Fejezetek

írta: rizzelwrites

20. fejezet
20. fejezet
Most már együtt

Az amerikai varázslószenátus hírszerzési részlege által biztosított műholdas megfigyelés felfedte Alexander Amarov valószínűsíthető tartózkodási helyét.

Bár meggyőző vizuális bizonyíték nem volt, elég gyanús tevékenységet lehetett látni ahhoz, hogy feltételezzük, hogy az orosz milliárdost egy halászhajón tartják fogva Cardifftól néhány kilométerre keletre. A közelben, Avonmouth partjainál pedig ott volt Amarov flottája. A flotta jelenlegi állapota ismeretlen volt.

Annyit tudtak, hogy a flotta közepén több olajszállító tartályhajó és egy finomítóhajó volt, és Amarov korábban (és boldogan) kereskedett ezzel a készlettel a hadsereggel vagy bárkivel, aki képes volt kifizetni a kért árat. Most azonban a flotta nem reagált a kommunikációra tett kísérletekre. Ráadásul mozdulatlanul állt, az elmúlt egy hónapban ugyanazt a pozíciót tartotta.

A halászhajó állandó közelsége a flottához egy fontos nyom volt.

– Úgy gondoljuk, hogy Amarov emberei megpróbálnak tárgyalni a váltságdíjáról – mondta Richards az összegyűlt csapatnak. – Ezért zártak le minden kereskedelmet a kívülállókkal. Rádiócsend van, amíg vissza nem kapják a főnöküket.

– Szóval a flotta tudja, hogy hol van? – kérdezte Harry.

– Lehetséges – feltételezte Richards. – De lehet, hogy nincsenek meg az eszközeik egy visszaszerzési küldetés elindításához. Szerintem épp egy árat dolgoznak ki.

– Tényleg megéri ennyi fáradságot? – tűnődött Harry. Ez jogos aggodalom volt. – Miért nem hajóznak el egyszerűen?

Scrimgeour elgondolkodott a kérdésen.
– Talán a hűség miatt?

Richards a térképet nézte, amelyet Scrimgeour asztalán terített szét.
– Vagy talán nála van a kocsikulcs…

– Kulcsok? – mondta Harry.

– Lehet, hogy nem hűségből, hanem inkább szükségből marad a flotta.

– Hogy érti ezt? – kérdezte Scrimgeour.

– Nem tudom – mondta Richards, és megsimogatta az állát. – Sok mindent nem tudhatunk, amíg nem beszélünk Amarovval. Nekem személy szerint egyik ötlet sem tetszik. Ha ekkora hatalommal vagy hűséggel, esetleg félelemmel rendelkezik, akkor veszélyes. És ha valahogy kapcsolatban áll a flotta mozgékonyságával, az még rosszabb.

Hermione eddig a pontig hallgatott.
– Sokat kockáztatunk, hogy elkapjuk ezt az embert. Mindezt egy varázstárgyért, ami lehet, hogy nála van, de lehet, hogy nincs, és ami lehet, hogy a ReGen számára megadja a szükséges lökést, de lehet, hogy nem.

Neville szólalt meg.
– Az életemet tenném rá, hogy a barackot biztonságban tárolják valahol abban a flottában. Amarov különleges gyűjtő, Hermione. Ismerem a fajtáját. Ő nem hagyta volna ott az életművét.

– Oké, tegyük fel, hogy nála van a barack, mi van, ha nem akar megválni tőle?

– Ó, így vagy úgy, de megválik tőle – biztosította Richards. – És ha vannak további forrásai, amelyek segíthetnek a küldetésben, akkor azt is elvisszük.

– Ez már kezd kevésbé mentőakciónak, inkább nyílt tengeri kalózkodásnak tűnnik – motyogta Hermione.

– Van ezzel valami problémája, Miss Granger? – kérdezte Richards.

Minden tekintet Hermione felé fordult, ami felbosszantotta. Sosem állt szándékában a csoport erkölcsi iránytűjének lenni. Fárasztó felelősség volt, amit nem akart. Találkozott a cowboy tudálékos tekintetével. Nyilvánvalóan mindketten arra gondoltak, hogy korábban nem volt hajlandó Malfoyt együttműködésre kényszeríteni velük.

