Fejezetek

írta: In_Dreams

3. fejezet
3. fejezet

Hermione ritkán engedte meg magának, hogy a háborúra gondoljon. Hogy igazán gondoljon rá. Tudatosan gondolni azokra a napokra, arra a bizonyos villogó fényekkel, rémülettel és könnyekkel teli éjszakára azt jelentette, hogy biztosan a rémálmokra számíthat. Harry persze győztesen került ki belőle, de annyi minden veszett oda.

A boszorkányt mindig keserédes érzéssel töltötte el, amikor Voldemort legyőzésére gondolt. Persze annyi mindent sikerült megmenteni, és mindig büszke lesz arra a bátorságra és áldozatra, amit Harry aznap tanúsított. De a sok szörnyű emlék mindig ott lappangott benne.

A fájdalom George arcán, amikor rájött, hogy ikertestvére nélkül maradt. A Weasley-k összebújva a veszteségtől megfeszülve. Tonks és Remus elvesztése, amikor Teddy még olyan fiatal volt. Lavender Brown halálát nehéz volt Hermionénak megemészteni; mindig is úgy érezte, hogy jobban is igyekezhetett volna megérteni a lányt, hiszen mégis annyi éven át a kollégiumi szobatársa volt. Olyan sokan voltak még… a holttestek a Nagyteremben, egy időre ott maradtak, hogy gyászolják őket.

És utána, azzal a tudattal folytatni, hogy mi is volt Piton valójában… az is fájt.

A rémálmok ezekből a képekből álltak, és még sok másból is; emlékek, kicsavarodva és összetekeredve, hogy csak a legrosszabbat hozzák, a rémületet és a sok halált.

Ez volt a roxforti csata – de a horcruxok keresésével töltött idők, a menekülés és a nem tudni, hogy vége lesz-e és mikor – néha ezek az emlékek is felbukkantak.

A Mardekár igazi medáljának a keresése. Betörés a Gringottsba, a küzdelem a Hugrabug kupájának megtalálásáért. Nem voltak biztosak benne, hogy valaha is rájönnek-e, hogyan pusztítsák el a horcruxokat. És az, ami Hermionét a legjobban gyötörte, bár ő beszélt róla a legkevesebbet – hogy Bellatrix Lestrange elfogta, majd megkínozta a Malfoy-kúriában. Az alkarján lévő heg fizikailag még mindig ott maradt, a többi sebhely pedig mentálisan.

Ez volt az egyik legnehezebben felfogható dolog, amikor megbékélt azzal, hogy már nem gyűlöli Malfoyt – az egyszerű tudat, hogy a férfi nem a családja. Ő akkor még csak egy tinédzser volt, soha nem mutattak neki más utat.

A Jegyét persze látta már sokszor, de nem volt elég bátor ahhoz, hogy rákérdezzen. Voldemort bukása óta időközben ezüstös hegszövetté halványult. Szinte beleolvadt a sápadt bőrébe, de bizonyos fényviszonyok között még mindig élénken látszott.

Hermione nem gondolta, hogy ez valaha is beszédtéma lesz közöttük.

***

Ginny másnap este váratlanul megjelent, egy üveg borral hadonászva.

– Meglepetés! – mondta vigyorogva, amikor Hermione enyhén megdöbbenve kinyitotta az ajtót.

– Szia, Gin – mosolygott, és gyorsan megölelte a másik lányt.

– Hogy vagy, Hermione? – kérdezte a vörös hajú, találkozva a boszorkány tekintetével. – Ismerlek, és el sem tudom képzelni, hogy sokat mozdultál ki, mióta elhagytad az idióta bátyámat.

– Nem különösebben, de azért jól elvoltam – vallotta be Hermione, miközben összeszedett két borospoharat a konyhából. – Csak egy nagy változás, ez minden. Egyedül élni borzasztóan csendes ehhez képest.

– El tudom képzelni – szimpatizált Ginny, miközben belekortyolt a borába. – Ráadásul úgy hallottam, hogy Draco Malfoy mellett laksz. Milyen kínos ez?

