Fejezetek

írta: rizzelwrites

28. fejezet
28. fejezet
Igazság

A férfi megfordult, amint a lány hozzáért, bal keze a könyökére szorult, jobb keze a csuklójára. Nyomást gyakorolt… elég nagy nyomást, valójában. Egy feszült pillanatig Hermione azt hitte, hogy el akarja törni a karját, de aztán meglátta, kit fogott meg, és az agresszió az arcán meglepettségre váltott. Elengedte a nőt.

A lány megragadta az alkalmat, hogy a legközelebbi kabinajtóhoz húzza, és megpróbálja a kilincset. Az zárva volt. Továbbsiettek a folyosón, és megpróbáltak egy másik ajtót. Az is zárva volt. A folyosó tetejéről, a lépcső mellől hangok hallatszottak. Hermione azon tűnődött, vajon nem fogja-e csúnyán megbánni a döntését, amikor a negyedik kabin bejárata megadta magát.

Egy kis megkönnyebbült nyögéssel kinyitotta az ajtót, belökte Malfoyt, és halkan becsukta maga mögött. Nevetséges cipőjét még mindig a bokapántjánál fogva tartva egy pillanatra benézett a kukucskálóablakon, hogy ellenőrizze, ki sétál odakint a folyosón.

Malfoy a sajátjával megegyező szoba közepén állt, keresztbe tett karokkal, sziluettje az éjszakai égboltot mutatta a függöny nélküli panorámaablakokon keresztül. Fekete, kábelkötésű pulóvert viselt, hosszú, szürke sálat tekert lazán, sokszorosan a nyakába, és sötét farmert. Az ablakokon túl csak a flotta többi hajójának fényei látszottak a sűrű sötétségben. Nem kockáztatták meg azonban, hogy felkapcsolják a fényeket.

Megfordult, hogy ránézzen a férfira, hirtelen nem igazán tudta, mit mondjon, és hogyan kezdje el mondani, amit mondania kell. Bármi is legyen végül a megbeszélésük, célszerűnek kellett lennie.

– Nagyon bátor és tisztességes dolog volt, amit Belikovért és Wallenért tettél – mondta, véget vetve a csendnek.

Hermione megdörzsölte a karját. Nagyon hosszú időbe telne, mire elfelejtené a szegény professzor arcát.
– Hát, vagy ez volt, vagy az, amit Zabini megmentéséért tettél. És ebben a cipőben nem nagyon tudnék a Gödörbe ugrani – motyogta, és a szőnyegre ejtette a nem praktikus lábbelit. – Vagy ebben a ruhában… – A csipkét tépkedte. Nagyon keveset engedett.

Nehéz volt kivenni az arckifejezését a sötétben, de a hangja nagyon meleg volt, amikor megszólalt.
– Fogalmad sincs, hogy nézel ki, ugye? Soha nem törődtél úgy azzal, ahogy a legtöbb nő teszi.

Hermione nem volt egészen biztos benne, hogy ezt hogyan fogadja.
– Kíváncsi voltam, mikor folytatjuk a fiatalkori sértegetéseket, de most sokkal lényegesebb témákat is meg kellene beszélnünk, ha nem bánod, a fenébe is?

– Olyan kevés bókot kaptál az életedben, hogy nem tudod megmondani, mikor kapsz egyet?

Hermione a férfi nyugalmán felbosszankodva nyitotta a száját, hogy visszavágjon, de a kinti folyosón elhaladó, élénk léptek hangja csendre csitította.

– Szétszedik ezt a hajót, hogy téged keressenek – mondta Malfoy. A léptek elhaladtak.

– Ez egy nagy hajó. Pár percünk lesz.

– Csak néhány perc? – A szívére tette a kezét, látszólag sebesülten. – Úgy tűnik, durván félrevezettek a férfiasságomat illetően.

Dühös Hermione odasétált hozzá.
– Ez nem a megfelelő idő. Válaszokat akarok tőled. A végére járok az Amarov, a Minisztérium és a te hazugságaidnak, mielőtt Amarov gorillái elkerülhetetlenül bejönnek ide, és elhurcolnak.

