Fejezetek

írta: rizzelwrites

24. fejezet
24. fejezet
A lehetőségek ablakai

Grimmauld tér 12., London

Először csak egy volt; a magányosan tántorgó, már-már komikus zombi a piros kapucnis pulóverben és a deszkásnadrágban. Jóindulatú, ismerős látvány lett belőle, beszélgetés tárgya. Egy biztonságos kis furcsaság egy olyan világban, amely annyira furcsává vált, hogy felismerhetetlenné vált.

De aztán egy héttel ezelőtt egyből három lett. Aztán egy tucat lett belőle.

A Karácsonyi Projekt egyik tagja minden nap a padlásablakból figyelte a jövés-menést (nem volt távozás, ha egy zombi jött, akkor maradt) és a hozzá kapcsolódó viselkedést. Ma Harry volt a soros. Eddig nem sok mindenről lehetett beszámolni, leszámítva a sok hátborzongató bámészkodást. Úgy tűnt, hogy ismerik a padlásablak helyét, és jelenleg huszonegy pár élőholt szempár szegeződött pontosan arra a pontra.

– A mozdulatlanságuk a legrosszabb – mondta Harry, miközben Scrimgeourral együtt figyelte a hordát, amely jelenleg a Grimmauld téri székház előtt állt. A városi utcai lámpák már régen nem működtek, de ezen az éjszakán elég holdfény volt ahhoz, hogy a csoportot teljes bőrig érő pompájukban megmutassák. – Azt mondanám, itt az ideje, hogy üdvözlő csapatot küldjünk ki. Vagy megölni őket, vagy eltakarítani őket.

A miniszter nem értett egyet.
– Inkább nem adnék nekik semmilyen lehetőséget. Minden alkalommal, amikor elhagyjuk a házat, minden alkalommal, amikor csak egy ajtót is kinyitunk, a őrvarázslataink által létrehozott fátyol olyan csillogást okoz, amely végighullámzik a házon. Nos, mint tudjátok, ez a muglik számára nem látható. Ezért biztosak vagyunk benne, hogy ezek bizonyára varázsló zombik?

Harry bólintott.
– Hermione és Malfoy elég meggyőző bizonyítékokra bukkantak a Roxfortban, és ha valaha is volt egy elsődleges helyszín, ahol ilyeneket találhattak, akkor az az iskola területe és Roxmorts volt.

– Ha ezt a házat varázslatos lakhelyként ismerik fel, akkor tudják, hogy be lehet jutni, ha egy ajtónyílást elég sokáig nyitva hagynak. Az őrvarázslatok nem fogják tudni megkülönböztetni, hogy egyikünk távozik, vagy egyikük lép be.

– Vagy ha elég sokan egyszerre kezdeményeznek erőszakos bebocsátást… – tette Harry hozzá.

– Igen.

– De honnan tudhatják? – tudakolta Harry. – Ehhez az kell, hogy rájöjjenek, ők is és mi is varázslók vagyunk, és úgy megszervezzék magukat, hogy megpróbálják megrohamozni a helyet!

– Ezekre a kérdésekre csak Dr. Mercer tudna válaszolni – válaszolta Scrimgeour.

– Nem lett volna szabad őt magunkkal vinnünk… – Harry halkan szólalt meg. Nem először vetette fel ezt a kérdést, és nem ő volt az egyetlen, aki ezt gondolta.

– Azt tesszük, amit tennünk kell, Potter, Mercer tisztában volt a kockázatokkal, és azt hiszem, Dr. Patil részletesen el is magyarázta neki azokat. Bármivel is találkozott a mentőcsapat azon a hajón, az legalább annyira váratlan volt, mint amennyire katasztrofális.

Mercer, Padma, Wallen és Hermione félelmetes együttes agytekervényeinek hiánya olyan volt, mint egy ütés a Karácsony projekt kollektív gyomrába. Nemcsak felszívódtak, hanem gyakorlatilag megnyomorodtak. És minél többet gondolkodott Harry ezen, annál inkább rájött, hogy mindvégig ez volt Honoria Cloot küldetése. A cél a szabotázs volt, a díj pedig a gyógymód.

Dr. Kate McAlister volt az egyetlen, aki megmaradt az eredeti szakértői csapatból, és ő éjjel-nappal dolgozott, langyos Red Bullon és Mars szeleteken élve. Ginny segített az egyetlen megmaradt ápolónőjüknek, Aisha Maliknak, aki az eszméletlen Richards ügynököt ápolta és Neville törött lábát foltozta.

– Van valami változás Richards állapotában?

A miniszter megrázta a fejét.
– Malik kisasszony tájékoztatni fog minket, amint van. Egyelőre stabil az állapota, és rendkívül szerencsés. Ha Longbottom nem találja meg Barnabyt akkor, amikor megtalálta, minden bizonnyal a vízben pusztult volna el.

