Fejezetek

írta: rizzelwrites

15. fejezet
15. fejezet
Összefont kéz

Hermione a monitorra bámult, a hat órányi modellezés eredményére, amit a számítógép segítségével végeztek. A homlokát ráncolta. És mivel éppen ennyire frusztrált volt, megrázta az öklét.

Malfoy halk nevetése szinte alig hallatszott, de a lány hallotta, mert közvetlenül fölötte állt, miközben a férfi a számítógép előtt ült egy széken.
– Ha a fenyegetés nem válik be, akkor legközelebb a megvesztegetéssel próbálkozhatsz.

És te mindent tudsz az ilyen gátlástalan módszerekről, gondolta. Erőfeszítésébe került, hogy ne vesszen egy pillantás a balra tőlük lévő táblára, amelyen a D.R.A.C.O. feljegyzéseinek összefoglalója szerepelt, amelyeket eddig átadott nekik. Lassú folyamat volt, ami Kate McAlistert még jobban frusztrálta, mint Hermionét. Ennek volt értelme, mert McAlister virológus volt, és különleges kínzás volt, hogy úgymond csak töredékes pillantásokat kaptak a Szent Grálból. Malfoy állta a szavát – az elmúlt másfél hétben egyre több lapot kapott, és eddig látszólag jelentéktelen dolgokra cserélte őket. És Harry szörnyű jóslatai ellenére egyik ilyen alku sem érintette Hermionét.

– Még nem – figyelmeztette Harry. – Adj egy kis időt a szemétládának, hogy újra fel tudjon dolgozni.

De aztán a D.R.A.C.O. átmenetileg kikerült a fejükből, amikor a legutóbbi megnövelt ReGen-csomagjuk kezdett kudarcot vallani. Tekintettel a kudarcok arányára, már nem volt célszerű tovább tesztelni a gyógyszereket Ronnal. Ezért vezette be Mercer az SVM technikát, amely lehetővé tette számukra, hogy a ReGen különböző permutációinak számítógépes modelljeit futtassák, hogy lássák, hogyan teljesítenek a folyamatosan mutálódó fertőzéssel szemben.

Hermione felvette a jelentést, és elkomorult.
– Miért kapunk folyton különböző eredményeket? Egyáltalán helyesen használjuk ezt a dolgot?

– Hívd meg Mercert, hogy ellenőrizze – javasolta Malfoy. A törött orra mostanra teljesen begyógyult, bár közelről még mindig látszott a szörnyű zúzódás árnyéka.

– Nem – mondta Hermione –, Alec most éppen szünetet tart. Hagyd őt békén!

– Lehet, hogy beviteli hiba – vetette fel Malfoy. Felkapott egy bögrét, aminek pálinkaszaga volt, egy kis kávéfröccsel.

– Te állítottad össze az adatsort.

Megvonta a vállát.
– Nem vagyok tévedhetetlen.

– Tényleg? – A nő szemöldöke felszaladt. – Úgy viselkedsz, mintha az lennél.

Malfoy egy sznob pillantást vetett rá, ami más embernél talán kedves lett volna.
– Nem hibáztathatsz engem a rólam alkotott hibás képedért.

Hermione egészen biztos volt benne, hogy ha meggyújtana egy gyufát, a köztük lévő terében meggyújtaná a férfi leheletén lévő alkoholt. Még nem volt közel a részegséghez, de volt benne potenciál. Lassú, frusztráló nap volt ez a mai.

Mit csináltál akkor, amikor a munkád és a produktivitásod a mélyponton volt, és már harminchat órája fenn vagy egyfolytában, és utoljára akkor ettél valamit, amikor Neville Longbottom adott neked egy szelet pirítóst, és éppen most Draco Malfoy úgy nézett rád, mintha a sakkbábú lennél egy játékban, amit egy mesterrel játszik?

– Add ide! – motyogta, miközben kivette a kezéből a csészét.

Hermione kiitta a maradék maró tartalmát, nagyon is tudatában annak, hogy a férfi úgy fordította meg a székét, hogy teljesen szembeforduljon vele. A lány a lába között állt, miközben a férfi elterülve és ellazulva ült. Már nem mosolygott. Volt benne valami abból a furcsa dühből, amit a legutóbbi roxforti kirándulásukon látott benne. Ez nem harag volt rá, önmagában véve. Inkább arra gyanakodott, hogy talán öncélú. Úgy tűnt, a varázsló nem élvezte az olyan intimitást, amely felett nem tudott teljes mértékben uralkodni. Azon tűnődött, vajon hozzá hasonlóan ő is elfeledkezett-e néha önmagáról, amikor együtt voltak. Bármi is volt az az „önmaga” …

Ezeket az elmélkedéseket hamarosan félbeszakította a torkában érzett égés.
– A rohadt életbe – zihálta Hermione, és könnybe lábadt a szeme.