– Már nem olyan rossz, mint régen – vonta meg a vállát Hermione – többnyire magának való, és amikor csak találkozunk, mindig udvarias.

Kizárt dolog, hogy elmondja Ginnynek, hogy lefeküdt vele. Nem bízott abban, hogy ez nem jut-e vissza Harryhez vagy Ronhoz.

– Bármennyire is egy balfácán volt az iskolában, szerintem valahogy elképesztő, milyen jól boldogul – mondta Ginny.

– Mármint a kviddicsben? – kérdezte Hermione. Tényleg el kellett kezdenie követni azt az átkozott sportot, és megnézni, mi ez a nagy felhajtás körülötte.

– Igen – válaszolt Ginny tágra nyílt szemmel. – Az elmúlt két évben, mióta megszerezte őt a Sólymok csapata, igazán lenyűgöző győzelmi rekordokat értek el. Az emberek azt mondják, ő a legjobb hajtó, akit a liga több mint száz éve látott.

– Tényleg – szólalt meg Hermione felhúzott szemöldökkel, kissé szkeptikusan.

– Azt is hallottam, hogy Anglia obszcén mennyiségű galleont ajánlott neki, hogy játsszon velük a mostani világbajnoki szezonban, de ő visszautasította – folytatta Ginny, szinte suttogva, mintha valami tiltott dolgot osztana meg.

– Régebben játszott velük, úgy hallottam – jegyezte meg Hermione.

– Igen, már jó pár éve – mondta Ginny vigyorogva. – Meglep, hogy ezt egyáltalán tudod, tekintve, hogy milyen keveset tudsz a kviddicsről.

Hermione vállat vont, és kortyolt egyet a borából.

– Szóval, mi újság veled? – tudakolta a boszorkány témát váltva.

– Ó, Ron majdnem minden nap átjön duzzogni vagy dühöngeni, vagy mindkettő – jegyezte meg komolytalanul. – Mondtam neki, hogy nem kellett volna ilyen királyi seggfejnek lennie. Azt hiszem, még Harry is kezd belefáradni.

– Igaz – helyeselt Hermione nyelve. Nem törődött azzal, hogy a mellkasában fájdalmat érzett Ron gondolatára. – Nem fogadhatom vissza, Gin, azok után, amit tett.

– Nem is várnám el tőled – felelte Ginny. – Rontól sem kellene. Különben is, most rajtad keresztül élem az életemet. Találkoztál már valaki újjal?

– Gin! – Hermione nevetve mondta. – Persze, hogy nem, még csak néhány hete.

– Oké, de akkor minden szaftos részletet meg kell osztanod velem, amikor megtörténik – könyörgött a vörös hajú. – Köztünk szólva, néha azt kívánom, bárcsak ne ugrottunk volna bele olyan gyorsan a házasságba Harryvel.

– Tényleg? – Hermione tágra nyílt szemmel meredt rá.

– Úgy értem, szeretem őt, de a dolgok csak akkor olyan izgalmasak, ha soha semmi új nem történik – magyarázta a boszorkány, és egy félénk vigyort villantott Hermionéra.

Éppen ekkor kopogtak az ajtón. Hermione megdermedt, felhúzott szemöldökkel, egy szinte hallhatatlan „nem” csúszott ki az ajkán.

– Majd én nyitom – ajánlkozott Ginny boldogan, mivel Hermione reakciója elkerülte a figyelmét. Kinyitotta az ajtót, mielőtt Hermione bármit is mondhatott volna.

Malfoy volt az. Ginny úgy bámult, mintha nem tudta volna eldönteni, hogy megdöbbenjen vagy megdöbbenjen.

A szemei kissé tágra nyíltak, és Hermione felé pillantott, ajkai szétnyíltak.

– Malfoy – szólalt meg végül Ginny –, mit keresel itt?