Hermione felsóhajtott.
– Próbáltunk szépen játszani. Csináljuk a maga módszerével.

Richards nem mosolygott túl gyakran, de amikor mosolygott, semmi barátságos nem volt benne. Feltekerte a térképet.
– Rendben, emberek, megkapták az utasításokat. Öltözzünk be.

***

A moduláris társalgó, amelyen aludt, túl kemény volt. Valószínűleg a bőrkondicionálóval való túlbuzgó karbantartásnak köszönhetően túl csúszós is volt. Az éjszaka folyamán Draco kétszer is majdnem lecsúszott róla, és a tenyerével kellett a padlónak támaszkodnia, hogy ne guruljon arccal előre a szőnyegre.

Valamikor aztán győzött az alvás, amihez hozzájárult az enyhe nyugtató, amit a mogorva orvos adott neki a Honoriával folytatott beszélgetés után (valószínűleg Honoria utasítására). Draco nem tudta hibáztatni. Kiengedte a dühét egy kis kirándulásra, és Honoria ott volt, hogy kiprovokálja.

Egy zaj ébresztette fel. Nem volt kivehető, de elég hangos volt ahhoz, hogy kirángassa a kábítószer okozta álmából. Draco szeme még mindig csukva volt, amikor meghallotta a félrehúzott lepedők halk hangját, majd a csoszogó, rövid lépteket, ami azt jelentette, hogy Henry is felébredt. Draco kinyitotta a szemét, amint megérezte a finom, de kitartó rángatást a pólója ujján.

Henry ott állt Draco állami szobájának sötétjében. Anatoli megfelelő ruhát szerzett be a fiúnak. A pizsama, amit viselt, vadonatújnak tűnt, még mindig az eredeti csomag gyűrődéseitől horpadt. Túl nagyok voltak, és legalább háromszor összehajtogatták őket a mandzsettáknál és a szegélyeknél.

– Mi az? – kérdezte Draco a fiút, a hangja rekedtes volt az alvástól és az arénában korábban hallott kiabálástól.

Henry tétovázott, de úgy tűnt, elhatározta, hogy beszélni fog.
– Apu rosszat álmodik – suttogta a gyerek. Egyik kis keze az ágyra mutatott, amelyet Draco átengedett Blaise-nek és fiának. Henry másik keze a pizsamafelsője szegélyén aggódott.

Blaise felnyögött. Draco még egy percig figyelt, legalább annyira azért, hogy megfigyelje Blaise (és Henry) szorongásának mértékét, mint hogy időt adjon a szemének, hogy hozzászokjon a sötétséghez. Ekkor látta, ahogy Blaise keze elébe szökken, mintha egy láthatatlan támadást hárítana. Aztán mormogás hallatszott; pánikszerű, gyötrődő és lélegzetvisszafojtva. Újabb perc telt el, és a mormogást követő hang félreérthetetlen volt.

– Látod – suttogta Henry, és könnyek csendültek a hangjában.

Draco a padlóra lendítette mezítlábas lábát. A lábában, a bicepszében és a vállában lévő izmok egyszerre csavarodtak és tiltakoztak; emlékképek a Gödörben nemrég végzett megerőltetéséből. A pozitívum az volt, hogy a Fertőzéstől nem kellett tartania. A vérvizsgálat negatív lett.

Igazság szerint Draco nem aggódott túlságosan, és ami azt illeti, Blaise sem. Blaise már átvészelte a Gödröt, mielőtt Draco csatlakozott a flottához, és tisztában volt a kockázatokkal, amelyek nem tartalmazták a kiéhezett zombik általi azonnali halált. Bármennyire is elterjedt volt a Fertőzés, a vírus nem élt túl sokáig a testen kívül. Mint ilyen, rendkívül nehéz lett volna elkapni pusztán a Fertőzöttek vérfröccsenéséből.

Egy harapás viszont egészen más tészta volt.