A férfi szórakozottan elvette tőle a bögrét. Csend lett. Lehetetlen volt visszafordítani a figyelmét a számítógép képernyőjére, nem úgy, ahogy a férfi szemlélte őt.
– Mit szeretnél most azonnal csinálni, ha bármit megtehetnél, amit csak akarsz?

Hermione azonnal zavarba jött, és ennek semmi köze nem volt az alkoholhoz. Malfoy szájából ez olyan volt, mintha azt kérdezné tőle, hogy mi a kedvenc dala. A lány végigpásztázta a férfi sápadt arcát, és nagyon megzavarodott, hogy valódi – merje kimondani – barátságos kíváncsiságot talált benne? És egy fásultságot, amely mintha a lányba is érzett. Örülnie kellett volna, hogy a homályossága nem állandó állapot. Nyilvánvalóan voltak mélységei, és úgy tűnt, hogy a lány most több rétegbe is belebámult.

– Inkább olyan kimeneteket néznék, amelyek megerősítik, hogy végleg rendbe hoztuk ReGen-t – mondta mereven. Felkapott egy halom régi jelentést, és odasétált Padma néhány méterre lévő, üresen álló íróasztalához. Furcsa volt, hogy a közelség sosem volt probléma, amikor dolgoztak. Minden más alkalommal nem tudott elég messze lenni tőle.

– Nem arra gondolok, amit te akarsz, hogy ebben a percben, ebben a szobában, ebben a valóságban történjen. Úgy értem, ha ez az egész meg sem történt volna, mit szeretnél csinálni? – erősködött.

A lány megvonta a vállát.
– Gondolom, visszamennék a Minisztériumba, és a kutatás-fejlesztésben dolgoznék.

– Ezt csináltad a Fertőzés előtt?

– Igen. – Néha könnyű volt elfelejteni, hogy évekig nem volt a pályán.

– De ezt akartad csinálni?

Hermione nyitotta a száját, hogy igent mondjon, de aztán nem mondott semmit. Mindig is volt tehetsége a kutatáshoz, de tényleg ez volt a választott hivatása? Ez volt a hivatása? Te jó ég, ezen még sosem gondolkodott el igazán. Nem volt igazi alternatív karrier, főleg nem akkor, amikor Voldemort még fenyegetést jelentett. Már a Voldemortra való gondolkodás is visszahelyezte a dolgokat a megfelelő perspektívába.

– Néhányunknak nincs meg az a luxus, hogy lehetőségeink legyenek, amikor a sötét varázslók és az idióta követőik úgy döntenek, hogy megpróbálnak mindent elpusztítani.

Láthatóan nem értett egyet.
– Ó, neked voltak lehetőségeid. Te mugli születésű vagy. Voldemort nem volt része annak a világnak, amibe beleszülettél. Elsétálhattál volna.

Ettől a lány dühös lett, és megmagyarázhatatlanul csalódott a férfiban.
– Voldemort végül is mugli és mágikus probléma lett volna. Vagy téveszmés vagy, ha ezt nem tudod, vagy szándékosan álságos vagy. És ha azt hiszed, hogy csak úgy otthagytam volna Ront és Harryt, hogy foglalkozzanak vele, akkor semmit sem tanultál rólam az elmúlt hetekben.

Felállt, és átsétált a szobán a lányhoz. Mint mindig, most is kölcsönkért ruhát viselt – ezúttal Felix Wallen kék farmernadrágját és egy egyszerű, fekete pólót. Ironikus volt, hogy milyen jól állt neki az a ruha, ami a legkevésbé sem állhatott volna jól neki. De aztán már tényleg fogalma sem volt róla, mi áll jól Malfoynak. A formális talár, úgy tűnik, nem. Sem a harci felszerelés, amit a kórházi küldetéshez viselt, és a börtönegyenruhája sem.

– Azt mondtam, hogy elsétálhattál volna, nem azt, hogy elsétáltál volna – szólalt Malfoy, amikor a lány előtt állt. – Az, hogy tudom, mit jelent ez a különbségtétel, ha rólad van szó, Granger, azt bizonyítja, mennyire megértelek téged.