– Csak köszönni jöttem – válaszolt a férfi óvatosan, még mindig kissé zavartan. – Szóval, holnap kellene egy csomagomnak megjönnie, de nem leszek itthon.

– Majd figyelek a baglyokra – felelte Hermione, és úgy bámult rá, mintha az elképzelhető legrosszabb szöveget találta volna ki.

– Nagyra értékelem – köszönte meg a férfi, és egy gyors mosolyt villantott. – Hölgyeim, élvezzétek tovább a bort.

Aztán eltűnt, vissza a lakásába.

Ginny lassan megpördült, és gyanakodva nézte Hermionét.

– Hermione – kezdte –, miért jön Draco Malfoy este fél tizenegykor a postáról érdeklődni?

– Fogalmam sincs, néha elég későn ér haza az edzésről – mondta a lány, és azt kívánta, bárcsak magabiztosabban hangzott volna.

Ginny visszasétált Hermione mellé, egyik finom szemöldökét felhúzva. A lány szeme összeszűkült.

– Szörnyen hazudós vagy – állapította meg, és ajkai mosolyra húzódtak. – Lefekszel vele, vagy nem fekszel le vele?

Hermione a barátnőjére meredt, idegesen rágta az alsó ajkát. Amikor a lány nem tagadta azonnal, Ginny szemei kikerekedtek.

– De igen!

– Alkalmanként – ismerte be Hermione, hirtelen szörnyen zavarban érezte magát. – Egyszer-kétszer már megtörtént. Egy maréknyi alkalommal. Oké, talán egy tucatszor.

– Hűha! – Ginny felkiáltott. – Ezt alig hiszem el!

Legalább nem vette rossz néven.

– Nem töltünk együtt időt vagy ilyesmi – biztosította Hermione gyorsan. Röviden elmesélte a történetet, hogy néhány hete összefutott vele a klubban, és mindketten alaposan elszabadultak, és a férfi hazavitte őt, mielőtt rájöhetett volna, hogy a szomszédja.

– Hermione, amikor azt mondtam, hogy szaftos részleteket kell megosztanod velem, ilyenre gondoltam! – A vörös hajú lány kifejezetten izgatottnak tűnt.

– Nem akartam, hogy Harry vagy Ron tudomására jusson – közölte Hermione határozottan. – Az utolsó dolog, amire szükségem van, hogy azt higgyék, valami tüzes viszonyom van az iskolai ellenségükkel.

– Nem fogom elmondani nekik! – biztosította Ginny, még mindig majdnem magánkívül. – Szóval, milyen?

Hermione egy pillanatig felhúzott szemöldökkel bámulta a barátnőjét, és visszaszorított egy mosolyt.

– Nagyon jó – ismerte el végül. – Hihetetlenül jó.

– Hát, sajnálom, hogy itt voltam és útban voltam – kuncogott Ginny. – Megyek, ha szeretnéd, és te visszahívhatod.

– Gin – rázta meg a fejét a lány. – Nem. Ő… más, mint volt. Valahogyan. Érettebb.

– Hát a háború már régen véget ért – érvelt Ginny –, talán már felnőtt anélkül, hogy Lucius a nyakában lihegne.

– Szerintem ennek is van valami köze hozzá – értett egyet a boszorkány –, de nem mintha beszélnénk ilyen dolgokról.

– Akarsz vele randizni? A szex általában érzésekhez vezet, Hermione – figyelmeztette Ginny aggódó tekintettel.

– Nem – fintorodott el gúnyosan a lány –, ő még mindig Draco Malfoy, akár megváltozott, akár nem. Nem aggódom különösebben amiatt, hogy érzéseket tápláljak iránta. Egyikünknek sem áll érdekében, hogy a másikkal randizzon.

– Oké, csak légy óvatos – kérte Ginny egy pillanatnyi habozás után. Aztán elvigyorodott. – Furcsának találtam, amikor érdeklődést mutattál a kviddics iránt.

– Egészen a közelmúltig nem is tudtam, hogy ilyen nagy dolog – szólalt meg Hermione.