– Elvesztettük Mercert – kezdte Harry –, de a többiek életben vannak, uram. Tudom én azt. Érzem! Még mindig nincs hír a szenátusból?

Harry kétségbeesetten küldött ki egy keresőcsapatot Hermione, Padma és Wallen keresésére. Scrimgeour hajthatatlan volt, hogy nem küldi ki a csapat újabb tagját az ismeretlenbe. Megérintette a fiatalabb férfi vállát.
– A szenátus nem válaszol, Potter – mondta halkan. – Nincs senki a másik végén, aki elfogadná a hop-por kapcsolatot. Lehet, hogy fel kellett hagyniuk a posztjukkal.

– Merlin, mi vagyunk az egyetlen kormánycsapat, amelyik megmaradt?

– Úgy tűnik. A Karácsony projekt határideje és az Egyesült Királyság körüli menekült közösségek állnak csak az USA korlátlan fegyvercsapásának útjában. És ha McAlister nem áll elő valami működőképes megoldással hamarosan, akkor azt mondanám, hogy a pusztítás küszöbön áll és indokolt lesz. Lehet, hogy el kell kezdenünk felkészíteni a túlélőket az evakuálásra.

– Hová? – követelte Harry.

Scrimgeour nem tudott válaszolni neki.

***

– Hmm – mondta Draco. Egy mikroszkópon keresztül nézett. Mellette egy aggódó, Belikov professzor állt.

– Nos?

A fiatalabbik férfi kiegyenesedett, egy kósza hajtincset a füle mögé túrva. A haja épp elég hosszú volt ahhoz, hogy összefogja (amit meg is tett), de egy részének mégis sikerült kiszabadulnia és útban lennie.

– Azt hiszem, a szakkifejezés Heureka?

Belikov sugárzott, miközben szívélyesen hátba verte Dracót.
– Akkor valóban tökéletesítettük a ReGent! Meg kell mondanunk Amarovnak, hogy a Kunlun Barack kivonat hozzáadása a várakozásoknak megfelelően működött!

– Én a helyedben megtartanám magunknak ezt az áttörést – tanácsolta Draco.

– Miért?

– Tartsuk titokban.

Belikov nem figyelt oda.
– Még azt is elmondhatnánk neki, hogy a D.R.A.C.O. elkészült, és készen áll az emberi kísérletekre!

Draco hitetlenkedő pillantást vetett rá.
– Úgy érted, hazudni a gyógymód feltöréséről? Mi a fenéért akarnátok ezt tenni?

– Gondolj bele, Malfoy! Engedélyezhetné a varázslófoglyok beoltását. Ha úgy gondolja, hogy biztonságban vannak az átváltozástól, akkor leteheti őket a szárazföldön. Elszívják az erőforrásait, nincs oka arra, hogy megtartsa őket, ha nincs rá szüksége!

– Igen, de nem lennének biztonságban, mert a szérum még nincs kész. Ez egy bohózat lenne.

– Alexander ezt nem tudja. Mi vagyunk a szakértői. Ha támogatnak, és igazolják az eredményeket, honnan fogja tudni, hogy hazudunk? Nagyobb esélyük van a hajón kívül, mint azon a hajón!

– Tudni fogja, hogy hazudnak, mert ebben jó. Nem hazudhatsz neki, Vadim – figyelmeztette Draco. – Ez egy nevetséges ötlet, ami miatt meg fogsz halni. Nem próbálkozhatsz vele, megértetted?

Belikov már éppen válaszolni készült, de félbeszakította, amikor Anatoli belépett a laboratóriumba, szorosan követve Blaise-t.

– Felkészülni, Malfoy, kirándulni megyünk – jelentette be Zabini. Draco napok óta nem látta ilyen élénknek.

Draco levette a kesztyűjét.
– Hová?

– Emlékszel, hogy megbeszéltük, hogy alapvető gyógyszereket csempészünk a foglyoknak? Nos, Merlinre mondom, ma este megvan rá az esélyünk!

Anatoli bólintott.
– Hozd a gyógyszert, és gyere gyorsan, weezard. Van egy kis lyuk a lehetőségre!

– Egy, ööö... mi, most? – érdeklődött Belikov, aranykeretes szemüvege mögött pislogva.

– Szerintem úgy érti, hogy egy „lehetőségablak” – pontosított Blaise. – A „lehetőség lyuka” az, ami azután történt, hogy Pansy Parkinson túl sokat ivott Monstro kollégiumi holdfényéből.

Draco már az ellátószekrényeket fosztogatta, drogokat és egyéb tárgyakat dobált egy nyitott zsákba. Megfordult, és felvonta a szemöldökét régi iskolatársa felé.