A lány nem válaszolt, helyette a szemét a szoba túlsó végében lévő pontra szegezte.

Malfoy mélyen lehajtotta a fejét.
– Dühös vagy – zárta le, szinte hízelgő hangon. – Miért?

Hermione a férfi szemébe nézett.
– Mert amikor ilyen vagy, elfeledteted velem, hogy ki vagy.

Eszébe jutott a hátborzongató beszélgetésük a fürdőszobában, nem sokkal azután, hogy a férfi megérkezett Grimmauld térre. Úgy érezte, mintha évek teltek volna el azoknak a korai, nehéz napoknak a veszélyes feszültsége óta.

– Rossz embereket bárhol lehet találni, ha az ember meg akarja keresni.

– Valóban. Itt is van egy, ebben a helyiségben.

– Akkor mondd meg, hogy jól mértem-e fel téged, Granger. Törődsz, mert ez a természetedből fakad, és segítesz, mert tudsz.

– Mert muszáj! – És Merlin, a neheztelés a hangjában megdöbbentette. Amikor végre összeszedte a bátorságot, hogy ránézzen, a férfi valami szánalomhoz hasonlóan nézte.

– Biztosan teljesen kimerítő lehet a fejedben lenni – mondta, és a lány nevében elkeseredettnek tűnt, bár megdöbbenésére a férfi felemelte a kezét, és a füle mögé tűrte az egyik fürtjét. Ez volt a második alkalom, hogy ilyen módon megérintette, az első alkalom a Roxfortba tett kirándulásuk során történt. Az ujjai elidőztek a fülkagyló körül, amitől a lány bőre kipirult a hajzuhatagától a dekoltázsáig. – Még most is aggódsz, hogy önző vagy, ha csak arra gondolsz, hogy önző lehetsz.

Elkapta a férfi kezét, és ismét váratlanul érte, amikor a varázsló ujjait az övéibe fonta. Ami még rosszabb volt, hogy ő hagyta. A nagyobb kéz meleg és erős volt. Hermione ellazult, hagyta, hogy a férfi viselje a terhet, ami talán több volt, mint a kezük együttes súlya. A gondolat, hogy megosztja a terhét, hirtelen olyan fájdalmasan finom volt, hogy egy pillanatra megtántorodott tőle. Nagyon hosszú idő óta először – talán évek óta – úgy érezte, kísértést érez arra, hogy megfogalmazzon egy sötét, szégyenteljes gondolatot.

Talán nem is akarom ezt az egészet többé csinálni?

A gondolat tabu volt. Tilos volt ilyesmire gondolni, és inkább meghalna, minthogy engedjen az effajta engedékenységnek. És mégis volt valami Malfoyban, ami arra késztette, hogy egyszerűen kimondja.

A férfi mintha megérezte volna, mennyire közel áll ahhoz, hogy beismerje.
– Akkor hadd kérdezzem meg… mit akarsz?

Rossz volt, hogy milyen gyorsan eszébe jutott a válasz. Kezdte érezni a könnyek forró viszketését, ami szépen párosult a torkában lévő szégyenkező gombóccal.
– Azt akarom, hogy ne legyen rám szükség.

– Igen. – A férfi bólintott. – Szórd szét a terhet, Granger. Mindent te cipelsz, és szilánkosra törsz a súly alatt. Egyformán zavarba jövök és csodálkozom, hogy egy ilyen kicsi és törékeny dolog ilyen sokáig kitarthatott.

Ez bosszantotta őt. Elég előítélettel kellett megküzdenie mugli születésűként és nőként.
– Messze nem vagyok törékeny.

A férfi keze a lány tarkójához csúszott, a hajának nehéz súlya alá. A hüvelyk- és középső ujjával mélyen belenyomta a fejbőr tövébe, és masszírozta. Te jó ég, ez boldogság volt. Lehunyta a szemét, és azt mondta magának, hogy most már el kellene mennie… hamarosan…

Ó, a fenébe is, ez jól esett.

– A töréspontjaidat túl könnyű felismerni. Egy hetet sem éltél volna túl Voldemort soraiban.

Annak ellenére, hogy őrültség volt bármilyen formában bátorítást nyújtani neki, nem tudta összeszedni az akaraterőt, hogy elhúzódjon. A homloka előrebukott, hogy a férfi jobban hozzáférhessen a nyakához. Érezte az ajkait a hajvonalánál, érezte ott a meleg leheletét. Mi történt?

