Fejezetek

írta: rizzelwrites

16. fejezet
16. fejezet
Armada

Draco a stégen állt, és a közeledő vihart figyelte. A levegő párás volt, és az eső illatától nehéz. Az Északi-tenger húzódott előtte, jelenleg a szenes vas színét öltötte.

Új társait szemlélte.

Jobbra tőle Ivan ült, aki úgy tűnt, hogy a bordélyházakban található társalgókból megmaradt anyagot viselt – azt a fajtát, amelyet könnyen le lehetett törölni. Balján Anatoli volt, aki hatalmas, csendes és ideges volt. Volt egy harmadik, egy dühös és izgatott fickó, aki még nem árulta el a nevét. Az ilyen helyzetekben fontosak voltak a részletek, és így:

– Hogy hívnak, barátom? – Draco oroszul kérdezte a férfit.

A férfi válaszra nyitotta a száját, de Ivan félbeszakította.
– Ne beszélj hozzá, és ne nézz rá – figyelmeztette Ivan.

Draco szórakozottan válaszolt.
– Én varázsló vagyok, nem Medúza.

– Ó, mi ismerjük a varázslókat – kontrázott Ivan. A földre köpött Draco lába előtt, a „baszd meg” egyetemes kinyilatkoztatásaként. Gömbölyded arca gúnyos mosolyra torzult. – Bűncselekményt követtek el a természet ellen.

– Ez az öltöny a természet elleni bűn – motyogta Draco, most már angolul. Nagyon szeretett volna még aznap este megölni valakit. Hát valakit, aki még nem volt két lábon járó halott.

Iván egy kakasszórásnyi lépést tett Draco felé. Lehetetlen, hogy az öltönye nagyobb zajt tudott csapni, mint a szél.
– Mit mondtál?

Közelről Draco láthatta az árulkodó hegeket Ivan arcán; a régi vágásokat a szemöldöke felett, a torz orrot és a karfiolfület. Ivántól nem volt idegen az ökölvívás. Csak egy ürügyre volt szüksége.

– Mondtam, hogy nagyon tetszik az aranyláncod. Nagyon keleti blokkos maffia.

Ivan keze a mellkasához ment, az említett lánchoz, de aztán elkapta Draco tekintetét, és a csonka angolja miatti óvatos zavarodottság gúnyos gúnyolódássá változott.
– Fogd be a pofád, te gyökér! Szerintem nem vagy ilyen bátor pálca nélkül, ugye? Várj, amíg a hajón leszünk!

Draco úgy döntött, hogy ezt most hagyja annyiban. Alacsonyan lógó gyümölcs, satöbbi.

– Nincsenek pálcák a hajódon? – Érdeklődött Draco, bölcsen visszaváltva oroszra.

Ezúttal a névtelen férfi volt az, aki válaszolt.
– Igen. Amarov úr szabályai szerint. Sok varázslónk van… és néhány boszorkányunk – tette hozzá, olyannyira mosolyogva, hogy Draco legszívesebben lelökte volna a dokkról. – De pálcák nincsenek. A flottánkat nem a mágia uralja, hanem Alexander Amarov – fejezte be a mellkasát dagasztó büszkeséggel.

– Mindig a mágia uralkodik, tompa agyú mugli barátom – mondta Draco. – Mi csak megelégedtünk azzal, hogy ti mindvégig azt hittétek, ti irányítjátok a show-t.

A férfi kiszámíthatóan felemelte a kezét, és Draco érezte az adrenalin ismerős, szívesen látott hullámzását, valamint azt az élességet és összpontosítást, ami csak akkor jött el, amikor erőszakoskodott vagy kviddicsezett. Vagy amikor egy nehezen megszerzett áttörés küszöbén állt a kutatásában. Furcsa mánia volt ez, amit tökéletesen látott Hermione Granger szemében tükröződni.

– A varázserőd most már nem segíthet rajtad, szörnyszülött! – A meg nem nevezett gengszter nem volt borzasztóan nagydarab férfi, és a keze sem volt borzasztóan nagy, de a nehéz aranyóra, amit viselt, valószínűleg agyrázkódást okozhatott volna.