– Ó, ne játszd nekem a pironkodó iskolásfiút, Malfoy. Lehet, hogy az idegeimnek lőttek, de a memóriám makulátlan, köszönöm szépen. Azt hiszem, akkoriban féltékennyé akart tenni téged.

– Egy úriember nem csókolózik – dorgálta Draco félszegen. Amikor az első zacskó gyógyszer megtelt, elkezdett egy másikat tölteni.

– Amennyire én emlékszem Pansyre, a csókolózás sosem volt a csúcspont… – mormogta Blaise.

Draco egy üres zacskót dobott Blaise-nek.
– Segítenél egy kicsit? Mire lenne még szükségük? – Ezt a kérdést Belikovnak címezte.

– Bármire és mindenre – válaszolta Belikov. – Antibiotikumokra, fertőtlenítőszerekre, steril gézre, kötszerekre, inzulinra, Ventolinra, fájdalomcsillapítókra…

– Élelmiszer – tette hozzá Anatolij.

Ezzel sikerült tompítani a férfiak egyébként emelkedett hangulatát.
– Hallottátok – mondta Draco. – Hozzatok mindent, ami nem fog hiányozni.

A négy férfi végül két nagy zsák gyógyszerrel és négy doboz élelemmel, ruhákkal és takarókkal érkezett. Blaise tett egy gyors kiruccanást a Dracóval közös szobájába, és egy kis Tupperware Star Wars legókkal tért vissza, amelyeket Anatoli szerzett Henrynek.

– Nem fog Henrynek hiányozni – érdeklődött Draco, társalgási célzattal.

– Henry majd megérti. – Ez volt Blaise szűkszavú válasza.

– Pontosan hogyan engedik meg nekünk ezt az állítólagos „lehetőségablakot”? – suttogta Belikov Blaise-nek, miközben a férfiak a sötét folyosón a lift felé haladtak. El kell érniük egy siklót a Hajnalcsillaghoz, ahol Amarov tartotta a zombik és mágikus foglyok készletét.

– Ma éjjel telihold van – válaszolta Blaise rejtélyesen.

Egy oldalajtón keresztül léptek ki a hajóból, egy vészkijáraton, amelyen keresztül Anatoli már kibontott egy fonott, nejlonkötélből készült létrát.
– Óvatosan – mondta Draco, miközben Blaise, majd Belikov mászott le először egy várakozó dingibe. Draco és Anatoli lefelé adták a zsákokat és dobozokat.

Lelökték magukat, és a játékhajó – a Hajnalcsillag – felé vették az irányt. A víz nyugodt volt ezen az estén, bár túl sok holdfény tükröződött a felszínről, hogy megnyugodjanak. Csendben eveztek, kerülgették a kisebb hajókat, nehogy észrevegyék őket.

– Gondolod, hogy sikerült neki? – kérdezte Draco egy idő után.

Blaise az ujjait a fagyos, fekete vízben húzta végig.
– Még mindig Pansyről beszélünk?

– Igen.

– Nem tudom, de remélem.

***

A Hajnalcsillagra feljutni és megkerülni a megfelelő időben az őrjáratok mellett elhaladva lehetett. Ez azért volt lehetséges, mert úgy tűnt, hogy csak egy csontváz legénység van szolgálatban. Mindegyikük egy-egy edényt cipelt az ellátmányával, ami némileg megnehezítette a lopakodást. Szerencsére erre nem volt nagy szükség.

– Hol a fenében van mindenki? – kérdezte Belikov Blaise-t, miközben felmásztak a fémlépcsőn az elválasztott raktérbe. – Ezen a hajón általában háromszor annyi őr szokott lenni!

A kérdésre a válasz egy hosszú, mély üvöltés formájában érkezett, amely mintha a hajó hosszában és szélességében végigvonult volna.

– Wallen – mondta Draco. Blaise-re meredt. – Azt mondtad, ma este telihold van?

– Így van. Nagy, mint egy csészealj.

Blaise levezette őket a lépcsőn, és elhaladt egy elhagyatott vezérlőterem mellett. A lámpák égtek, de senki sem volt otthon. Óvatosan kinyitotta az ajtót, kissé összerezzent, ahogy a zsanérok nyikorogtak. Odabent két forgószék, a Penthouse és más hasonlóan intellektuális lapok kutyafülű példányai és rengeteg szemét kajacsomagolás volt.

A számos biztonsági monitorra mutatott.
– A foglyokat két emelettel lejjebb, jobbra tartják fogva.

Valóban így volt. Az első monitor felvételei egy hatalmas raktérről árulkodtak, amely egy orvosi vizsgálóhelyhez hasonlított. Több száz ember volt összezsúfolva. A mobil képernyők szekciókra osztották a teret. Néhányan priccseken aludtak. A legtöbben hálózsákokban és takarókon feküdtek a padlón. Draco gyakorlatilag érezte a levegőben lévő bűz szagát és ízét, már attól is, hogy ránézett az embertelen berendezésre.