– Mik a töréspontjaid? – kérdezte viszonzásul. – Miben különbözünk ennyire?

– Én pragmatikus vagyok – mondta a férfi. Érezte a hangja mély morajlását. – Rugalmas.

– Én nem vagyok az?

– Nem olyan, mint Scrimgeour és Richards. És még csak nem is hagyod, hogy végezzék a munkájukat.

Hermione megértette, mit mond, és eléggé megijedt ahhoz, hogy felemelje a fejét, és rábámuljon. A férfi nem engedte el a lányt. Ehelyett érezte, ahogy a keze a gerincéhez csúszik, és végiggyúrja. Hetek óta figyelte ugyanazokat az erős, hosszú ujjú kezeket munka közben - írni, gépelni, mérni, adagolni, beadni. Aprólékos volt, szorgalmas, megdöbbentően intelligens és eredendően intuitív, ha a kutatásáról volt szó.

Minden olyan tulajdonsággal rendelkezett, amit a lány csodált, és mégis Draco Malfoy volt. A világ nyilvánvalóan megbolondult. És miért is ne? A megsemmisülés szélén állt.

– Szerinted hagynom kellett volna, hogy Richards megkínozzon téged az információért?

– Én is ezt tettem volna, és még nem késő, hogy meggondold magad.

– Te megőrültél.

A férfi bal keze átfonódott a lány jobb kezén, a jobb keze pedig most a lány arcát csípte, és az állát felfelé billentette, hogy találkozzon a szájával. Malfoy úgy bánt vele, mint finom, csontos porcelánnal, mintha csak annyira törékeny lenne, mint amennyire ő állította. Meg akarta csókolni, és ezúttal nem volt semmilyen alku a D.R.A.C.O.-val kapcsolatban. Ez csak ő és a lány volt, és valószínűleg túl sok stressz és túl sok brandy üres gyomorral.

Mind Padma, mind Hermione munkahelyén megszólalt a riasztó. Nem voltak hangosak, de sürgősek voltak.

Malfoy élesen felkapta a fejét.
– Mi ez?

Hermione már elsápadt.
– Ron! – mondta magyarázatként. A számítógépéhez sietett, és addig keresgélt az asztalon lévő számos ablak között, amíg meg nem találta azt, amelyik a Ron állapotát figyelő berendezés leolvasásait mutatta. – Furcsa. Nem regisztrálnak semmit – szólalt meg homlokát ráncolva.

– Úgy érted…

– Nem – válaszolta, tudva, hogy a férfi mit akar javasolni. – Nem jelzik, hogy bajban lenne. – A lány értetlenül pislogott. – Úgy tűnik, mintha minden berendezésről lekapcsolták volna. Vagy valamilyen katasztrofális áramkimaradás történt. Lemegyek, hogy megnézzem.

Hermione sietve kinyitotta az íróasztala fiókját, hogy elővegyen egy orvosi táskát, majd a labor bejáratához rohant, éppen akkor, amikor Honoria Cloot belépett.

– Ó, de jó! – Hermione megkönnyebbülten kiáltott fel, amikor meglátta a gyógyítót. – Le kell mennünk Ronhoz! Ő…

– Imperio – mondta Honoria.

***

– Tedd le a felszerelésedet, és add ide Malfoy kötelét – követelte Honoria.

Hermione a földre ejtette a táskát, de aztán mozdulatlan maradt.

– Azt mondtam…

– Csak az idődet vesztegeted – mondta Malfoy. Az arca kifejezéstelen volt, de a tekintete a pálcára szegeződött, amit Honoria Hermione felé nyújtott. – Jelenleg Kent ügynökhöz vagyok kötve.

– Ó – válaszolt Honoria, és egy pillanatra kiábrándultnak tűnt. – Hermione, légy olyan kedves, és keresd meg nekem Elizabeth Kentet. Hozd vissza ide. Mondd meg neki, hogy sürgős segítségre van szükséged. Ébreszd fel, ha kell. Megértetted?

Hermione bólintott.

– Kitűnő. Menj.

Honoria megvárta, amíg a laboratórium ajtajai becsukódnak, mielőtt Malfoy felé fordult.

– Te – mondta a karját összefonva.

Honoria elmosolyodott.