Az arckifejezése, ahogy a lányra meredt, ismét olvashatatlan volt. Hermione szinte azt kívánta, bárcsak még mindig a cipője lenne rajta. Valóban újszerű élmény lenne, ha nem kellene állandóan elviselnie, hogy Draco Malfoy szó szerint a patrícius orrát nézi le rá.

– Jól bánik veled?

– Igen. Ha a jól alatt azt érted, hogy úgy bánik velem, mint egy rohadt babával. Nem engedi, hogy asszisztáljak a laborban. Padma kezeli a flottát. Még Zabini is kapott a tehetségének megfelelő feladatokat. Engem a szobámba zárva tartani teljes erőforráspazarlás.

– Ez vagy te… egy erőforrás? – kérdezte. – Vagy te vagy a baba, akit pusztán bemutatásra tart? És ha igen, akar-e játszani veled valamikor?

Erre Hermione elhallgatott, de tudta, hogy mindketten hasonló következtetéseket vontak már le.

– Majd átmegyek ezen a hídon, ha és amikor eljön az ideje – mondta szűkszavúan. – Amit most tudni akarok, az az igazság a Fertőzés forrásáról.

– Értem.

– Értem? Ennyi? Ez minden, amit mondani akarsz? – követelte a nő. A pálcáskezének ujjai széttárultak. Szoros, remegő ökölbe szorította azt a kezét, majd a másik tenyerébe csavarta. Olyan erős volt a késztetés, hogy varázsoljon, hogy érezte, ahogy a bőre alatt apró kis mágikus lökések gyűlnek össze. – Egyenes kérdést fogok feltenni neked, és te egyenes választ adsz, különben egy szó nélkül kisétálok ebből a szobából. Világos?

– Kristálytisztán – mondta a férfi. Megesküdött volna rá, hogy a szoba hőmérséklete kissé lecsökkent.

– Segítettél a Fertőzés létrehozásában, vagy sem?

– Igen és nem.

Számított rá, de a beismerés még mindig mélyen megdöbbentette. Hermione az ágyhoz sétált, nehézkesen leült a csupasz matrac szélére, és a kezébe ejtette a fejét.
– Azt hiszem, rosszul leszek.

Tekintete a szőnyegre szegeződött. Homlokát ráncolva nézte a sötét, geometrikus mintát. Egyszer csak fekete bokacsizmát látott belépni a látómezejébe. Egy meleg kéz megérintette a tarkóját. Engedte ezt, még akkor is, ha úgy érezte, nincs joga ehhez a kényelemhez, és Malfoy sem adhatja meg neki.

– Kérdezd meg, amit tudni akarsz, Kiska – mondta a férfi szinte kedvesen. – Nincs sok időnk.

– Hogyan fogtak el téged? – suttogta, még mindig képtelen volt ránézni a férfira.

– Annyit tudok, mint te. A minisztériumi ügyészek azt mondták, hogy Voldemort elárult a Varázsbűn-üldözési Főosztálynak.

– Minden információ, amit az aktádból szereztem, ugyanezt mondta, hogy Voldemort feláldozta a jövedelmező drogüzletét, hogy megbüntessen téged. De természetesen, mivel Voldemortot aztán Harry megölte, ezt az állítást soha nem lehetett ellenőrizni…

Malfoy felhorkant.
– Meghökkentő. Milyen messzire jutottál, hogy tényleg kételkedsz a Varázsbűn-üldözési Főosztály őszinteségében. Mi változtatta meg a véleményedet?

– Amarov azt mondta nekem, hogy Hendry Tant tanácsadóként, ha nem is informátorként használja. És nem sokkal ezután razziát tartottak a laborjában. Milyen véletlen – jegyezte meg Hermione megvetően. – Nem hiszem, hogy Voldemort feldobott téged, Malfoy. Szerintem a minisztérium csak azért tudott a laborról, mert Amarov adott nekik egy fülest.