Egy pillantás az ágy melletti ébresztőóra digitális kijelzőjére elárulta Dracónak, hogy már elég közel van az új nap ahhoz, hogy gyorsított ütemben megkezdődjön. Felállt, és felvette a takarót Henrynek. A rögtönzött ágy még mindig Draco testének melegét tartotta. Henrynek láthatóan alig-alig sikerült aludnia a csapkodó apja mellett. A fiú bizonytalanul nézett rá. Henry nagyrészt hasonlított Zabinihez, leszámítva a tintafekete fürtökből álló kócát, amely a Greengrass összetéveszthetetlen bélyegét viselte, a hajában lévő forgókat és mindent.

– Mássz be. Menj aludni. Majd én gondoskodom Za…az apádról.

Draco megvárta, amíg Henry az álláig húzta a lepedőt, és megfordult, hogy a fotel háttámlájára nézzen. Várt még néhány percet, amíg a fiú légzése mély és egyenletes nem lett, mielőtt átsétált a szobán oda, ahol Blaise most épp álom bokszolásba kezdett.

– Zabini – mondta Draco, és határozottan megrázta a másik vállát. Draco egyáltalán nem lepődött meg, amikor Blaise felpattant az ágyban, azonnal éber lett. A keze a mellette lévő üres helyre repült.

– Henry.

– Halkítsd le a hangod. A fiad még csak most aludt el.

Blaise gyorsan pislogott, a légzése hirdette a pánikját, de végül megnyugodott, amikor regisztrálta, hogy Henry valóban mélyen alszik a szemközti társalgóban. Draco diszkréten vizsgálgatta a narancssárga színű horizontot a szoba ablakain túl, miközben Blaise az ujjával durván feltörölte az arcán végigfutó könnyeket.

Amikor összeszedte magát, Blaise a takaróra meredt.
– Sajnálom. Én… hangos voltam?

– Nem eléggé ahhoz, hogy felébredjek – hazudta Draco –, de a fiad aggódott.

Humortalan nevetés volt Blaise válasza.
– Aggódott? Egy négyéves fiú aggódik az apja lelki jólétéért. Felfordult világban élünk, Malfoy.

A kérdés már régóta esedékes volt, és ez a lehető legjobb alkalomnak tűnt.
– Hol van az anyja?

Blaise most Draco felé nézett.
– Meghalt.

Draco is ennyire következtetett.
– Mikor?

– Öt nappal ezelőtt.

Ez váratlanul érte, bár Blaise és Henry közelmúltbeli kirakósának újabb darabkái kezdtek a helyükre kerülni. Túl sok idő telt el, mire Draco legközelebb megszólalt. Sajnálta ezt. Blaise időközben egyre kényelmetlenebbül érezte magát.

– Részvétem a veszteséged miatt, Zabini. Hogyan halt meg?

Blaise tekintete visszatért a takaróra.

Draco végigsimított a haján. Felállt, és átsétált a lakosztály egyik sarkában meghúzódó elegáns konyhasarok felé. Desmond úgy látta jónak, hogy a faburkolatú hűtőszekrényt alapvető, csomagolt élelmiszerekkel és műanyag palackokba töltött szeszes italokkal töltse fel. Nem volt üveg, vágó- vagy evőeszköz; semmi olyan, ami könnyen eltörhetett volna, és főleg semmi olyan, aminek éles éle volt.

Draco grimaszolva kinyitott egy műanyag palackot, és óvatosan beleszagolt a tartalmába. Végrehajtó döntést hozva, aztán a szőnyegpadlón átvonszolt egy bőr klubszéket az ágy mellé, és leült rá.

– Meglehetősen jó whisky, azt hiszem. Akár meg is ihatjuk, mielőtt a műanyag bemocskolja. – Draco Blaise felé nyújtotta az üveget, de a másik férfi figyelmen kívül hagyta a kínálást. Nem csüggedve, Draco több hosszú, égető kortyot vett, mielőtt folytatta volna az eredeti kérdéssorát, bár kezdetben kissé ziháló hangon és könnyes szemmel.

– Szóval, Daphne volt az? Vagy Astoria?

Blaise nem válaszolt, de a Daphne Greengrass említésére az arcára telepedő heveny fájdalom kifejezése volt az, ami megválaszolta a kérdést.

Draco felvonta a szemöldökét.
– Természetesen emlékszem Daphne-ra. Ő, Pansy és Millicent egy ideig elválaszthatatlanok voltak. Nem emlékszem, hogy sokat foglalkoztál volna vele. Nem igazán tűnt az esetednek, tudod?