– Igor! – csattant fel Honoria, aki éppen befejezte a rádióhívást a dokk melletti romos fészerben, és most csatlakozott a társaihoz. Rendkívül zaklatottnak tűnt, és Draco nem gondolta, hogy ez Ivan és Igor divatérzéke miatt van.

– Hol van a hajó? – követelte Igor. Megkocogtatta förtelmes óráját.

Honoria válaszul a víz felé mutatott. Egy fehér luxuscirkáló hasított ki a sötétségből, és megállt a dokk mellett. A pilóta zaklatottnak tűnt, mert ilyen szörnyű körülmények között kellett navigálnia.

– Gyorsan! Mielőtt jön a vihar! – kiáltotta.

Dracót a fedélzet alá vitték, ahol egy vajpuha, moduláris bőrfotelbe tuszkolták, és durván megkérdezték tőle, kér-e valamit enni vagy inni. A férfi visszautasította. A gengszterek – a csendes Anatoli kivételével – számos távirányítóval játszadoztak, és Ivan végül felhördült örömében, amikor véletlenül megnyomta a megfelelő gombot. Egy hatalmas, lapos képernyős tévé jelent meg egy süllyesztett mahagóni falpanel belsejéből. Természetesen a kereskedelmi csatornákról az előre felvett, vészhelyzeti bejelentéseken kívül semmi más nem sugárzott, ezért a férfiak egy médiaközpontból választottak zenét.

A túl hangos zenét és a táncoló testőröket figyelmen kívül hagyva Draco nem vett tudomást a róluk, és nyugodtan szemügyre vette Honoriát. Annak ellenére, hogy az egész forgatókönyv úgy tűnt, mintha egy Ian Fleming-regényből származna, Honoria Cloot messze nem volt egy tipikus Bond-gonoszlány. Egyszerű volt, szinte már-már egzotikus. Könnyen el lehetett nézni felette mind fizikailag, mind szakmailag egy olyan házban, ahol olyan félelmetes nők éltek, mint a néhai Elizabeth Kent, Kate McAlister, Padma Patil és Hermione Granger. Minden körülötte jellegtelen volt, ami lényegében ideális kémmé tette őt. Nem volt egy Perselus Piton, de jó volt. Nagyon jó. Ez így is volt jó, mert egy alkalmatlan kém az halott kém volt. Honoria a könyökét a reggelizőpultra támasztotta, és elgondolkodva nézett le az összekulcsolt kezére. A bal lábát előnyben részesítette, jegyezte meg Draco. A sérülést valószínűleg a Potterrel való rövid dulakodásából szerezte.

Hamarosan megérezte Draco tekintetének súlyát.
– Kérdéseid vannak, Malfoy – jelentette ki, és kicsit kiabálnia kellett a zene fölött. – Kérdezz engem.

A férfi lekötelezte őt.
– Mióta dolgozol Amarovnak?

– Nem rólam legyenek kérdéseid – mondta Honoria fáradtan. – Kérdezz az új kinevezésedről.

– Rendben. Amarovnál van a Kunlun-hegyi barack, ugye? Pontosan úgy, ahogy Longbottom mondta?

Honoria bólintott.
– Igen. És mivel Richards ügynök és Granger azt tervezi, hogy felkutatja a munkaadómat, úgy tűnt, itt az ideje, hogy szabadságra menjek. Különösen, ha úgy tűnik, hogy Amarov már birtokában van az a dolog, ami segíthet a gyógymód létrehozásában. Mondhatni, szerencsés véletlen volt. – Elmosolyodott. – Örülni fog, amikor elmondom neki.

– Nála van a barack, de fogalma sincs, mire képes?

Már megint ott volt – aggódónak tűnt.
– Mostanában nem állt rendelkezésemre, hogy beszéljek vele, de hamarosan megtudja.

– Úgy tudom, Amarovnak saját tudományos csapata van – zárta le Draco. – Ami azt jelenti, hogy a küldetésük az volt, hogy beszivárogjanak hozzánk, és megnézzék, meddig jutunk a gyógymóddal. És szabotálni a projektet, ha túl közel kerültünk hozzá. Ez nagyjából így van?