– Tehát a Minisztérium hazudott azzal kapcsolatban, hogy honnan tudtak a laborról, hogy elrejtsék egy mugli segítségét, aki eltökélte, hogy leleplezi a varázsvilágot annak, ami. – Malfoy hosszasan elgondolkodott ezen. – Szinte csodálni kell Amarov kitartását.

Hermione felállt, és járkálni kezdett a szobában.
– Miért utal az aktája arra, hogy te vagy a felelős Tan öngyilkosságáért? Soha többé nem láttad őt, miután bebörtönözték, de azt sem tagadta soha, hogy felelős lenne érte.

– Azért, mert gyanítom, hogy közvetve én voltam a felelős – ismerte el Malfoy.

– Hogyan?

– A lelkiismereti átok.

Hermione zihált.
– Te mondtad rá a Paenitet?

– Igen.

A Paenitet nehéz átok volt. Mint a legtöbb ilyen jellegű sötét varázslat, ez is kivett belőled valamit. A békesség és a jólét egy kis szelete visszafordíthatatlanul elvágódott minden egyes varázslattal. A Paenitet csak határeset volt a sötétségben, de a Lelkiismereti átoknál az tette különösen trükkössé a mágiát, hogy ugyanazt a sajnálatot kellett érezned ahhoz, hogy el tudd vetni és fel tudd erősíteni egy másik emberben. A bűnbánat forrása valójában a varázsigét alkalmazó volt.

– Miért? – kérdezte Hermione, bár megint csak tudta a választ.

Malfoy most az ablakon bámult ki, kezét a farmerja zsebébe dugva. Miközben beszélt, a flottát figyelte.

– A D.R.A.C.O. volt a fő megbízatásom. Ez egy széles spektrumú vírusellenes szer, amelyet nem egyetlen, meghatározott célra készítettek. Hendry Tan mellett dolgoztam, de igazából sosem kellett tudnom, mi volt a megbízatása.

– De sejtetted, hogy valami rossz dologról van szó, ugye? – vonta kérdőre Hermione. – Valami, ami nagy károkat okozhatott volna?

– Denem gyakran beszélt arról, hogy egy elrettentő eszközt akart létrehozni, amit egy páncélszekrénybe zárva tarthatna arra az esetre, ha valaha is nagyszabású konfliktusra kerülne sor a muglikkal. Úgy vélte, hogy egy ilyen konfliktus elkerülhetetlen.

– Ez az elrettentő eszköz a Fertőzés volt – suttogta Hermione. – Azzal bízták meg Tant, hogy állítsa elő.

Malfoy bólintott.
– Engem pedig azért béreltek fel, hogy létrehozzak egy eszközt az ellenőrzésére.

– Te egy bioterrorista vagy. Tan létrehozott egy vírust, ami milliókat ölt meg, te pedig tétlenül álltál és nem tettél semmit…

Malfoy találkozott a lány gyötrődő, elítélő tekintetével.
– Azért béreltek fel, hogy létrehozzak egy sor jövedelmező gyógyszert és egy gyógymódot arra a nyavalyára, amit Hendry Tan tervezett.

– De te tudtad – erősködött Hermione. – Tudtad, hogy mit hoztak létre abban a laborban.

– Tudtam, hogy veszélyes – tisztázta. – Akkoriban a megbízást csak annak tekintettem… egy megbízásnak, egy munkának, egy kihívásnak, ami tökéletesen ötvözte a mágiát és a tudományt. Korábban soha nem gondoltam volna ilyen lehetőségre, és főleg nem Voldemort megbízásából.

– Ez nem mentség – sziszegte a nő. És legnagyobb rémületére azt vette észre, hogy sírva fakad. – Soha nem lehet mentség vagy vezeklés arra, amit ti tettetek!

– Ez nem mentség, ez csupán tény. És én nem vagyok hajlandó bűnbánatra, Granger. Én a lehetőségeket keresem. – Most olyan keménység volt Malfoy hangjában, amitől szinte felismerhetetlenné vált a lány számára. A férfi a falnak támaszkodott, amely elválasztotta a hálószobát a társalgótól, a karjait ismét összefonta. – A vezeklés és a bűntudat nem igazán az én világom, ebben biztos egyetértesz.