– Határozottan az – biztosította Ginny –, most egy kicsit le vagyok nyűgözve tőled.

Hermione megforgatta a szemét. Számára még mindig csak Malfoy volt. Legalább volt egy másik lány, akivel beszélhetett ezekről a dolgokról.

***

– Sajnos, nincsenek csomagok – dugta ki a fejét Hermione a folyosóra másnap, miután hallotta, hogy a varázsló hazaérkezett.

– A fenébe – mondta vigyorogva Malfoy.

Aztán megrázta a fejét, odasétált, és belépett a lakásába.

– Szörnyű volt, ugye? – kérdezte a férfi. – Teljesen lefagytam.

– Elég kellemetlen volt – értett egyet Hermione vigyorogva.

– Honnan tudhattam volna, hogy borozol és pletykálkodsz? – tudakoltak Draco, és célzottan nézett. – Egyébként milyen volt az estéd?

– Kellemes volt – ismerte el Hermione az ajkába harapdálva. – Jó, hogy van egy barátom, akivel beszélgethetek. Gin egyébként nagyon éleslátó, és átlátott rajtad.

– Ezt én is gondoltam – jegyezte meg a férfi vállat vonva. – Mit mondtál neki?

– Hogy nem tudlak rávenni arra, hogy ne gyere el hozzám, bármit is teszek – mondta a boszorka komoly hangon, de az ajkai megrándultak.

– Hazug – mormolta a férfi, és összeszűkítette a szemét. Közelebb lépett egy lépést. – Mindent elmondtál neki arról, hogy milyen csodálatos vagyok az ágyban.

– Mm, bárcsak ezt mondtam volna – mondta a lány, miközben a hangja elhalkult, és a férfi ingének gombjaival játszott. – Eltelt néhány nap, a memóriám kicsit berozsdásodott.

– Olyan régnek volt – motyogta a férfi, miközben végigsimított a kezével a lány oldalán. – Ezt azonnal helyre kell hoznunk.

– Jó ötlet – mondta a lány, találkozva a varázsló tekintetével.

Aztán magához húzta, megcsókolta, és a lány szemei lecsukódtak, élvezte, mint mindig, az ajkai érintését az övén, és úgy érezte, hogy több mint készen áll rá.

Nem törődött azzal, hogy délután közepén volt.

***

Néhány nappal később, amikor Hermione hazaérkezett, és szórakozottan olvasott egy levelet a munkából, majdnem összeütközött Malfoyjal az előtérben. A Szent Mungo meghirdetett egy állást egy vezető gyógyító számára. Hermione nagy érdeklődéssel jelentkezett az állásra, és a részleteket fürkészve futotta át éppen. Általában a pozíció nagyobb felelősséget biztosítana, valamint lehetőséget adna arra, hogy saját kutatásokat folytasson.

– Ó, bocsánat – motyogta a lány, még mindig alig pillantva fel a leveléből. Aztán kétszer is ellenőrizte, amit látott.

Malfoy valami bosszúsághoz hasonló tekintettel bámult rá, két seprűt cipelve, az egyik jóval rövidebb volt, mint a másik. Mellette egy kis szőke fiú állt, kezében egy kvaffal.

Hermione szemei kitágultak, és majdnem hátraugrott.

Malfoy összehúzott szemmel, elgondolkodó tekintettel figyelte őt. Végül felsóhajtott.

– Granger, ő itt Scorpius Malfoy – nézett a fiúra hosszú szünetet tartva. – A fiam. Scorp, ő Hermione Granger, a szomszédban lakik.

– Helló, Hermione kisasszony, örülök, hogy megismerhetem! – köszöntötte a kisfiú, és Hermione megdöbbent az udvariasságán.

– Én is örülök a találkozásnak, Scorpius – válaszolta a lány, és leguggolt Scorpius magasságáig. – Te és az apukád kviddicsezni fogtok?