Honoria most a reggelizőpulton dobolt az ujjaival.
– Elég, ha csak annyit mondok, hogy Amarov úgy érti, hogy ellenőrizni akarja a gyógymód utánpótlását.

Draco felhorkant. Hátradőlt a társalgóban, és a jobb lábát a bal térdére támasztotta.
– Úgy érti, hogy kormányokat kérjen érte.

A lány mosolygott válaszul. A szeme sarkából Draco látta, hogy Anatoli egy kicsit feszültebben figyeli és hallgatja, mint a társai.

– És mi van, ha elbukom? – kérdezte Draco. – Nincs rá garancia, hogy jobban teljesítek, mint Scrimgeour csapata. Vagy Amarové, ami azt illeti.

Honoria a hűtőszekrényhez ment, és elővett egy üveg hűtött pezsgőt. Kibontotta, majd megtöltött egy pár magas, kristálypoharat, amelyeket egy puha záródású szekrényből vett elő.

– Persze, hogy jobban fogod csinálni. Mindent meg fogsz adni nekünk, és tudom, hogy ezt fogod tenni, mert ahogy már megígértem, ha nem teszed meg, eltörlöm a Grimmauld téri műveletet és mindenkit, aki ott lakik. Amint elmondtam Amarovnak, hogy Scrimgeour elkapott téged, Amarov úgy döntött, hogy D.R.A.C.O.-t akar az ügyünk érdekében. A gyógymód a mi találmányunk lesz. A legutóbbi prioritásom az volt, hogy megtaláljam a megfelelő motivációt, hogy velünk dolgozz. – Átsétált a társalgóba, és átnyújtott Dracónak egy pezsgős poharat. – Te halálfaló vagy – mondta neki vigyorogva. – Azt hiszem, megérted a megfelelő motiváció fontosságát.

– Végre. – Draco színlelt megkönnyebbüléssel kifújta magát. – Valaki, aki értékeli a jó kínzási fenyegetést.

– Ó, de most nem a fájdalommal való fenyegetésről beszélünk. – A nő a társalgó másik végében lévő karfára ült, miközben a pezsgőjét kortyolgatta. – Legalábbis a tiédről nem. Milyen különös, hogy egy halálfaló ennyire aggódik azokért az emberekért, akik segítettek neki börtönbe kerülni. Vagy csak annak a csapatnak az egyik tagja késztet mindenféle ostoba hőstettre? – Ujjai a pezsgősüveg szárával játszottak. – Tudod te azt? Ha lett volna segítségem, talán Grangert is magunkkal hoztam volna, mint plusz biztosítékot. Mit szólsz ehhez?

Megpróbálta túlzásba vinni, válaszra csábítani a férfit, de Draco tekintete rendíthetetlen volt. Nagyon lassan belekortyolt a pezsgőjébe, hagyta, hogy a hideg, visszafogott düh teljes mértékkel szivárogjon a szemébe.
– Ez nagyon szép – mondta, és az egyszerű szavakat gonoszsággal terhesnek találta.

Honoria pislogott. Hirtelen félrenézett, és mélyen ivott a saját poharából, amíg nem maradt belőle semmi.
– Talán Alexander megajándékoz minket egy üveggel, ha megfejtettük a gyógymódot.

Most már őszinte kíváncsisággal nézett rá.
– Csak néhány évvel vagy idősebb nálam, nem igaz? Ami azt jelenti, hogy talán egy időben jártunk a Roxfortba.

És úgy tűnt, Honoria további elbizonytalanítása olyan egyszerű, mintha az iskolás éveiről kérdezné. Túl keményen tette le a fuvoláját a kőpultra.

– Melyik házhoz tartoztál? Határozottan nem a Mardekárhoz. Nem emlékszem rád, pedig igyekszem emlékezni.

Feszes mosoly húzódott az arcára.
– Talán a magadfajta emberek számára néhány részletet nem érdemes észrevenni.