– És mi a helyzet a hivatalos kegyelemmel? Azt valaha is igazán komolyan gondoltad?

– Ó, azt hiszem, ezt most már kizárhatjuk. – A mosolya gúnyos volt. – Kiengedtél volna az Azkabanból, ha elmondom az igazat?

Hermione nem habozott.
– Igen! Mert még mindig megtehetnéd, amire szükségünk van! Megteszed, amire szükségünk van!

– Azzal a különbséggel, hogy akkor nem lenne igazi befolyásom, ugye? És gyanítom, hogy nekünk sem lenne… bármi is az, ami most van.

A hangja haragos volt, amikor megszólalt.
– Neked és nekem most nincs más dolgunk, csak a felelősség, hogy ezt a gyógymódot minél hamarabb eljuttassuk az emberekhez. – A padlón járkált. – Miért alkalmaztad a lelkiismereti átkot Hendry Tanra?

– Akár hiszel nekem, akár nem, nem állt szándékomban hagyni, hogy bármi, amit Tan alkotott, korlátlanul napvilágot lásson. És őszintén szólva Denemnek sem volt. De nem bíztam Hendryben. Már eleve labilis volt. Mugli volt. Nem volt halálfaló, és nem értette, miről szól Denem mozgalma… nem azonosult vele vagy velünk. A motivációi sokkal… evilágibbak voltak.

– A pénz – vonta le a következtetést Hermione.

– És a hatalom. Az a vírus megfizethetetlen volt. A saját verziómat kötöttem egy biztosítási kötvényre arra az esetre, ha Hendrynek tényleg lenne valami ára. A Paenitet eredményeképpen elképzelhetőnek tűnik, hogy Tan inkább végzett magával, minthogy együtt éljen bármilyen bűntudattal, amit magában hordozott, de úgy tűnik, nem azelőtt, hogy a vírust kivonta volna abból a laborból. – Malfoy szünetet tartott, hogy átgondolja ezt a tényt. – Amarov tudja, hogyan jutott át a biológiai védelmen?

– Azt mondta, hogy egy gazdaszervezeten keresztül… egy varázslón… keresztül.

Malfoy káromkodott az orra alatt.
– Bárcsak korábban tájékoztatott volna erről, ez megváltoztatja a mutációk megközelítésének módját. És mi van az eredeti D.R.A.C.O. mintákkal?

– Nem tudom – mondta Hermione. – A minisztérium nem jelentette, hogy találtak volna mintákat, amikor rajtaütöttek a laboron. A Varázsbűn-üldözési Főosztály nyomozóin és ügyészein kívül senkit sem engedtek a nyomozás közelébe. Csak annyit írtak le, hogy a D.R.A.C.O. rajta volt a gyártási listán. Öt évvel később, amikor elkezdtünk együttműködni az amerikaiakkal, átnéztek minden vonatkozó minisztériumi aktát, és az amerikaiak voltak azok, akik felvetették a D.R.A.C.O. lehetőségét. Ők az ok, amiért Harry és én megkockáztattuk azt az utat az Azkabanba, hogy megtaláljunk téged. – Hermione megtorpant. – Feltételeztem… csak feltételeztem, hogy Scrimgeour egyszerűen nem értette, vagy nem tudta, hogy a te munkád miatt talán mindvégig volt gyógymódunk.

– Ha az amerikaiak nem keresik, az az akta észrevétlen maradt volna, és ha nem dacolsz Scrimgeourral, akkor most is az Azkabanban lennék. – A férfi olyan fáradtan frusztrált pillantást vetett rá, hogy gombóc került a torkára. – Lehet, hogy én is kivettem a részem a vírus létrehozásából, de ugye tisztában vagy vele, hogy a minisztérium eltussolása az oka annak, hogy egy évvel ezelőtt még nem volt működőképes antivírusod?