Ott volt. Blaise mereven tartott állkapcsában megrándult egy izom.
– És mi az én esetem?

Draco megvonta a vállát.
– Csinos.

– Malfoy, kérlek, ne beszélj, mielőtt kénytelen leszek megütni téged.

Elégedetten a haladás eme látszólagos eredményével, Draco morgott, és ismét a kezébe nyomta a whiskys üveget.
– Akkor igyál.

Kényelmetlen, majdnem néma csendben ittak, miközben a díszterem fokozatosan megtelt a hajnali napfénnyel. Henry továbbra is aludt, és bizonyára apja nem sietett felébreszteni a fiút. A sétahajó motorjainak halk zümmögése megnyugtató volt, a lábuk alatt.

– Nem fertőződött meg, és nem is azért került a Gödörbe, hogy harcoljon, ha erre gondolsz - mondta végül Blaise, olyan váratlanul, hogy Draco rájött: fennállt a veszélye, hogy elbóbiskol. – Életben volt és jól volt, amikor a flottába kerültünk.

– Erőszakkal?

– Csalással – tájékoztatott Blaise gúnyosan. – Amikor tudtunk a létezéséről, én és más varázslók azért jöttünk ide, hogy mágiát cseréljünk ellátmányért. Felajánlottuk Amarovnak és a muglijainak azt a munkát, amit csak tudtunk, cserébe a szárazföldtől való elvonulásért. Vagy biztonságos átjutásért a kevésbé fertőzött területekre. Nem tudhattunk Amarov különös… ellenszenvéről a mágiával szemben.

– Amarov mindannyiótokat bebörtönzött – találgatott Draco.

– Nem lehetett vele alkudozni vagy megvesztegetni. Semmi olyat nem tudtam felajánlani, amit cserébe elfogadott volna – mondta Blaise dühös hitetlenséggel. Felpillantott Draco felé. – És mint tudod, ügyes vagyok abban, hogy kiderítsem azokat a dolgokat, amelyekről az emberek még nem tudják, hogy akarják.

Draco felhorkant.
– Elég jól emlékszem. – Az üveg majdnem kiürült, és érezte, hogy éles fejfájás tör rá. Látványosan szar nap elé néztek Blaise-zel, de Blaise története megérte a másnaposság árát.

– Nem kellett volna magammal hoznom Daphne-t és Henryt – folytatta, és a hangja megingott. – Ez a kezdete és a vége, tényleg. Ha egyszerűen Cheshire-ben hagytam volna őket… – Blaise lehunyta a szemét. – Tüdőgyulladásban halt meg, Malfoy. Fel tudod ezt fogni? Ebben a korban a feleségem a karjaimban halt meg. Tüdőgyulladásban. A raktérben uralkodó körülmények leírhatatlanok. A vágóhídra szánt állatállományt jobb állapotban tartják, mint a flotta mágikus lakosságát. Miután elvették az összes pálcánkat, nem tehettem semmit. Segítséget kértem. Én… könyörögtem érte. Azt mondtam, bármit megteszek, ha adnak neki gyógyszert.

– Önként jelentkeztél a Gödörbe – mondta Draco, a hangja most már nagyon lágy volt.

Blaise bólintott.
– De már túl késő volt. Daphne annyira beteg volt. Azt sem tudom, hogy végül megadták-e neki a szükséges gyógyszert. Nem segített. Egy nappal az első harcom után meghalt. – Dracóra nézett, és most már megnyugtatóan csillogott a sötét szemében a rosszindulat. – Elég, ha csak annyit mondok, hogy utána eléggé nem voltam együttműködő.

– Gondolom, rohadtul az voltál – szólt Draco, és a düh ezúttal ott volt benne, mérgezően és fáradtan kivárva az időt.

– Nem én vagyok az egyetlen. Sok hozzám hasonlót tartanak itt fogva. És hozzám hasonlóan néhányan voltak olyan ostobák, hogy magukkal hozták a családjukat is. Dühösek és kétségbeesettek vagyunk. Mi vagyunk az üzemanyag, amire szükséged van, Malfoy. Már csak a szikra hiányzik.