***

Hermione dühöngött, csapdába esve saját elméjének egy aprócska részében, ahol ugyan láthatott, hallhatott, érezhetett, érinthetett, sőt beszélhetett is, de a tettei nem a saját akaratából történtek. Ő egy bábu volt. Az Imperio szadisztikus tulajdonsága az volt, hogy úgy érezte, mintha a saját zsinórjait mozgatná, amint a varázsló utasításait továbbította. Hermione és Honoria között is volt egy nagyon enyhe visszacsatolás. Ha Hermione tompította a pánikhangulatát, épp csak azt tudta kivenni, hogy Honoria szorong, de izgatott. Boldogan izgatott. Ez jó volt. Ez azt jelentette, hogy egyelőre senkinek sem kellett bántani vagy megölni, beleértve Malfoyt is.

– Szia! – mondta Mercer, amikor elhaladt mellette a lépcsőfeljárón.

Alec, segíts! Hermione legszívesebben felkiáltott volna. Persze nem jött ki belőle semmi.

– Ha Tim Tamset keresel, jobb, ha sietsz. Padma épp az utolsó csomagot bontja ki. – Két lépést megtéve ugrált előre.

Hermione lenézett a lábára, és meg akarta állítani. Nem tették. Így hát továbbment a lépcsőházban, elhaladt a szoba mellett, ahol Yoshida professzor éppen Richardsszal beszélgetett energikusan. Cowboy kuncogott. Olyan ritka és kellemes hang volt, ami tőle jött. Elsétált a szoba mellett, amelyen Neville és Harry osztozott, és végül megállt az utolsó szobánál - annál, amelyet Padma és Kent ügynök használt. Hermione elfordította a kilincset. Az kinyílt. Padma a konyhában volt, ahogy Mercer mondta, Kent ügynök viszont aludt. Ez nem volt meglepő, tekintve, hogy nemrég fejezett be egy tizenkét órás szolgálatot. Történt, hogy Hermionénak nem kellett beszélnie ahhoz, hogy felébressze. A Újonc azonnal felébredt, amint kinyílt az ajtó. Morgósan és álomráncokkal az arcán még mindig úgy nézett ki, mint egy mesebeli hercegnő.

– Granger? Minden rendben van? – kérdezte, hangja még mindig álmos volt. A pálcája már a kezében volt.

Hermione legszívesebben elsírta volna magát. Elizabeth Kent félelmetes volt; olyan jó, mint Harry, és talán olyan kegyetlen a harcban, mint Malfoy. De még neki sem jutna eszébe, hogy egy sajátja ellen védekezzen; egy barátja ellen.

– Kérlek, azonnal gyere a laborba. Szükségem van rád – hallotta magát Hermione.

Ne hallgass rám!

Kent a homlokát ráncolta.
– Mi történt?

– Kérlek, gyere velem most azonnal.

Kentnek mindössze két percbe telt, mire pólót húzott a trikó és az edzőnadrág fölé, és követte Hermionét vissza a lépcsőn. Ott összefutottak Harryvel. Hermione sikítani akart a csalódottságtól, amikor Harry nem kérdezte meg tőlük, hova mennek ilyen sietve. És a fenébe is, Kent nem kínálta fel kéretlenül a magyarázatot.

HARRY! HARRY! HARRY! Hermione harsogta, némán és kétségbeesetten. SEGÍTSÉG!

De ő csak ment tovább.

Hermione érte el először a labor ajtaját, és kinyomta. Százféleképpen próbálta húzni az időt, megpróbált finom jeleket küldeni Kentnek, hogy csapda van az ajtók mögött, de egyik sem működött. Bent a laborban Honoria állt a pálcáját előretartva, ajkát kissé várakozóan elhúzva.

És akkor ott volt Malfoy. Nagyon komolyan nézett ki. Percekkel ezelőtt még a kezét fogta. Most alig ismerte fel. A kétes szövetséges és tudós eltűnt.

Most a halálfalót nézte.

***

Harry szünetet tartott. Lassan megfordult, és a legkülönösebb érzés kerítette hatalmába, ahogy látta, ahogy Hermione és Kent a folyosó végére sétálnak, és eltűnnek a laborban.

***

Honoria elmondta a gyilkos átkot, amint Elizabeth Kent becsukta maga mögött a labor ajtaját. Ragyogó zöld fénycsóva világította be rövid időre a helyiséget. Hermione Kent holtteste mellett állt, és egyenesen előre nézett, semmi különösre.