Draco is mosolygott, de az övé ragadozó volt.
– Ó, ez egyszerűen csodálatos. Te mugli születésű vagy, ugye? Te vagy az? Szerintem igen. Ez az egész – mutatott mindenre körülöttük –, azért van, mert úgy érezted, hogy az iskolában megsértettek? Mi történt? Megfélemlítettek? Senki nem hívott el a karácsonyi bálba? – A szeme összeszűkült. – Talán viszonzatlan szerelem volt egy tisztavérű iránt?

– Ivan – sziszegte Honoria. És úgy látszik, csak ennyit kellett mondania.

Gyorsan mozdult, de Draco számított rá. Ivan lefelé nyúlt, hogy a pólója elejénél fogva felrántja a helyéről, de Draco kihasználta az alacsonyabb helyzetét. Hegyesen ökölbe szorította a kezét, és két ujjpercét Ivan torkának elejébe döfte. A férfi szeme kidülledt, miközben mindkét kezével a nyakába kapaszkodott, és kétségbeesett, ziháló hangokat adott ki. Mivel a hasa most már szabadon volt, Draco keményen megütötte a férfit, majd utólag felkapta a pezsgőspoharat, mielőtt Ivan hátrafelé a dohányzóasztalnak száguldott, amely azonnal összeomlott a súlya alatt.

Igor ekkorra már előre láthatóan pisztolyt rántott, de Draco tisztában volt vele, hogy senki sem fogja lelőni. Egy fegyver pedig csak annyira volt fenyegető, amennyire a tulajdonosa hajlandó használni. Honoria nem annyira aggódónak, mint inkább rezignáltnak tűnt. Kiabálni kezdett Anatolival, hogy segítsen felkelni Ivánnak a dohányzóasztal roncsai közül, de megállt, amikor az ellenszenves zene hirtelen abbamaradt. Rövid, éles statikus recsegés hallatszott, majd a pilóta megkönnyebbült hangja szólalt meg a kaputelefon-rendszerben.

– Itt vagyunk.

Még mindig a pezsgősüvegét tartva, Dracót komolytalanul a fedélzetre lökte Igor. Ivan egyik karját Anatoli vállára fonta, és tőrrel bámult Dracóra. Honoria Draco mellett állt, miközben a pilóta a cirkálót egy nagyobb hajótest mellé manőverezte. Az óceánnak a sötétség takarójába kellett volna burkolóznia, de az óceán egy álló armadának tűnő hajó pislákoló fényeitől lángolt.

Honoria nyíltan élvezte Draco arcának tekintetét. Kitépte a fuvolát a férfi ellenállhatatlan markából, és kiürítette a tartalmát.

– Hány hajóból áll a flotta? – suttogta.

– Tizenhat, és ebben nincs benne az a háromszáz kisebb hajó, amely velünk hajózik. Öt ULCC szupertankerünk van, annyi olajjal megrakva, hogy egy arab sejk is rohamot kapna tőle. Finomító berendezések. Két teherhajó, egy leszerelt csatahajó, a többi pedig óceánjáró. Ez itt azonban… – nézett fel szeretettel a hatalmas tengerjáró hajóra, amelyre éppen felszállni készültek – az Otthonhajó. Ez az a hely, ahol dolgozni fogtok.

– Biztonságban a Fertőzéstől – mondta Draco, és a távolban lévő többi hajót bámulta Alexander Amarov úszó városát.

Honoria bólintott.
– Az emberek a saját gyermekeiket is eladták egy jegyért.

A sétahajóról most céltudatos kiabálás hallatszott. A kisebb hajó motorja leállt. Igor és Anatoli ládákat kezdett cipelni onnan, ahol a fedélzet alatt tárolták őket. Draco felismerte az adatokat és kutatásokat tartalmazó ládát, amelyet Grimmauld térről kellett volna elvinnie.

Most Honoria felé fordult.
– Ilyen társaságot szeret Amarov tartani? Én a helyében vigyáznék magamra.