Draco tekintete átható volt.
– Több részletre lesz szükségem, ha már úgy érzed, hogy készen állsz rá.

– Ezért ugrottál a Gödörbe? Azért, hogy besorozz engem?

– Számítana, ha ez lenne az egyetlen okom?

– Nem. És még ha így is lenne, akkor is örökké hálás leszek neked. Megmentetted az életünket.

– Az életünket még nem mentetted meg, Zabini. Még hosszú út áll előttünk.

– Igen – felelte Blaise egy tudálékos bólintással. – Elmondanád, mi a terv? Mert tudom, hogy van neked, és Merlinre mondom, most már tényleg szükségem van rá, hogy részese legyek.

– Nem fogod tudni, amíg nem kell tudnod. – Draco maga alá húzta a lábait, és keresztbe tett lábbal ült a széken, az üveget lazán a kezében tartva, a térdén egyensúlyozva. – Csak ennyit mondhatok.

– Miért? Én jól ismerem a flottát. Tudok segíteni.

– És segíteni fogsz azzal, hogy válaszolsz a rengeteg homályos és idegesítő kérdésre, amelyeket felteszek neked anélkül, hogy egyszer is megkérdeznéd, miért fontosak a válaszok. Nem mondhatom el neked, Blaise, mert nem bízom benned.

Blaise nem sértődött meg ezen. Csupán rezignált volt, és talán egy kicsit mogorva is. Átbámult a szoba másik végébe, az alvó fia mozdulatlan és néma alakjára.
– Henry miatt van, ugye? Ha elviszik őt, bármit megteszek és mondok, hogy biztonságban legyen.

Draco bólintott. Ennyire egyszerű volt a dolog. Nem arról volt szó, hogy Zabini nem tudott volna titkot tartani, csak sajnos a legmélyebb gyengeséggel volt tele, ami csak lehetett.

– Malfoy?

– Igen?

– Hogy a fenébe jutottál ki az Azkabanból? Utoljára úgy hallottam, hogy az a hely egy lezárt sírkamra volt.

– Ez, barátom, a szerencse, a zsenialitás és a ravaszság története, amit jobb, ha megspórolsz addig, amíg befejezem a mai műszakomat a laborokban. – Draco átadta az üveget Blaise-nek, és halkan felnyögött, miközben felállt, és megvonta a vállát. – A nappali munka hívogat. Aludj még egy kicsit, ha tudsz. Mindannyiunknak szüksége lesz rá.

***

Éppen vacsora után volt, amikor a mentőcsapat hét tagját Scrimgeour irodájába hívták.

Padma és Hermione érkeztek elsőként. Teljesen feketébe voltak öltözve, védőmellényekkel és sisakkal együtt. Mindkét nő hosszú haját szépen befonták, és a fonatokat szoros, alacsony kontyba tekerték (– Ne adjunk nekik semmit, amibe belekapaszkodhatnak egy csetepatéban – utasította Richards).

Valójában sok utasítást továbbítottak a csapatnak. Ezek nem tájékoztató jellegűek, nem javaslatok vagy ajánlások voltak.
– Ha ezek bármelyikét figyelmen kívül hagyjátok, az a ti felelősségetek – vicsorgott rájuk Richards. Egy savanyú arcú Neville megkérdezte, hogy lejegyezhet-e valamennyit.

A két nő megállt, hogy egymásra nézzenek, és Hermione volt az, aki először mosolygott.
– Úgy érzem magam, mint egy bolond.

– Kitűnő – mondta Padma, akinek mosolya a szemében volt. Néhány métert sétált egy szaténnal kárpitozott ülőgarnitúrához, és leült, grimaszolva a ruhája által keltett kifejezett suhogó súrlódástól. – Én is így érzem magam.

Hermione felemelte a nadrágján lévő, tucatnyi tépőzárasnak tűnő patentok egyikét. Az egyenruha egyértelműen mágikus harcra készült, tekintve, hogy volt rajta egy külön pálcatartó tok.
– Az a baj a sok zsebbel, hogy az ember elfelejti, melyikbe tette bele a holmiját…

– Azt hiszem, ezeket úgy hívják, hogy a kinevezéseid – mondta Padma. Megtapogatta a paprika spray-jét. – Persze mínusz egy pisztoly.