– Igen, megtanít kergetőzni, mint ő – mondta a fiú vigyorogva. Hermione összeráncolta a szemöldökét, a kis fiú annyira hasonlított Dracóra. Úgy tippelte, hogy négy vagy öt éves lehetett.

– Ez csodásan hangzik – mondta a boszorkány, és felállt. Aztán a hangja leesett, ahogy Malfoyra pillantott: – Nem tudtam, hogy…

– Soha nem jött fel – vágta közbe a férfi halkan, és a szemei felcsillantak. Szinte ugyanolyan gyorsan megenyhült az arckifejezése. – Ma este? Kilenc órakor? Majd beszélünk.

– Oké, jó szórakozást – mondta mosolyogva. – Viszlát, Scorpius!

– Viszlát! – köszönt el a fiú, és integetett.

Miután elmentek, Hermione kiengedett egy hosszú levegőt, amiről nem is tudta, hogy megakadt a torkán. Ez meglepő volt. Azon tűnődött, vajon szándékában állt-e valaha is elmondani neki.

***

Önmaga ellenére Hermione a nap hátralévő részében Malfoy fián töprengett. Érthető volt, miért nem látta őt korábban, hiszen néha napokig nem találkoztak. Akkor a fiú részidőben az anyjával élt? Ki volt az anyja?

Legalábbis ez megmagyarázta, hogy Malfoy miért volt elfoglalt a múltkor este, amikor átment hozzá. Egy része megkönnyebbült, amiért nem egy másik nőhöz volt köze.

A férfi ingerültnek tűnt, amikor összefutott velük a folyosón. Talán nem akarta, hogy megtudja.

Nem sokkal kilenc után, hogy ne tűnjön úgy, mintha várakozott volna, elhagyta a lakását, és bekopogott a férfi ajtaján. A varázsló pillanatokkal később kinyitotta az ajtót, és gondosan üres tekintettel bámult rá.

– Gyere be! – mormolta a férfi, egyik szemöldökét felhúzva. A lány megtette, és körülnézett.

– Mielőtt millió kérdést teszel fel, tudd, hogy lehet, hogy nem fogok mindre válaszolni – sóhajtott fel Draco.

– Ez így van rendjén – értett egyet a lány. – Hol van Scorpius?

– Visszament az anyjához.

– Tervezted, hogy valaha is elmondod nekem? – kérdezte a lány, őszintén nézett rá. Úgy döntött, hogy nem várhatta el tőle, hogy elmondja neki; elvégre a dolgok közöttük csak fizikaiak voltak. A férfi egy hosszú pillanatig bámult rá, mintha fontolgatná a válaszát.

– Azt gondoltam, hogy előbb-utóbb valószínűleg rájössz – mondta végül. – Ez nagyon bonyolult, Granger, és nem, nem akartam, hogy elárulni neked, tekintve, hogy milyenek a dolgok köztünk.

Összeszedett néhány dolgot, rendet rakott. Hermione most vette észre, amit még sosem látott; gyerekkönyvek az egyik polcon, egy játékdoboz a sarokban.

– Granger, foglalj helyet – kérte sóhajtva Draco. A boszorkány megtette, amit kért, és ő is leült. – Emlékszel arra az estére, amikor a klubban találkoztunk, és azt mondtam, hogy az exem születésnapjára jöttem?

– A volt barátnőd? Scorpius anyukája? – kérdezte a lány.

– Exfeleség – javította ki a férfi. Hermione szemei felcsillantak. – A neve Astoria Greengrass. Együtt jártunk iskolába a húgával, Daphne-nal.

Draco végigsimított a haján.
– Ez nem könnyű – tájékoztatta a lányt, és találkozott a tekintetével. – Nem gyakran osztom meg a magánéletemet. Különösen, hogy a kviddics miatt a nyilvánosság előtt állok, különösen óvatos vagyok, mit és kivel osztok meg. Nem hiszem, hogy az egész varázslóvilágnak ismernie kell a családom részleteit. Az emberek persze tudnak dolgokról, de igyekszem viszonylag csendben tartani.