A lány szemében felvillant valami… valami. Nem félelem, nem egészen.
– Malfoy, elismerem, hogy veszélyes ember vagy, akitől tartani kell, de még nem találkoztál olyan emberrel, mint Alexander – mondta törékeny mosollyal.

– Még nem találkoztam olyannal, aki még mindig képes meglepni engem– közölte Draco.

– Ez nem teljesen igaz. Hermione is meglepett téged, nem igaz? – kérdezte Honoria, miközben átsétáltak a gang deszkáján, amely a cirkálóból a tengerjáró gyomrába nyúlt.

Ha válaszra akart is késztetni, a lehetőség elszállt a beszállással járó felfordulásban. Sötét, plüssszőnyeggel borított folyosókon haladtak át, amelyeken friss festék, rézfényezés, szőnyegsampon és néhol cigarettafüst szaga terjengett. Végül egy csillogó előcsarnokban álltak meg, ahol egy íves, ikerágas lépcsőház és egy hatalmas csillár volt. Amikor már elég fény volt ahhoz, hogy valóban látni lehessen a belső teret, minden aranyban és szilvaszínben úszott, dombornyomott tapétákon, bársonyokon és brokátkárpitokon át. A hajón kísérteties csend volt. Úgy tűnt, Amarov szerette a helyét.

– Itt elválnak útjaink, Malfoy – szólt hozzá Honoria. Még mindig a kezében tartotta a pezsgőspoharat. – Anatoli majd gondoskodik az ön igényeidről. – Fáradtan köszöntötte a férfit, mielőtt eltűnt a lépcső tetején.

Anatoli újra megjelent.
– Szólj, ha bármire szükséged van, Weezard – mondta. Oroszsága lágy volt, a hangja furcsán szelíd egy ilyen nagydarab férfihoz képest.

Néha az igazság volt a legjobb vicc, amit el lehetett mondani. És Draco mindig is rajongott a sötét humorért.
– Nagyon szeretnék most azonnal egy pálcát, Anatoli.

– Tényleg? Hogy megölhess és megszökhess? – Most egy szőnyeggel borított folyosón sétáltak.

– Ó, mindenkit megölnék, aztán megszöknék. Ne vedd magadra. Fogolyként ez az előjogom, nem igaz?

– Honoria azt mondta, hogy önként jöttél.

– Gondolom, ez az egyik módja a szemléletnek. És mi van azzal a pálcával?

A testőr felhorkant.
– Kezdjük egy hellyel, ahol aludhatunk. Mosakodj meg. Étel. Holnap elviszlek egy körbevezetésre. Találkozol a csapattal, és elkezdesz dolgozni.

Draco nem válaszolt. Valóban, úgy tűnt, elmerült a gondolataiba. Anatoli tehát hozzátette.
– Bocsáss meg, hogy ezt mondom, Weezard. Úgy nézel ki, mint a halál.

Draco szinte szomorú pillantást vetett rá.
– Szokatlanul hosszú napom volt, Anatoli.

– Manapság minden nap hosszú. Kérlek, Weezard. Gyere utánam.

Draco követte. Az esti korábbi harc és menekülés átadta helyét a csontig hatoló kimerültségnek. Talán a jelenlegi elkerülhetetlenségek elfogadása volt ez. Vagy talán csak Anatoli ragályos nyugalma. Dracónak eszébe jutott, hogy ha túl sokáig pislog, valószínűleg elaludhat léptei közepén. Ezen az sem segített, hogy túl sokat ivott Hermionéval a laborban, közvetlenül azelőtt, hogy ez az egész zűrzavar elkezdődött volna.

Egy emelettel feljebb volt Draco kijelölt kabinja. A kabin, összhangban mindennel, amit Draco aznap este látott, pazar és hatalmas volt. Még télikert is volt; modern és furcsán minimalista a szoba többi részének barokkos pompájához képest. Desmond egy bordó bársony ülőgarnitúrán egy halom összehajtogatott ruhával jelezte a gardróbszekrényt. A ruhák többsége sötét színű volt, és ezért kellemes.