Tizenegy másik paraván volt, mindegyik számozott, és Blaise elmagyarázta, hogy elzárt helyiségeket néznek, amelyeket elkülönítő cellákká és egyéb korlátozott területekre alakítottak át. Az egyik a Gödröt mutatta, amely lefegyverzően ártatlannak tűnt, miközben a közönség és a harcosok nélkülözte.

A kettes számú képernyő fekete volt.

– Ez hol van? – kérdezte Draco a monitorra koppintva.

Blaise közelebb kukucskált. A monitoron egy kifakult, hámló matricás címke volt. Cirill betűkkel volt írva.

Belikov feltette a szemüvegét, és hunyorogva nézte a címkét.
– Az áll rajta, hogy halott zóna. Biztos ott tartják a lényeket. Tehát a Gödörhöz képest a holt zóna két emelettel a foglyok alatt van, és közvetlenül a Gödörbe kell, hogy torkolljon.

Draco elraktározta ezt az információt. Közelebbről bámulta a képernyőt. Koromfeketének tűnt, de ha elég sokáig figyelte, mozgást lehetett kivenni a sötétségben.
– Tegyünk meg mindent, hogy ne tévedjünk be abba a szobába, rendben?

– Ebben nincs vita – mondta Blaise.

– Valaki jön! – figyelmeztette Anatoli. A szoba ajtajánál állt. – Menj le!

A férfiak mélyen leguggoltak a monitorok mögé. Belikov az íróasztalon hagyott dobozra mutatott, amelyet jól láthatott bárki, aki véletlenül bepillantott a szobán kívülről. Draco megrázta a fejét, és az ujját az ajkára tette.

Szerencsére a léptek továbbhaladtak a biztonsági szoba mellett, és megálltak egy olyan helyen, ami a folyosó végén egy eszpresszógép lehetett. Rövid ideig sziszegő gőz hangja hallatszott, és egy kanál csörömpölése egy kerámiacsészében. Aztán a léptek visszatértek, és továbbmentek.

Anatoli rákönyökölt az ajtóra, hogy kinézzen, és hüvelykujjal felfelé mutatott.

Még egyszer megfigyelve a monitorokat, Blaise a hetes számra mutatott. Itt volt a válasz a rejtélyre, hogy hová tűnt az összes őr. Wallen nem látszott a szobában, de nyilvánvaló volt, hogy a farkasölő bájital nélküli likantróp formába való átváltozása előre látható esemény volt. A szobában fémrácsok voltak, és a rácsoknál férfiak álltak, akik cikáztak és folytatták.

– Legalább harminc ember nézi – mondta Draco. Nem csak néztek. Az őrök közül ketten olyanokat tartottak a kezükben, amik marhacsordának tűntek. Mások lövedékeket dobáltak. Wallent csalogatták, és mulatoztak rajta.

Bármennyire is megrázó volt ez a látvány, most a tizedik monitor volt az, ami Draco figyelmét felkeltette.

– Zabini, gyorsan, hol van ez?

Blaise lefelé pislogott a képernyőre. Azonnal megértette a sürgősséget.
– Ez úgy néz ki, mint az a klinika, ahol Dr. Prestin a foglyokat kezelte, mielőtt Patil átvette a helyét. Az alattunk lévő emeleten van, a folyosó végén, párhuzamosan azzal, amelyik éppen ezen a szobán kívül van. Forduljon jobbra, és akkor vagy az első, vagy a második szobának kell lennie. Én veled megyek.

– Nem, te úgy ismered ezt a hajót, mint itt senki más. Neked kell vezetned a többieket –mondta Draco Blaise-nek. Átadta a nála lévő táskát és dobozt Anatolinak. – Nem lesz gond, ha mindezt a raktérbe viszed?

Anatoli bólintott.

– Draco, gyorsan – szólalt mge Blaise, még mindig a képernyőt bámulva. – És légy óvatos.

– Találkozunk a csónaknál. Ha egy órán belül nem vagyok ott, menjetek nélkülem.

***

Hiba volt, hogy egyedül jött a kezelőszobába, még ha csak azért is, hogy több sót és glükózport hozzon, hogy új folyadékot készítsen. Több vérhasban szenvedő kisgyermek volt, akik enélkül nem élték volna túl a hetet. Ennek ellenére Padma legszívesebben belerúgott volna magába, amiért ilyen ostoba volt.