– Megértem – mondta Hermione halkan –, és remélem, tudod, hogy bármit is osztasz meg velünk, az köztünk marad. – Támogató kezét a varázsló karjára tette, majd gyorsan visszahúzta.

– Ezt nagyra értékelem – szólalt meg Draco. A homlokát ráncolta. – Astoria és én nagyon fiatalon házasodtunk össze; ő még csak egy éve végzett a Roxfortban. Nem volt pontosan elrendezett házasság, de nagyon is… bátorított. Tudod, az ő családja is a legrégebbi tisztavérű vérvonalak egyike.

Rövid pillantást vetett rá.

– Az ironikus az egészben az, hogy a szüleim – különösen az apám – gyűlölték őt, és hasonlóképpen; Astoria nagyon nyitott, és nem hisz a vértisztaságban. Pozitív hatással volt rám.

– Jó neki – mondta Hermione, és mosoly húzódott az ajkára. Malfoy elvigyorodott. Kezét a lány combjára tette, szinte öntudatlanul dörzsölte, felé fordult.

– Astoria és én sosem voltunk szerelmesek – folytatta a varázsló. – Megpróbáltuk. Évekig. Elég jól kijöttünk egymással, és évekig barátomnak tekintettem előtte, és ma is annak tartom. De tudtam, hogy mindig is többre vágyott. És Granger, nem tudom, mennyit tudsz a régi vérvonalakról, de Astoria családját elátkozták, még régen. Az átok, sajnos, Astoriában ébredt fel. Nem valószínű, hogy olyan életet fog élni, amit a legtöbben teljes életnek tartanának. Valószínűleg még csak meg sem közelíti.

Hermione tágra nyílt szemmel tartotta bent a levegőt, kezével eltakarta a száját.

– Kockázatos volt, de Astoria kétségbeesetten anya akart lenni, ameddig csak lehet. Én is akartam egyszer gyereket, de sosem erőltettem volna, ismerve a lehetséges következményeket. Így jött Scorp, és egy ideig ez elég volt – tartott szünetet Draco, és feszültnek tűnt. Hermione ösztönösen a férfi kezére tette a kezét, amely még mindig a lábán pihent. Megfordította a kezét, összefonta az ujjait az övével.

– A gondolat, hogy egy szerelem nélküli házasságban élje le a véges napjait, nagyon megviselte Astoriát, és mély depresszióba zuhant. Ezért elengedtem őt. A válás szokatlan a varázslóvilágban, de nem ismeretlen. Ennek már két éve. Scorpiusra legtöbbször ő vigyáz és tanítja, én pedig olyan gyakran látom, amilyen gyakran csak tudom. Astoria nagyon rugalmas, amiért hálás vagyok, tekintve a kviddicsmenetrendemet. Ezért nem játszom már az angoloknál, soha nem lenne időm rá, hogy lássam a fiamat.

Találkozott a lány szemével, felmérve a reakcióját. Hermione egyszerűen csak próbálta befogadni az egészet.

– Ő tanítja őt? Mintha iskolába járna?

– A varázslócsaládokba született gyerekeket többnyire otthon tanítják, mielőtt olyan iskolába mennének, mint a Roxfort. Számtan, olvasás, írás, ilyesmi. Természetesen a varázslói kultúra is része ennek.

– Értem – mondta a lány bólintva. – Köszönöm, hogy ezt megosztottad velem.

– Szóval most már érted, miért nem csak arról volt szó, hogy elmondtam, hogy van egy fiam – zárta le Draco, és egy kicsit vigyorgott.

– Igen, értem – szólalt meg a boszorka elgondolkodva. – Astoria megtalálta, amit keresett?

– Azt hiszem, igen – válaszolta csendesen. – Most Theodore Nottal van. Ő megérti a helyzetét, bármilyen nehéz is az. Nagyon jót tesz neki.

– Nem voltatok barátok a Roxfortban? – kérdezte a lány. – Nehéz volt?