Kent mindent összevetve meglehetősen kecsesen zuhant a földre. Hosszú, szőke haja a feje körül lobogott, és a pálcája ott hevert a lankadt kezében. A csuklója körül materializálódott az arany tincs, amely most már élénken testet öltött. Honoria felvette, és a saját csuklója köré csomózta. Ezután kettétörte Kent pálcáját.

– Világos, hogy most mi a teendő? – kérdezte Malfoytól.

– Kristálytiszta – hangoztatta a férfi.

Az alatt a rövid idő alatt, amíg Hermione Kentet kereste, Malfoy már összeszedte az összes ReGenre vonatkozó feljegyzésüket. Honoria levett a polcokról egy üres iratdobozt, és utasította Malfoyt, hogy töltse meg a feljegyzésekkel és adatokkal.

– Gyorsan – csettintett, és aggódva az ajtóra nézett. – Kevesebb mint fél óránk van a következő műszak kezdéséig. – Eszeveszetten tisztogatni kezdte a táblára írt jegyzeteket.

– Kész – tájékoztatott Malfoy. Nem túl finoman a földre ejtette a dobozt.

– Most töröld le a számítógépeket.

Ez nevetésre késztette, bár nem volt benne igazi mulatság.
– A belém vetett hite megalázó, Miss Cloot. De tisztában van vele, hogy ha nem sikerül létrehoznom a vakcinát, akkor ez a csapat gyakorlatilag az emberiség utolsó reménye lesz? Ha szabotáljuk őket, lehet, hogy saját magunkat szabotáljuk.

– A munkaadóm hajlandó vállalni ezt a kockázatot.

– De te is?

Honoria a férfira szegezte a pálcáját.
– Oda megyek, ahol az előnyös esélyek van, ahogy te is. Te elsősorban túlélő vagy, aztán tudós. Most pedig gondoskodsz a számítógépekről, vagy nekem kell kreatívnak lennem?

Malfoy nem mozdult. Honoria a szemét forgatta.
– Rendben.

A pálcáját a laboratórium mind a kilenc gépe felé nyújtotta, és olyan varázslatot mondott, amely lassan összezúzta őket. Nem volt olyan precíz, mint az adatok kézi törlése, de meg kellett tennie. A szoba megtelt ropogó, csavarodó fém hangjával és fanyar, kémiai bűzzel. Amikor ezt a feladatot elvégezte, Honoria a laboratórium hordozható merevlemezek bankjához sétált, és ugyanezt tette velük is.

– Máshol is lesznek biztonsági mentések – mutatott rá Malfoy.

– Semmi kétség – válaszolta Honoria. – Ez nem fogja megállítani a Karácsony projektet, ez csupán lelassítja őket, és egészséges előnyhöz juttatja a munkaadómat. És ha már a lassításról beszélünk… – Hermione felé fordult. – Gyere ide!

Hermione engedelmesen odasétált Honoriához, és megállt közvetlenül Padma íróasztala mellett.

– Hermione, szeretném, ha kivennél egy szikét Patil orvosi táskájából.

– Mit csinálsz? – sziszegett Malfoy. – Erre most nincs időnk. Ha azt akarod, hogy elmenjünk, akkor most kell megtennünk.

– Valóban – helyeselt Honoria –, de gondoskodom róla, hogy legyen egy kis előnyünk, ha úgy döntenek, hogy üldöznek minket. Hermione, tartsd a szikét a nyakadhoz. Most pedig azt akarom, hogy….

– Gondold ezt át! – szakította félbe Malfoy. – Ha kárt teszel benne, garantálom, hogy Potter duplán lelkes lesz, amikor a nyomunkra akad!

Hoppanálás halk pukkanása hallatszott a labor feszült légkörében, de a rövid figyelmeztetés nem adott elég időt Honoriának, hogy védekezzen.

– Hallgatnod kellene rá – mondta Harry. Közvetlenül Honoria mögött jelent meg. – Ő sokkal régebb óta ismer engem, mint te.

Rövid időn belül Honoriát a földre vitték. Egyszer, kétszer is elsütött egy átrát. A második varázslat lepattant egy falról, és épphogy elkerülte Hermionét, aki továbbra is átszellemülten szorongatta a kezét a szike körül. Az enyhén a nyakának oldalához szorította, de elég erővel ahhoz, hogy egy apró szúrásból vér gyöngyözzön.