Történetesen az Igor nevű őr rúgta a legtöbbet helyette. És a pofonokat. Már az első naptól kezdve a Hajnalcsillagon volt a szeméremsértő jelenléte. A többi őr többnyire csak bámult, a raktérben lévő összes fiatal nő hasonló figyelmet kapott, de Igor… nos, Igornak csak egy kicsit ambiciózusabbnak kellett lennie, nem igaz? Többnyire csak tapogatózásról és gyakori közeli találkozásokról volt szó a lépcsőn, de Padma őszintén szólva nem gondolta, hogy a férfi lenne olyan ostoba, hogy bármi olyannal próbálkozzon, ami megsebezheti. Az egész flottában ő volt az egyike a mindössze két orvosnak.

– Szép lány – dörmögte, – gyere ide.

Padma a felhasadt ajkához törölte a kézfejét. Megragadta az első dolgot, amit elért, ami történetesen egy ágytál volt.
– Nagy hibát követsz el.

A férfi nevetett, miközben elkezdte lecsatolni az övcsatját, a csuklóján lévő förtelmes aranyóra pedig megragadta a szoba gyér fényét.
– Nem tévedés. Gyere és adj Igornak egy csókot, szép boszorkány.

Igor részeg volt. Ez volt a probléma. Nos, eltekintve attól, hogy valószínűleg egy véres, sorozatos erőszaktevő. Az összes többi őr arra várt, hogy szegény Wallen megforduljon. Napok óta csak erről hallotta őket beszélni. Aznap este vodkát és nyugtalanító vérszomjat hoztak magukkal. Igor volt a végeredménye ennek a sok izgalomnak.

– Orvos vagyok, te idióta! Amarov azért állomásoztatott itt, hogy ezeket az embereket lássam el, és hogy kezeljem és a kollégáit, ha kell! Mit gondolsz, mit fog mondani, ha ezt megtudja?

– Amarov nem törődik.

Tévedett, de nem lehetett érvelni a férfival. Padma beszívott egy erősítő lélegzetet. Fejben mindig könnyebb volt. Elképzelte, milyen lenne, ha valaki tényleg megpróbálna magába kapaszkodni, és elképzelte, ahogy rúg, harap, és mindenféle sérülést okoz. De a valóság egészen más volt. Részegen, alacsonyan és kondíció nélkül, amilyen részeg volt, Igor még mindig gyors volt, és háromszor olyan erős, mint ő. A zománcozott ágytál, amit a fejére eresztett, csak annyit ért el, hogy feldühítette. A férfi megragadta a lányt a derekánál, amikor az megpróbált cselesen elmenni mellette, és a falhoz vágta. Padma homloka a betonba csapódott, és kábultan tántorgott hátrafelé. A férfi megragadta az alkalmat, hogy a hosszú haját az alkarja köré tekerje, és ezt az erőt kihasználva a vizsgálóasztalhoz vonszolta. Padma a fémasztalra vetette magát. Húsos, pontatlan ujjak kezdték rángatni a ruháját.

– Ne… – mondta, és a férfi kezét karmolta. A körmei rövidek voltak, de így is sikerült csíkokat letépnie a bőréből, és tompa fájdalomnyögéssel jutalmazták. A férfi a feje oldalához bilincselte. Padma megharapta a kezét, mielőtt visszahúzta volna. Jött egy ütés a fejére. A lány előre látta. Homályos látáson keresztül látta, hogy a férfi kihúzza az öklét, és ösztönösen felhúzta az alkarját, hogy megvédje a fejét.

Az ütés nem jött, és Igor nyomasztó súlya és bűzös lehelete eltűnt. Mindenható csattanást hallott, amiről azt gyanította, hogy Igor a szoba túlsó végén lévő üres fémpolcoknak vitorlázott. Amikor felült, hogy megnézze, megmentője teljesen váratlanul érte.

Draco Malfoy akár a halálfaló maszkját is viselhette volna, olyan volt az arckifejezése.

– Helló, Igor! Rég nem láttalak.

Az őr megtántorodott a polcoktól, és apoplektikusnak tűnt, amikor meglátta ott Dracót. Túl dühös volt az angolhoz, így ami ezután következett, az többnyire oroszul hangzott. Fenyegetések és káromkodások, valószínűleg. Néhány angol szó azért átcsúszott. Ott volt a régi bevált „Baszd meg!” és a mindig bájos „Pina!”. Padma azon tűnődött, vajon Igor tudta-e, hogy ezek voltak az utolsó szavak, amiket kimondott, mert kizárt, hogy Malfoy hagyta volna, hogy elhagyja azt a szobát, hogy beszámoljon a történtekről.

– Te szerencsétlen, szomorú, szarházi – mondta neki Draco. Előrenyomult Igorra, oldalra hajtotta a fejét, hogy elkerülje a feléje érkező öklöt. Draco fölényes magassága tökéletes szöget biztosított ahhoz, hogy csizmás lábával lefelé irányuló ütést mérjen Igor jobb térdére. A térdkalács biztosan megrepedt az ütéstől. Az őr felsikoltott, magas hangon, és oldalra dőlt, mint egy kivágott fa. Draco föléje állt. – Az összes rossz döntésed közül, amit pocsék, szánalmas életedben hoztál, ez megérdemli, hogy megörökítsük az utókor számára, hogy a hozzád hasonlók tanulhassanak belőle. – Draco az inge elejénél fogva felhúzta, majd megfordította a fröcsögő Igort, hogy szembeforduljon Padmával.