– Eleinte furcsa – ismerte el Malfoy –, de sejtettem, hogy már a házasságunk előtt is törődött vele. Csak azt kívánom neki, hogy boldog legyen, és élvezze az életét, amennyire csak tudja. Egy nap csak Scorpius és én leszünk, és örülök, hogy fel tudja nevelni őt. És ezt meg is teszi, szenvedélyesen és nyitottan. Pont az ellenkezője annak, ahogy engem neveltek, és ezért hálás vagyok. A családja persze gazdag, de én is bőven hozzá tudok járulni.

Hermione ledöbbenve meredt rá, és érezte, ahogy könnyei szúrnak a szeme sarkában.
– Igazán csodálatosnak hangzik – szólalt meg végül az ajkába harapdálva.

– Az is – értett egyet a varázsló –, szerintem jól kijönnétek egymással. Az élet nagyon kegyetlen tud lenni.

– Csodálkoztam, hogy mostanra már sokkal érettebb lettél – mondta Hermione, szinte bocsánatkérő tekintettel. – Azt hiszem, most már értem.

– Az apaság nem adott más lehetőséget, mint hogy felnőjek, de Astoria volt az, aki segített megérnem – magyarázta az egykori mardekáros. – Semmiért sem cserélném el Scorpot, és nem bántam meg semmit. Csak ő kell nekem az életemben.

Ahogyan beszélt, vágyakozást szított Hermione mellkasában. Ő is szeretett volna egyszer gyereket, de ez a jövő most sokkal távolabb volt, mióta ő és Ron már nem voltak együtt.

– Ez jó, örülök neked – suttogta a boszorkány, és rámosolygott a férfira. Ránézett az órára. – Későre jár, talán mennem kéne.

Fel akart állni, de a férfi még mindig fogta a kezét, és nem engedte el. Bámulta a lányt, valami felismerhetetlen volt az arcán.

– Ülj le mellém – kérte – csak még egy kicsit.

– Rendben – egyezett bele a lány. Csak akkor látta, ha közelről nézte, hogy a férfi szeme körül feszülő a feszültség.

Draco átkarolta a vállát, közelebb húzta magához, és a lány a mellkasához hajolt, a lábát maga alá húzta. A férfi szórakozottan megsimogatta a vállát, játszott a hajával.

Ez ismeretlen terület volt, de Hermione nem akart kérdezni… most nem. Biztos volt benne, hogy amit megosztott vele, érzelmileg megviselte. Soha nem akart egyszerűen csak ölelkezni; csak szex után, és akkor is csak ritkán.

Érezte, hogy a szemhéja elnehezül és lecsúszik, érezte a férfi szívverését a mellkasában. Homályosan érezte, hogy megcsókolja a haját.

Amikor Hermione felébredt, egy pillanatba telt, amíg felidézte, hol van. A varázsló kanapéján feküdt, arca Draco mellkasán pihent, lábait a férfiéba fonva, és hallgatta a szívének ritmikus dobbanását. Eszébe jutott, hogy nem így aludt el, és Draco biztos megmozdította.

A varázsló gondolataiba mélyedve bámult rá.

– Elaludtunk – szólalt meg egyszerűen, amikor észrevette, hogy a lány megmozdult. – Hamarosan a pályára kell mennem. – Hermione felugrott, és megnézte az óráját.

– Nekem is be kell mennem a kórházba – közölte a boszorkány, és felállt. Valamelyik részében érezte, hogy elvesztette a melegét a férfihoz szorítva.

A varázsló vett példát követve, nem említette meg, hogyan ébredtek fel, vagy a rendellenes körülményeket azzal kapcsolatban, hogyan aludtak el.

***

Később aznap, amikor Hermione a Szent Mungo kávézójában ült az egyik szünetben, hagyta, hogy a gondolatai valóban elkalandozzanak.

Meglepő módon nem Scorpius létezésének híre volt a legzavaróbb. Azon kapta magát, hogy Astoriára, a volt feleségre gondolt, és inkább a szívében érezte, amit a férfi mondott neki, mint az agyában.