Harry a háta mögé zárta Honoria karját. A lány rövid ideig csetlett-botlott, de egy utolsó, fájdalmas nyöszörgéssel eldobta a pálcáját.

– Malfoy, kapd el! – kiáltotta Harry.

Malfoy felsóhajtott.
– Ó, Potter. Tényleg jobban meg kellene válogatnod a szövetségeseidet – közölte vele, mielőtt a döbbent Harry áll alá rúgott. – Ezt azért kapod, mert betörted az orromat.

Harry hanyatt feküdt, és hitetlenkedve, elborzadva bámult Malfoyra. A pálcája végigcsúszott a laminált padlón, és pont Padma íróasztala alá, Hermione mellett állt meg.

Most, hogy kiszabadult Harry szorításából, Honoria őrülten kapkodott a saját pálcája után. Elvigyorodott, amikor visszaszerezte, de a diadalmas tekintet elhalt az arcán, ahogy a tekintete elhaladt Malfoy mellett, a labor bejárata felé.

Ronald Weasley éppen az ajtóban állt, üres szemmel és lesoványodva. A testtartása görnyedt és merev volt, és kissé balra dőlt. Kórházi köpenyének egész bal oldala vérrel volt foltos, akárcsak az arca alsó fele. Ökölbe szorított jobb kezében egy csomó rövid, véres, szőke hajcsomót tartott, amely még mindig a fejbőr egy darabjához tapadt. A nyakából egy fecskendő állt ki.

Harry ülő helyzetbe emelte magát. A szájából és az orrából bőségesen vérzett, úgy, hogy a vér az ajkán csordogált, amikor beszélni próbált.

Malfoy nagyon mozdulatlan maradt, teste védekező állásban, kezeit feszülten az oldalán tartotta. Honoriához beszélt anélkül, hogy ránézett volna.
– Engedd el Grangert!

Honoria nem válaszolt. Döbbenten bámult továbbra is Ronra.

De úgy tűnt, hogy Ron csak Hermionéra vetett szemet, aki a legközelebb állt hozzá. Éles, rángatózó mozdulatokkal lépett Kent teste fölé. Mezítelen lába halvány, véres lábnyomokat hagyott a padlón. Megállt Hermione előtt, és felemelte összeszorított kezét. Hermione arckifejezése derűs volt, tekintete egy pontra szegeződött Ron válla fölött. Egyetlen könnycsepp azonban végigcsúszott az arcán.

Látszólagos erőfeszítésébe került, hogy Ron kinyissa remegő öklét, egy-egy merev ujját, majd összekulcsolt kezét Hermione arcára helyezze. Véres nyomot hagyott a bőrén. Mozdulatai ügyetlenek voltak, ahogy megpróbálta megsimogatni a lány arcát. Heveny csalódottság torzította el az arcát, amiért képtelen volt finomítani a mozdulatain. A csuklója nekicsapódott a Hermione kezében tartott szikének, és az megvágta. A vér közvetlenül a kulcscsontja alatt gyűlt össze. Ron halk, sóhajtozó hangot adott ki, és lehajtotta a fejét Hermione felé.

– Ron – kiáltotta Harry, miközben vér fröcsögött az orrából. Elborzadva nézett rá. – Ron, haver… nem vagy jól. Gyere el Hermionétól. Hagynod kell, hogy segítsünk neked. – Harry megpróbált felállni, de megállt, amikor Ron Harry felé fordította a fejét, és halk, fenyegető morgást eresztett meg.

– Potter, erősen ajánlom, hogy maradj nagyon mozdulatlanul – tanácsolta Malfoy. A hang hallatán Ron tekintete rövid időre Malfoyra siklott, de nyilvánvaló volt, hogy a figyelme Hermionéra szegeződött.

– Csinálj valamit! – suttogta Harry Malfoy és Honoria felé. A saját pálcáját bámulta, Padma íróasztala alatt.

Egy újabb könnycsepp csúszott végig Hermione arcán. Ron kidugta a nyelvét, amely a padlizsán színe volt, és megnyalta a sós nyomot. A fiú elkezdte a lányt cirógatni, miközben halk, nyöszörgő hangot adott ki.

– Malfoy, segíts neki! – kérte Harry, ezúttal nyíltan könyörögve. Küszködött, hogy egyenesen maradjon.

– Honoria, azonnal véget vetsz a varázslatnak, különben nem megyek el veled – fenyegetőzött Malfoy, gyémántkemény tekintete pedig megpróbált lyukakat fúrni Honoria tarkójába.