Harry csatlakozott hozzájuk a nappaliban. A nőkkel ellentétben ő teljesen otthonosnak tűnt abban, amit leginkább varázslói kommandósruhának lehetett nevezni. Egy utolsó pillanatban készült szendvics hanyag maradványait tartotta a kezében.
– Miért nem szerzünk fegyvereket? Az emeleti páncélteremben biztosan van elég.

– Mert még nem volt időnk gyakorolni velük – emlékeztette Hermione, még mindig a zsebeibe mélyedve. Á, ott volt a paprika sprayje.

– Milyen edzésre van szükséged? Ha rámutatsz, lősz.

– A Welwyn-küldetés előtt Mercer két órát töltött a Cowboy-jal, hogy megtanulja, hogyan kell pontosan ezt csinálni, és a végén még mindig nem tudott egyenesen lőni – tájékoztatott Padma.

– És ma mégis újra fegyvert kap, ugye?

– Csak azért, mert nincs pálcája, Harry – mondta Hermione. Egy pillanatig elgondolkodott azon, hogy leüljön Padma mellé a kanapéra, de aggódott, hogy a felszereléssel teli nadrág súlya miatt nem tudna segítség nélkül újra felállni. Gyorsan az óceán fenekére kerülne, ha olyan rendkívüli szerencsétlenség érné, hogy beleesne.

Padma elégedetlenkedett.
– Mercer és Wallen egyáltalán nem jöhetne erre a küldetésre. Nem értem, Scrimgeour miért mondott igent egyikük meggondolatlan kérésére sem. Mercer legutóbb majdnem meghalt. Mindketten civilek.

– Te sem vagy éppen Rambo, Padma – motyogta Harry.

Padmáék sznob pillantást vetettek Harryre.
– És mondd csak, ki vagy mi is pontosan az a Rambo?

– Úgy tűnik, az – válaszolt Harry, és nagyon szórakozottan nézett, amikor Dr. Alec Mercer belépett az irodába. A kollégáihoz hasonlóan ő is ugyanabban a fekete katonai felszerelésben volt, amit Richards szállított. De ő volt az egyetlen közöttük, aki ráadásul fekete balaclavát is felvett.

– Te jó ég, de lelkes vagy – szólalt meg Padma, és kissé elkerekedett a szeme. Az idegtudós általában pólós-farmeres fickó volt, de a mostani öltözékében eléggé félelmetes alakot öltött. A zacskó sajtos Twisties azonban elárulta őt.

– Túl sok? – kérdezte szégyenlős hangon. Lerántotta magáról a sálarcot, amitől Harry belehorkantott a szendvicsébe.

Richards besétált a nappaliba, kezében több hosszú, zöld vászontáskával. A földre dobta a táskákat, és már éppen leguggolt volna, hogy kibontja a cipzárat, amikor megpillantotta Mercert.
– Nem emlékszem, hogy terepszínű arcfestéket osztogattam volna, doki.

Mercer lelkesedése nem csüggedt.
– Rögtönöztem – mondta kissé védekezően. – Ez cipőfényező.

Harry mostanra már megette a szendvicsének maradékát. Elhúzott egy majonézes kenetet a golyóálló mellényéről, majd a táskák felé hajtotta a fejét.

– Azok fegyverek, ugye? Remélem, hogy fegyverek. Ha Mercer hadifestéket viselhet, akkor nekem is lehet fegyverem.

***

Ötven méterrel a halászhajó felett lebegtek.

Szerencsére az időjárás nyugodt volt. Alattuk a Bristol-csatorna húzódott, feketésszürke sötétségben, és időnként habos hullámok csapódtak a vonóhálós hajótesthez. A hajó nem nagyon rejtőzködött, tekintve, hogy minden fénye égett. Legalábbis egyelőre.

Richards tervéhez éjjellátó szemüvegek és egy meglehetősen csúnya varázslat használata tartozott, amelyről Harry és Hermione még sosem hallott. A csapat minden tagjának pontos szerepe volt a mentésben, még Mercernek is, és mindannyian türelmesen várták Richard jelét.

– Még mindig haragszol, hogy Richards nem engedte, hogy fegyvered legyen? – súgta Hermione oda Harrynek.