– Küldetek egy ételt – jelentette be Anatoli. Besétált a fürdőszobába, figyelmen kívül hagyva a panorámaablakok mellé süllyesztett pezsgőfürdőkádat. Helyette inkább a hatszögletű, fehér márványból készült zuhanyzó csapját nyitotta meg. Gőz gomolygott a fürdőszobából. Az őr tudomásul vette a vérfoltokat Draco ruháján. – Anyám azt szokta mondani, hogy soha ne feküdj le, amíg le nem mosod magadról a nap fáradalmait.

Draco mereven leült az ágy szélére, és elkezdte kikapcsolni a csizmáját. A kezét megszáradt vér – Ronald Weasley vére – festi. Egy pillanatra meghajlította a jobb kezét, érezte a ráragadt vér szorítását, amely pöttyökben hullott le róla.
– Nem minden fáradság mosódik le. Mikor beszélhetek Amarovval?

– Nem beszélsz vele – tájékoztatott Anatoli, majd elég hangosan sóhajtott ahhoz, hogy a szoba másik végében lévő függönyök megmozduljanak. – Mert Alekszandr Amarovot… elvitték.

Draco megállt a bal csizmájával a kezében.
– Ennyi fáradság, hogy idehurcoljanak, és a férfit rohadtul elrabolták?

– Attól tartok, igen. Szerencsés, hogy Miss Cloot visszatért. Eléggé elfajultak itt a dolgok.

Dracóban számos kérdés (és alkérdés, gömbölyű mellékszálakkal és esetleg egy-két ábrával) merült fel, de nem bízott abban, hogy van elég mentális kitartása ahhoz, hogy helyesen tegye fel őket. Mindennek várnia kellett.

– Köszönöm, Anatoli.

Ismét ugyanaz a halk biccentés, majd a nagydarab férfi távozott. És ha Draco nem tévedett, az ajtókon túl hallott kattogás és csikorgás azt jelentette, hogy a kabin mégiscsak egy luxusbörtön. Ez így volt rendjén. Draco tudta, hogyan kell luxusbörtönben lenni. Egész életében volt ideje gyakorolni.

Lehámozta magáról a ruháit, darabonként dobta le őket a padlóra, miközben a zuhanyzóhoz sétált. Nem csak a ruháit vetkőztette le. A víznyomás erős volt. Draco lehajtotta a fejét, hagyta, hogy a víz lezúduljon a nyakán és a hátán. Lehunyta a szemét, miközben homlokát a zuhanyzófal hűvös márványának támasztotta. Hosszan, remegve vette a levegőt, mielőtt visszahúzta a karját, és ököllel beledöfte a márványba.

A fal sértetlenül megúszta, de az ujjbegyei fölött a vékony bőr felhasadt. Ott maradt, amíg meg nem bizonyosodott róla, hogy a régi és új vérfoltok eltűntek; hogy a víz nem kavargott többé pirosan a lába körül…
hozzászólások: 2
feltöltötte: Nyx | 2023. Nov. 18.

by Neola @ 2023 Nov 29
Szia! Hát kicsit sem számítottam ekkorra árulásra a csapatban. Arról nem is beszélve,hogy Ron ilyen hamar meghal. (sejtettem, hogy meg fog, de nem így) baszus! Ekkora csapást a csapatnak! Áruló... Kent halála, Ron halála, Draco eltűnése.
Igazából itt kellene Hermione-nek eladnia mindent. Se alany, se kutatás. Vagyis talán vannak mentett fájlok.
Jooooo hosszú történet lesz ebből!
Köszi szépen!
Üdv :Neola
by Nyx @ 2023 Nov 29
Először Dracóra gondoltam, hogy ő csinált valamit, de amikor kiderült, hogy mégse... Ja, hát igen, Ron nem sok vizet zavart. Sose szerettem őt, szóval annyira nem rázott meg a halála. De igen, most rohadt nagy szarban vannak úgy az egész csapat... Jaja, most aztán tényleg kilátástalannak tűnik az egész. Aha, ez így igaz. Naaagyon hosszú lesz ez a történet is, 84 fejezet. Köszönöm szépen!
Powered by CuteNews