Fájt ezt tudnia. Hermione arra a bizalomra és szeretetre gondolt, amit Rufus Scrimgeour iránt érzett, az összes tisztességes, kétkezi munkát végző férfira és nőre a Minisztériumban, és a fájdalom még jobban felerősödött. Harry első kézből tudta, milyen érzés, amikor a mágikus bürokrácia elárulja és cserbenhagyja az embert, és mindig is kissé kétkedő maradt a minisztériumi hatalommal szemben. De Hermione ugyebár rögtön a minisztériumi munkaszerződés aláírása után lépést tartott vele, nem igaz? Most azon tűnődött, miért volt ez akkoriban olyan csábító számára. Olyan… kényelmes, biztonságos és barátságos volt, még akkor is, ha a munka sosem jelentett igazi kihívást.

Valószínűleg azért, mert az a minisztériumi állás volt a végleges, megingathatatlan bizonyíték arra, hogy helye van a varázslók rendszerében. Meddig terjedtek a titkok és a hazugságok? Mit tett még a Minisztérium és a Varázsbűn-üldözési Főosztály? Malfoy már olyan hihetetlen képet festett – gazember aurorok, akik szörnyen visszaéltek a pozíciójukkal.

– Miért nem mondtál semmit az ügyészeknek? – suttogta, és a hangja megtört. Könnyes szemmel nézett rá.

A férfi felsóhajtott.
– Tudod, hogy mi vagyok.

A lány pislogott. Két könnycsepp szökött el, végiggördült az arcán.
– Nem értem…

– Hat évvel ezelőtt halálfaló voltam, aki megölt volna téged, ha lett volna rá esély. Amikor elfogtak, egy hajszálnyira voltam attól, hogy dementor csókot kapjak olyan bűnökért, amelyek már nem tartoztak Voldemortnak való bűnsegédlethez. Mit akarsz, mit mondjak? Kire bízhatnám az üzenet átadását? Bár ez a törvény, nem kaptam független ügyvédet a tárgyalásom alatt. A minisztérium által kijelölt képviselőm egy bohózat volt. Végső soron a bezárásomat biztosította, hogy a labor titkai rejtve maradjanak. És az én szemszögemből nézve, hat évig ezek a titkok rejtve maradtak. Amikor betettek abba az üvegdobozba, teljes mértékben számítottam arra, hogy ott fogok meghalni. Amíg meg nem láttalak téged.

Hermione tett egy lépést hátrafelé, hogy megnyugtassa magát, mielőtt Malfoy kezét a felkarját simogató kezén találta volna. A világ, amely már amúgy is a feje tetejére állt, most megpördült. Megalázottan érezte magát. Hogy tántorodhatott el pont most? Ez nem történhetett meg. Nem történhetett meg, amíg még annyi minden volt hátra. A flotta távoli fényei sötét kaleidoszkópban kavarogtak előtte.

– Nyugalom, lélegezz – hallotta, ahogy a férfi mondja, és a korábbi keménységet aggodalom váltotta fel. – Lassan, mélyeket lélegezz.

Megpróbált elhúzódni.
– Nem tudom, mit tegyek további…

– De igen, tudod. – A férfi még jobban átvette a súlyát, támogatva őt. – Figyelj rám! – mondta, és enyhén megrázta a lányt. – Sem a helyzet, sem a terv nem változott. Ugyanazokat a dolgokat akarjuk. Gyógymódot és menekülést. És tekintve, amit mindketten tudunk arról, hogy Potter milyen ostobán makacs, valószínűleg épp most is valami őrült tervet sző, hogy megtaláljon és megmentsen téged.

– De Scrimgeour…

– Nézz túl a miniszteren és a hibáin – mondta neki Malfoy, élesen kiejtve minden egyes szótagot. – A Karácsony projekt vele vagy nélküle is tovább él. A szakértelem hiányában, amelyet Yoshida, Mercer, McAlister és Longbottom biztosíthatott volna, beérem az itteni létesítményekkel és erőforrásokkal, amelyekkel Grimmauld téren nem rendelkeztünk. És az ön közbenjárásának köszönhetően talán visszakapjuk Belikovot.