Harry tudta, hogy a lány feszült. Hermione mindig beszédes lett, ha ideges volt. És mindig stresszes volt, amikor seprűnyélen ült. Nem szerette a seprűket, és Harry biztos forrásból tudta, hogy ez az érzés kölcsönös.

Kicsit elmozdult a seprűn, remélve, hogy ezzel arra ösztönzi Hermionét, lazítson a hasa körüli szorításán. A karja olyan volt, mint egy pár boa constrictor. Nyelt egyet. Talán nem volt jó ötlet az a tonhalas szendvics az utolsó pillanatban…

– Igen – felelte Harry. – Nem is tudom. Úgy érzem, mintha tisztességtelen előnyben lennénk itt.

– Épp ez a lényeg – mondta Hermione. – A fegyverek rendetlenek.

Harry megfordította a fejét, hogy a lányra meredjen.
– Láttad a Láncfűrészes boszorkányt, ugye?

– Mozgás van hátul – jött a Cowboy hangja a fejhallgatójukon keresztül. – Patil, hallasz?

– Igen – jelentkezett be Padma, aki a seprűjén vitte Mercert. – Ketten most hagyták el a kabint. Dohányoznak, fent a tat közelében. Fúj. Undorító szokás.

– Ahogy az emberrablás is – tette hozzá Neville.

– Van fegyverük? – kérdezte Harry.

Hermione a szemét forgatta.

– Ha vannak is, én nem látok egyet sem – válaszolta Padma. – Szerintem csak egy cigire és egy kis levegőért jöttek fel a fedélzetre.

Richards volt az egyetlen csapattag, aki egyedül repült aznap este. Közelebb húzódott Padma és Mercer pozíciójához, és egy távcsövön keresztül nézte őket.
– Tartsatok ki, emberek. Vissza kell térniük a kabinba, különben a varázslat nem fog működni.

– Szereted a fagylaltot? – bökte ki Mercer.

A kommunikációs rendszeren keresztül csak statikus zörej hallatszott, állítólag azért, mert mindenki arra várt, hogy Padma válaszoljon a kérdésre. És miért is ne válaszolhatna, gondolta Hermione. Igen, ez egy zombi apokalipszis volt, és ők a levegőben lógtak, seprűnyélen, az óceán közepe felett, és épp egy zsoldosokból álló hajót készültek megrohamozni, akik magasról tesznek a tüdőrákra, és valószínűleg fegyverük is volt.

De a fenébe is, ha nem voltak hajlandóak olyan dolgokért is harcolni, mint a kínos románcok (és a fagylalt), akkor tényleg semmi értelme nem volt az egésznek, nem igaz?

– Micsoda?

Hermione összerezzent Mercer nevében. Padma Patil a legjobb napokon is megfélemlítő volt. Elég jól el tudta képzelni Padma jeges hitetlenkedő arckifejezését.

– Gelato. Élvezed?

– Mercer, tényleg ez az az idő…

– Imádja – válaszolta Hermione a barátja helyett. – A rumos-mazsolásat különösen.

– Remek. Miután itt végeztünk, mindannyian elmegyünk fagyizni.

Mercer hangjában nyilvánvaló volt az aggodalom. Hermione is érezte, a gyász savanyú ízével együtt, amit neki és Harrynek nem volt ideje rendesen feldolgozni. Mira, Jason, Emily, Kent ügynök és Ron nem csatlakozik hozzájuk az ünnepi fagylaltozásra.

– Doki, miután itt végeztünk, én fizetek – szólt Richard durva hangja.

Felix Wallen most a fejhallgatón keresztül beszélt, halkan és nagyon komolyan.
– Richards ügynök, a két férfi befejezte a cigarettát. Visszamennek.

Richards megerősítette ezt a távcsövén keresztül.
– Pálcát elő – mondta.

Hermione nagyon hálás volt Harry kesztyűs kezének gyors, megnyugtató megszorításáért az övén. A saját keze enyhén remegett, ahogy kicsúsztatta a pálcáját a tokjából, és erősen megmarkolta.

Itt is vagyunk.
hozzászólások: 0
feltöltötte: Nyx | 2023. Dec. 30.

Powered by CuteNews