De a nő nem nézett rá, és láthatóan nem is hallotta. Malfoy ekkor Hermione felé indult, de megtorpant, amikor Ron feje felé kapta a fejét. A gyengéd arckifejezést, amit viselt, most vad vicsorgás váltotta fel. A figyelmeztetés egyértelmű volt – tartsd magad távol tőle.

– Finite Incantatem – szólalt meg végül Honoria, bár meg sem próbált tovább segíteni Hermionénak. Malfoyra vetett egy hegyes pillantást, mielőtt lassan átkúszott a padlón, és megfogta a lemezeket tartalmazó dobozt.

Amikor a varázslat véget ért, Hermione összerezzent, majd mintha magába roskadt volna. A szike a padlóra esett. A szemei egy pillanatra lehunytak, de amikor kinyíltak, a bánat és a rémület keverékével bámult Ronra, majd megpróbált ellépni tőle.

A férfi keze a felkarja köré szorult, az ujjak karomszerűen vájtak a húsába,

– Ronald… – rebegte a lány. – Én vagyok az. Hermione.

De éppen ez volt a probléma. A férfi ismerte őt, de úgy tűnt, nem tudta, mit akar vele kezdeni. Közelebb húzta magához, és megrázta. Aztán hirtelen megállt. A pillantás, amit Hermionéra vetett, tele volt kínnal. A szája egy pillanatra mintha működött volna, ajkai formálták a szükséges szótagokat.

– Hermione? – suttogta. És ez volt Ron. Ez volt az a fiú a vonatról, az orrán foltos foltokkal, aki irigykedve nézett Harryre, és a barátságában reménykedett. Ez volt Ron, aki Harry mellett harcolt, és szégyellte magát azokért az időkért, amikor nem tette. Ron, aki imádta a kviddicset és az anyját, és rosszul bánt a lányokkal, de mindig tudta, hogy egyszer majd megkéri Hermione Granger kezét, amikor Harrynek már nem lesz szüksége arra, hogy harcoljanak érte.

Hermione megpróbálta ellökni magától, de Ron kitartott mellette. Aztán a kezét a lány karjáról az arcához vitte, és erős szorításban tartotta a fejét. Ha korábban volt is az értelem fénye Ron szemében, az most kezdett elhalványulni, ahogy Hermione küzdött a markában. Az emberség eltűnt, vadságot hagyva maga után.

A férfi vicsorgott, tágra nyitotta a száját, és magához húzta a lány fejét.

Honoria teljesen megdermedt a lenyűgözött rémülettől. Harry megtántorodott.

Malfoy volt az, aki előre szaladt; egy villámgyors homály. Felkapta a Hermione által elejtett szikét, és végigsimított vele Ron Achilles-ínjának hátsó részén. Ron azonnal a földre rogyott. Sűrű, viszkózus vér gyűlt össze a lába körül. Malfoy keze ismét megmozdult, és Padma mindig olyan kiválóan karbantartott szikéje átvágott Ron torkán, keresztül az ereken és az inakon, csak a csont állította meg. Ron egyszer megrándult, ahogy a fertőzött agyának vérellátása megszakadt. Hosszú, halk zihálással szökött ki a lélegzete, mielőtt a szemei lehunytak.

Hermione Padma íróasztalának oldalára ereszkedett.

Malfoy leguggolt mellé.
– Granger – mondta gyorsan, sürgetően. – Nézz rám!

A lány engedelmeskedett, bár a szemei tágra nyíltak és fókuszálatlanok voltak a döbbenettől. – Te ölted meg Ront.

Honoria jelent meg mellettük, kezében a cetlikkel teli dobozzal. Remegő kezét Malfoy vállára tette.
– Ideje indulni.

***

Újabb tíz perc telt el, mire Yoshida professzor megérkezett a laborba, hogy Kate McAlisterrel megkezdje a műszakját. Jó hangulatban volt a Richards ügynökkel folytatott, meglehetősen lelkesítő vita után.

A bájitaltanár a fiatal Elizabeth Kentet a padlón találta, holtan és kihűlve. Harry Potter nem messze tőle eszméletlenül feküdt, Hermione Granger pedig egy fekete vértócsában ült Ronald Weasley borzalmas maradványai mellett. A lány a férfi kezét fogta.
hozzászólások: 0
feltöltötte: Nyx | 2023. Nov. 18.

Powered by CuteNews