– De szükség van a csapatunk többi tagjára is? – kérdezte Hermione.

– Nélkülük tovább fog tartani – ismerte el. – Nekem nincs meg Longbottom herbológiai képzettsége. A kunlun barack nektárjának feldolgozása próbálgatással és hibázással járt… hosszadalmas folyamat volt.

– De meg tudod csinálni? – kérdezte a lány. – Meg kell ígérned, hogy megcsinálod. Tedd meg, amit meg kell tenned, bármi történjék is.

A lány tekintete volt az, ami megállásra késztette a férfit. Ráncolva nézett rá.
– Hogy érted, hogy bármi történjék is? Mi történik kivel? Veled?

– Megígéred nekem?

– Válaszolj a kérdésemre!

Az ajtó kilincse forogni kezdett. Megtalálták őket. Hermione bezárta, de ez nem jelentett akadályt. Az ajtó túloldalán kiabálás hallatszott.
– Nyisd ki!

A lány megacélozta magát.
– Ideje indulni.

Malfoy arca csupa árnyék volt, de látszott rajta a nyugtalanság. Figyelmen kívül hagyta az ajtó dörömbölését, és nem engedte ki a lányt a szorításából.
– Granger…

Megpróbálták berúgni, aminek csak az lett az eredménye, hogy a túloldalon álló férfi hangosan felkiáltott és káromkodott. Ezek nem olcsó, rétegelt lemezből készült motelajtók voltak. Valaki más kiáltott, hogy hozzanak egy kulcskártyát. Egy másik őrnek azonban más ötletei támadtak. Hermionénak nem volt reménye arra, hogy a tompa, gyors orosz nyelvet kivehesse, de Malfoynak nem volt ilyen gondja. Gyorsan elhúzta a lányt az ajtónyílás elől, éppen mielőtt több lövés tisztán átütötte volna a kilincset, megsemmisítve a zárat. Az ajtó kinyílt, és a lámpák felgyulladtak.

Öt rendkívül dühös őr egyszerre kezdett kiabálni. Pisztolyokat szegeztek Malfoyra, és felszólították, hogy engedje el a lányt.

Hermione felemelt tenyérrel fordult feléjük.
– Erre semmi szükség, uraim. Attól tartok, elszaladtam beszélgetni a kollégámmal. Ez teljesen az én hibám, és most már csendben jövök. – Elindult, hogy elsétáljon, de rájött, hogy nem tud. Malfoy karja a dereka köré volt bilincselve.

– Nem válaszoltál a kérdésemre – szólt a fülébe. Az egyik őr előrelépett, és halk, fenyegető hangon szólította meg Malfoyt.

Ó, te jó ég!

– Draco, engedj el, vagy bántani fognak.

Merlin segítsen rajta, nem akart elmenni. A végtelenségig bezárva akart maradni vele abban a szobában, és a pokolba a… igen, a pokolba a vétkességgel, a felelősséggel és minden mással. Malfoynak olyan irigylésre méltó ereje volt. Hermione legszívesebben kölcsönvett volna belőle.

Megfordult, hogy szembenézzen vele. Most, hogy felkapcsolták a lámpákat, látta a pánikot a férfi szemében. Bárki máson ez egy ilyen helyzetben szokványos lenne. Malfoynál ez sebezhetőség volt, és ez majdnem megbabonázó volt. A lány teljesen át volt ragadtatva.

– Ha velem akarsz maradni, akkor elintézem, hogy velem maradj – szólalt meg húzva az időt.

