is hozni az oldalra, remélem, hogy ennek nem lesz akadálya a könyvmegjelenése.

Egyelőre még csak annyit tudni, hogy leszerződött egy ügynökséggel, de a készülő műről még semmit.

Ina Instagramja

Izgatottan várom majd a fejleményeket
hozzászólások: 6

by Neola @ 2024 Mar 26
Olvastam én is a cikket. Én nem háborodtam fel rajta, mert sok ember van, aki ezt nem érti. Pedig ennek már kultusza van. A számok nem hazudnak. Nem véletlen, hogy sorozat formájában remake készül belőle. Van rá igény. (nekem mondjuk nincs mint már beszéltük jobban örültem volna kiegészítő történeteknek) Én igazán csodálatosnak tartom azt pl, hogy Tom Felton híres színész létére még mindig harry potter fan. Ő talán az egyetlen a gárdából, aki soha nem akarta levetkőzni Draco karakterét.
Harry Potter egy olyan csodálatos történet, amit egy igazán bele mélyedő olvasó soha nem fog el feledni. Főleg az a korosztály, aki együtt nőt fel Harry-vel. És én vele nőttem fel.
Próbáltam megnyitni a cikket, de nem sikerült telefonról. Lehet gépről működik nem próbáltam.
Nagyon érdekes, hogy milyen írói karrierek indulnak bele idén! Várom a további híreket. Jó ilyenekről hallani!
Köszi szépen az infót!
Üdv:Neola
by Nyx @ 2024 Mar 26
Pontosan, igazad van és teljesen egyet is értek. Nekünk, akik együtt nőttünk fel Harryvel még különlegesebb az egész rajongás, és ezt sokan nem értik. Ezért engem se igazán ütött szíven a dolog. Nem dobunk ki csak úgy valamit, amivel együtt nőttünk fel. Gyanítom Miriam nem is olvasta a könyveket, bár ki tudja. Szerintem semmi baj nincs azzal, ha az embernek van olyasmi, amiért lelkesedhet. Persze nyilván egészséges keretek között.
Tom Feltonnak egyébként van egy nagyon jó dokumentum filmje Meet the Super Fans, na abban vannak érdekes dolgok a rajongókról. És a könyvében is ír hajmeresztő dolgokat. Pl.:
Volt egy pasi aki örökbe akarta fogadni. Lucius Malfoy névre változtatta a sajátját és Malfoy-kúriában nevezte el az otthonát. Na ez a rajongás viszont nagyon para.
Jaajj a linkekkel én vagyok a ludas, mindig elfelejtem, hogy ide máshogy kell őket beszúrni, de már kijavítottam. Köszi, hogy szóltál!

Igen, igen! Nagyon örülök neki, hogy ennyi írói karrier indult el az idén vagy legalábbis mostanában. Elképesztő ennek tanúi lenni. Nagyon örülök mindegyiküknek. Alig várom, hogy valamelyik író művét elolvassam. Nagyon szívesen az infókat
by Neola @ 2024 Mar 26
De érdekes!
Mennyire egy rugóra jár az agyunk. Vagyis inkább ugyan azt éltük meg gyerekként a Harry Potter-rel kapcsolatban!
Most olvastam el a Cikket. Jól sikerült, érdekes volt!
Még egyszer köszi.
Üdv:Neola
by Nyx @ 2024 Mar 27
Igen, igen. Áhh tudod, amikor az ember egyet mást megélt már, akkor már nem akad fent ilyen nyilatkozaton és azokon, akik ezt nem értik. Különleges generáció vagyunk mi :)
Szerintem is jól sikerült a cikk Kimondottan jó volt több oldalról is látni ezt az egészet, és a fanficeket is megemlítették aminek külön örülök.
by palmainé ildi @ 2024 Mar 30
Én 56 éves vagyok és nem szégyellem hogy szeretem a Harry Potter könyveket. Értelemre Érzelemre nevel. Sok gyerekkel magát az olvasást szeretetti meg. Egyedül az idő fog pontos választ adni. Véleménye mindenkinek lehet és az sem baj ha nem egyezik az enyémmel. Nyitottságot is adott a könyv. Megtanít mások elfogadására. Elősegíti a szárnyaló fantáziát.
by Nyx @ 2024 Mar 31
Így van, nincs is ezen mit szégyellni. Igazán az, hogy az ember olvas és rajong valamiért egyáltalán nem baj. Nyilván a Olvastam egyszer, hogy csináltak egy felmérést a gyerekek körében (11-15 éves korosztály), és akik olvasták Harry Pottert azoknak sokkal nagyobb volt az érzelmi intelligenciájuk, mint akik nem. Velem is a Harry Potter szerettette meg az olvasást még gyerekként, nem lehetek eléggé hálás ezért Rowlingnak, szívesen visszanyúlok olykor-olykor a könyvekhez. (Nálam a kötelezők először nagyon elvették a kedvemet az olvasástól.) Teljesen igazad van! Mindenkinek van véleménye. És az a szép az egészben, hogy nem kötelező követni másokat :) Ohh, a szárnyaló fantáziáért nem lehetek neki eléggé hálás Harrynek.
Powered by CuteNews