Próbálta elképzelni a lányt, de nem emlékezett rá, hogy észrevette-e valaha is a Roxfortban. Hermione persze ismerte a húgát, Daphne-t; ő is egy mardekáros lány volt az évfolyamukban. De Astoria fiatalabb lett volna, és a hatodik év alatt annyi minden történt, aztán a hetedik év már nem is létezett.

Ami annyira hatott rá, az az volt, hogy Malfoy mennyire készséges volt áldozatot hozni a feleségéért, akibe saját bevallása szerint nem volt szerelmes. Hermione gyanította, talán jobban törődött vele, mint ahogyan azt észrevette; hagyta, hogy elmenjen, és csak akkor találkozzon a fiával, amikor képes volt rá. És ennyire elfogadta őt, és csak a boldogságát kívánta.

Ez határozottan nem úgy hangzott, mint attól a Malfoytól, akire az iskolából emlékezett. De a háború mindenkit megváltoztatott, és ez alól ő sem volt kivétel. Valójában ő többet élt át, mint a legtöbben.

Emlékezett a gyűlöletre, amit iránta érzett; a családja iránt, különösen az apja és a nagynénje iránt, mivel gyakran szerepeltek a rémálmaiban. Draco sosem kapott esélyt.

Még mindig utált arra a szerencsétlen szerepre gondolni, amit Dumbledore halálában játszott, annak ellenére, hogy tudta, úgy érezte, nem volt választása, és valójában nem ő szórta a végzetes átkot.

Most már látta, hogy Luciustól megszabadulni, csak a történet fele volt; egy lány, akire ő nem is emlékezett, aki át tudott hatolni a férfi vastag bőrén, és egy fiatal szőke fiú, aki annyira hasonlított az apjára.

Hermione nagyot nyelt, mert rájött, hogy Malfoy egyáltalán nem az az ember, akire emlékezett. Elgondolkodott azon, mit nem tudott még róla.

Egy kicsit arra késztette, hogy jobban megismerje őt.

Gyorsan elnyomta ezt a gondolatot; nem lenne jó, ha megengedné magának, hogy így gondoljon rá. De egyszerűen nem tehetett róla, tekintve mindazt, amit a férfi megosztott vele.

Aztán ott volt az a tény, hogy a férfi egyszerűen csak azt akarta, hogy leüljön mellé, semmi többet. Ez biztosan nem volt szokványos közöttük. Miért érezte úgy, hogy ezzel átlépett valamiféle határt?

– Szóval, ki ő? – kérdezte Mandy, miközben leült Hermionéval szemben.

– Mi? – kérdezte a lány, kizökkenve a gondolataiból.

– Soha nem láttalak még ilyen szórakozottnak, mint az elmúlt hetekben. Biztosan egy férfi az – mondta a barátnője vigyorogva. – És ne mondd, hogy Ron, mert tudom, hogy nem az.

– Nem egy férfi – hazudta Hermione, és rózsaszínre pirult. – Csak mostanában sok minden jár a fejemben.

– Persze – hagyta rá Mandy könnyedén, és Hermione tudta, hogy nem hisz neki. – Addig, amíg rájössz, hogy ki fogom találni.

Hermione sóhajtott, és rezignáltan pillantott a barátnőjére.

– Nem tudom, hogy lehetsz ilyen jó a férfiakkal – szólalt meg a lány, mire Mandy felnevetett. – Én még egy kicsit sem tudom megfejteni őket

– Csak azért vagyok jó, mert nem próbálom őket megfejteni –válaszolta a másik lány. – Attól csak a hajadat akarod kitépni. Ha beszélni akarsz arról, hogy ki az, akkor én itt leszek.

– Köszönöm, Mandy – mondta Hermione hálás mosollyal. – Jobb, ha visszamegyek dolgozni.
hozzászólások: 0
feltöltötte: Nyx | 2024. Apr. 19.

Powered by CuteNews