– Most pedig figyelj, mugli mocsok. Tudom, hogy nehéz, mert az agyad nagyon kicsi, és a közönyös, drogos anyád valószínűleg párszor a fejedre ejtett, de azért próbálj meg lépést tartani.

Igor megpróbált szabadulni, ezért Draco a térdét a férfi gerincének közepébe rúgta, amitől az őr arca teljesen elsápadt. A fájdalomtól kifulladt. Draco mindkét karját a háta mögé szorította, és röviden megrázta.

– Azt mondtam, figyelj oda!

A dulakodás abbamaradt és a döbbent Igornak nem volt más választása, mint tátott szájjal Padmára nézni.

– Mit látsz magad előtt?

– Egy… egy boszorkányt – jött a bizonytalan válasz. Most már sírt.

– Közel – mondta Draco, és mosoly volt a hangjában. – Amit itt látsz, te jelentéktelen kupac disznószar, az a Pratihara-dinasztia és az előtte élt királyok és törzsfők közvetlen leszármazottja. Padma vérvonala tisztább, mint az enyém. Az ő ősei Darius idejében a Khyberen átívelő kereskedelem és átkelés feltételeiről tárgyaltak, míg a tiéd azzal volt elfoglalva, hogy jószágokat baszogass és sziklákkal díszítse a karámokat.

– Sajnálom! Sajnálom! – Igor felbőgött. Talán mégsem volt olyan ostoba. – Kérlek…

– Több mint sajnálod – mondta Draco a fülébe. Erősebben rántotta Igor karját, mire a férfi felsírt. – Egy ilyen nő nem neked való. Soha nem a magadfajtának. De gondolom, más nőstény sem akar téged, ugye? Ezért úgy döntesz, hogy erőszakot alkalmazol, terrorizálod és megsebesíted az egyetlen embert, aki talán megmenthetett volna téged.

– Megmenteni engem?

Draco mindkét kezét Igor fejéhez emelte, és élesen megcsavarta. Kellemetlen reccsenés hallatszott, és a halott őr a földre rogyott. A férfi átlépett a holttest fölött, és a kezét Padma felé nyújtotta. A lány kicsit egyenesebben állt, derékig érő haját a válla fölé dobta, és elfogadta a férfi segítségét a vizsgálóasztalról. Igor alig-alig érdemelte a pillantását. Draco mindig is úgy találta, hogy a hollóhátasok könnyedén olyan ellenállóak, mint a mardekárosok, bár közelebb álltak az igazságosság griffendéles oldalához, mint ami praktikus volt.

– Jó vagyok, de kétlem, hogy még én is vissza tudnék hozni egy embert a halálból.

Draco megvonta a vállát.
– Nevezzük túlzásnak.

Padma felnyögött a fekete humorra, de aztán komolyan nézett.
– Mit keresel itt, Malfoy, ha megtalálnak, megölnek. És ha megtalálják, az egész helyet lezárják.

– Szívesen – mondta. Egy széket húztak elő, és Draco megkérte, hogy üljön le. – Egy kis csapat segítővel vagyok itt. Hoztunk ellátmányt. Hajtsa hátra a fejedet, hadd nézzem az arcodat.

A jelenet arra emlékeztetett, amikor Padma ellátta Dracót a Harryvel való verekedése után, bár az egy emberöltővel ezelőttinek tűnt.

– Aú – mondta Padma, amikor Draco az ajkát bökdöste. Az üres polcok között keresett valamit, amivel kezelhetné a vágást. Nem talált semmit… még sebtapaszt sem. – Úgy tűnik, épp időben hozzuk az ellátmányt.

Padma ellökte a férfi kezét, és felállt.
– Kérlek, ne aggódjatok miattam, túlélem. Ó, Malfoy, el sem tudom mondani, mennyire szükségünk van a gyógyszerekre! Vagy hogy mennyire hálásak vagyunk!

– Megköszönheted azzal, hogy segítesz megtalálni a helyet, ahol ezt eltüntethetem – mondta Draco a holttestre mutatva.

Egy holttestet roppant nehéz és kényelmetlen alakú dolog volt a létrákkal ellátott ajtókon és a karbantartási folyosókon keresztül szállítani, ahol egy teljesen felöltözött embernek le kellett guggolnia, hogy átjusson. Draco valószínűleg körülbelül két centivel volt nagyobb egy átlagos, teljesen kifejlett férfinál. Körülbelül háromszor sikerült beütnie a fejét. Padma vezetett, míg Draco felváltva cipelte, húzta és tolta az elhunyt Igort.

A Wallen cellája feletti szellőzőaknákhoz közelíthettek, mert most már hallották a szuszogást és a vicsorgást, valamint az őrök éljenzését és kiabálását. Padma összerezzent Wallen újabb dühös üvöltésére.

– Lehet ez ellen valamit tenni? – érdeklődött Draco.

– Nem, hacsak nem gondolod, hogy el tudsz bánni úgy harminchat őrrel. – Igorra nézett. – Mínusz egy. Nem lesznek olyan bolondok, hogy a következő játékokon bántani merjék a fő attrakciót – mondta. – Már elmondtam Amarovnak, hogy a vérfarkasoknak nincs természetes immunitásuk a fertőzéssel szemben, így ha Felix mégis likantróp alakban megy a Gödörbe, valószínűleg megharapják, és akkor meg kell ölniük. Tehát ha azt akarják, hogy továbbra is a cirkuszi torzszülöttjük maradjon, akkor jobban teszik, ha egyáltalán nem kell zombikkal harcolnia.

– Szóval csak a közönség kedvéért alakítják át, havonta egyszer vagy kétszer?

Padma bólintott.
– Mint egy előadás előtti esemény, gondolom. De ebben a hónapban kihagyták a hajót – mondta. – Hacsak nem lesz holnap második telihold, Wallen még egy hónapig biztonságban van.

Tovább kúsztak az aknán, végül egy elágazáshoz értek. Egy jobbra kanyarodással egy nagy raktárhelyiségbe értek, ahol hajózási konténerek álltak. Mindegyik üres volt, kivéve egyet, amit furcsa módon lehegesztettek. Kinyitottak egy mennyezeti rácsot, és először Igort ejtették le, mielőtt lemásztak. Padma leguggolt, hogy feltakarítsa az apró, véres maszatot, amit Igor a földön hagyott.

– Ezeket néha csaliként használják, hogy elkapják a zombikat – magyarázta, miközben megérintette az egyik tárolót. – De jelenleg a lényeket mind egy raktárban tartják odafent. Nyilvánvalóan zárva van. De a szellőzőcsatornákon keresztül bejuthatunk. Ha egyszer bent vagyunk, akkor a testet a táplálkozási őrület kellős közepén kell leraknunk. Kétlem, hogy a legénység még a csontjait is megtalálná.

Draco lenézett a halott férfi nagy, arany órájára. Levette, és a zsebébe tette.
– Ezt talán megtalálják. Még az élőhalottaknak sincs ilyen rossz ízlése.

Padma felnevetett, bár ez a hang a hisztériával árnyalt kimerültség hangja volt. Draco ránézett a lányra.

– Figyelemre méltó munkát végeztél itt. Nem maradt észrevétlen a flotta azon tagjaitól, akiket még mindig érdekel, mi történik.

– Tényleg érdekli az embereket?

A férfi bólintott.
– Segítséget kaptam, hogy idejöjjek, nem igaz?

– Mennyire vagy közel a gyógymódhoz?

– Nagyon közel. – Mesélt neki a ReGen áttöréséről.

– És hogy van Hermione? Úgy hallottam, teljesen felépült, de mindenféle őrült pletykák keringenek. Azt mondják, hogy Amarov magánál tartja őt a szobájában, az anyahajón.

– Olyan jól van, amennyire csak lehet. És szerencsére nem tartja magánál. Saját kabinja van, közvetlenül az enyém fölött.

– Láttad őt? Úgy értem, szemtől szembe?

– Nem – hazudott. Nem szabadna Pammát olyan titkokkal terhelni, amelyeket erőszakkal is el lehetne venni tőle.

– Ha találkozol vele, mondd meg neki…, hogy Felixszel és velem minden rendben van, és hogy ne tegyen semmi meggondolatlanságot.

Draco elgondolkodott a helyzeten, ahová Padma visszatér, és azon, aminek Wallen ki van téve. Még jó, hogy ügyesen tudott hazudni.

***

Majdnem fél órába telt, mire elérték a holt zóna feletti optimális pozíciót. A hely bűze elég volt ahhoz, hogy könnybe lábadjon a szemük. Fent, a szellőzőcsatornák belsejében helyezkedtek el, óvatosan eltávolítottak egy rácsot, és lenéztek lefelé. Sötét volt. A raktérben nem volt világítás, de Draco hozta a sajátját. Kivett egy zseblámpát a nadrágja egyik zsebéből, és belevilágított a sötétségbe.

Zombik. Körülbelül százan, a bomlás különböző állapotában. Mindenféle inger hiányában nyugalmi állapotban álltak, hogy energiát takarítsanak meg. A zseblámpa azonban felkeltette a figyelmüket. Szinte egybehangzóan, sok szempár nézett fel a mennyezetre, rothadó karok emelték fel, és az ismerős nyögés és sziszegés kezdődött.

– Az a kapu balra távolról felemelkedik, amikor a játékok beindulnak – magyarázta Padma. –Egy olyan átjáróhoz vezet, amely közvetlenül a játékarénába nyílik. A folyosó másik oldalán van egy másik kapu. Igyekeznek az erősebb testű lényeket átjuttatni rajta, mert így jobban lehet harcolni. De néha a harcosoknak szerencséjük van, és a kevésbé lenyűgöző példányok közül inkább átjutnak - olyasmi, amit könnyebb kivédeni.

– Mire való az a másik ajtó? – kérdezte Draco, miközben egy kék, vaskos ajtóra világított, amelyet véres karcolások és maszatok borítottak.

– Az az etetésre szolgál. Amikor valaki meghal a flottában, bedobják. Semmi sem vész kárba.

A fülke, amelyben rejtőztek, baljósan nyikorgott. Előre dülöngélt, ahogy a csavarok meglazultak, és az alattuk lévő rész meghajlott. Padma zihált.

– Menj hátrébb – sziszegte Draco. – Lassan.

A lány megtette, amit kért. Padma kisebb súlya szinte jelentéktelen volt Draco és Igor együttes súlyához képest, akik közöttük feküdtek. Több csavar meglazulásának zaja hallatszott.

Draco megpróbált átmászni Igoron, de egyszerűen nem volt hely. A Draco alatti rész összeomlott. Érezte, hogy a szellőzőnyílás megbillen alatta, és Igorral együtt lefelé csúszott a föld felé. Kezét és lábát a szellőzőnyílás oldalának támasztotta, és felemelte a testét, hogy Igor alácsúszhasson, és lecsússzon az alatta várakozó zombik közé. A zseblámpa gurult le először, majd Igor következett.

– Malfoy! – kiáltotta Padma.

Nem volt más dolga, mint felhúzni magát, és átvágni Padma szellőzőnyílásrészéhez, amilyen erősen csak tudta. Ezt tette, miközben a fülke lezuhant. Alig adott ki egy hangot, amikor a zombik tetején landolt, akik Igor holttestét tépkedték. A vicsorgás közepette rövid ideig ruhaszakadás hangja hallatszott, majd hátborzongató nedves zúgás hallatszott a lények felől, akiknek szerencséjük volt ahhoz, hogy a táplálkozási zónában tartózkodjanak.

Draco érezte, hogy Padma megragadja az inge elejét, és elrángatja a szellőzőnyílás résétől.

– Merlin – lihegte a lány. – Majdnem szívrohamot kaptam tőled.

Mozgás támadt ott, ahová a zseblámpa esett. Draco és Padma hunyorogtak a sötétben, hogy jobban megnézzék. A zseblámpa fénysugara ide-oda villogott, valószínűleg a zombik rúgták meg, ahogy a holttesthez rohantak. De aztán furcsa módon a sugár felemelkedett a földről, magasra emelkedett a dulakodás fölé, és végül megvilágította Pamdát és Malfoyt.

Padma megvédte a szemét a vakító fénytől. Amikor újra ránézett, hitetlenkedett.
– Mit csinál ez? – suttogta.

– Ránk mutat a… barátainak. – Draco válaszolt, bár a hangja azt sugallta, hogy még ő is nehezen hiszi el, amit lát.

– Ez lehetetlen! A zombiknak nincsenek barátaik! És zseblámpát sem vesznek fel és nem használják!

De pontosan ez történt. És ez még nem volt minden, amit a fény elárult. A zombik egy csoportja elkülönült a tömeg többi részétől, és ezek a lények jelenleg nem a táplálkozásra koncentráltak. Szorosan egymás mellett álltak, szinte sorfalat álltak, elfoglalva a szoba egyik sarkát. Mindegyikük jó állapotban volt, egy-egy harapásnyomot viseltek, de egyébként úgy tűnt, hogy a legtöbb végtagjukat teljesen uralják. Az igazán rémisztő az volt bennük, hogy érdeklődve bámulták Dracót és Padmát – nem feltétlenül, mint potenciális prédára, akik utána csoszoghatnak, hanem mint valami újat, ami megjelent a raktér sötét zártságában, és ezért érdemes a vizsgálatra.

– Varázsló zombik – találgatott Draco. – Voltak bizonyítékok a létezésükre a Roxfortban, de egészen a közelmúltig nem igazán láthattunk egyet sem akcióban.

– Valószínűleg jobb is így – mondta Padma egy borzongással. Megrántotta a férfi karját. – Gyere, jobb, ha visszamegyünk.
hozzászólások: 0
feltöltötte: Nyx | 2024. Jan. 31.

Powered by CuteNews