És egyre növekvő riadalmára érezte, hogy feszültség sugárzik a férfi testéből, érezte, hogy harci pozíciót vesz fel. Mintha túlérzékeny lett volna a változó helyzetre, látta, hogy az őrök idegesen egymásra pillantanak. Fehérre szorított ujjakkal markolták a fegyvereiket. Hermione még sosem látta Malfoyt harcban, sosem látta, hogy engedett volna annak a fajta erőszaknak, amelytől még Harry és Ron, mindketten olyan jó emberek, sem voltak mentesek. Welwyn nem számított, mert zombikkal harcolt, és ő már félig eszméletlen volt a vérveszteségtől, hogy sok mindenre emlékezzen belőle. Tudta, hogy hírneve van, és azon tűnődött, vajon az őrök azért vannak-e ilyen nyilvánvalóan idegesek, mert talán ott voltak azon a napon, amikor a ringbe ugrott, hogy megmentse Blaise-t és Henryt.

De még egy műanyag étkészletű tálcával is halálos fegyverrel rendelkező férfi sem állhatott ki jól öt, felfegyverzett őrrel szemben. Hermione nem hagyta volna, hogy a gyengesége legyen a halála oka.

Megnyalta kiszáradt ajkát.
– Mennem kell. Most azonnal el kell engedned.

A homlokát az övére borította.
– Nem tehetem.

Egy őr közeledett feléjük, és a fegyvercső végét Malfoy halántékához szorította. Nem volt szükség fordításra, tényleg. Malfoy olvadt ezüstös tekintete az őrre villant. Az megszólalt, úgy hangzott, mintha gyerekkora óta oroszul beszélne. Hermionénak fogalma sem volt, hogy mit mondott, de sima, baljós, sziszegő volt, és azt eredményezte, hogy az őr arcszíne vörösről fehérre, majd újra vörösre változott. El kellett oszlatnia a helyzetet, méghozzá gyorsan.

– Dolgod van – mondta neki. – Hozd rendbe a rendetlenséget, amit segítettél létrehozni.

Ez működött. A férfi szorítása meglazult, és ez volt minden, ami ahhoz kellett, hogy Hermione kirántsa magát a férfi meglazult szorításából.

Szinte mulatságos volt, hogy az egyik őrnek volt annyi lélekjelenléte, hogy megálljon, és összeszedje az utálatos cipőjét, mielőtt távoztak volna.

***

Blaise Zabini éppen alvó fiát takarta be egy takaróval, amikor Draco visszatért a szállására. A hely romokban hevert. A szekrényajtók nyitva álltak, a ruhák a földre voltak dobálva, az ágy pedig furcsa szögben állt. Blaise az ujját az ajkára tette, majd átintette Dracót a társalgóba, hogy ne zavarják Henryt.

– Mi a fene folyik itt? – sziszegte Blaise. – Tényleg Belikovot tették a Gödörbe? Miért jöttek be ide az őrök, és követelték, hogy megtudják, Hermione Grangert rejtegetem-e a rohadt szekrényben? Halálra rémítették Henryt. Egy órába telt, mire megnyugtattam, miután elmentek. És Merlin, mi a fene történt az arcoddal?

Draco egy pillanatig hallgatott. Aztán felállt, átsétált a hűtőhöz, és kivett egy műanyag palack kevert szeszes italt. Az alkohol elengedhetetlen volt az ilyen beszélgetésekhez Zabinivel. Kinyitotta a kupakot, nagyot kortyolt belőle, és összerezzent az undorító főzet láttán. Megfelelően megerősödve kezdett el válaszolni a kérdésekre.

– Amarov azért hívta össze a ma esti játékokat, hogy példát statuáljon Belikovon.

Blaise káromkodott.
– Szóval tényleg elment és megtette. A vén bolond tényleg azt hitte, hogy hazudhat Amarovnak?

– Úgy tűnik, igen. Úgy volt, hogy a legszörnyűbb véget éri egy olyan ember keze által, aki ideje nagy részét azzal tölti, hogy a legapróbb teremtményeket tanulmányozza és tiszteli…

– A tudós barátja? Vadimot a ringbe tették, hogy egy vérfarkas tépje szét – állapította meg Blaise komoran.

– Dr. Felix Wallen – mondta Draco. Újabb kortyot ivott, majd a hideg üveget a feldagadt arccsontjához szorította. – Természetesen farkasölőfűbájital nélkül.

Blaise nehézkesen leült.
– Mi történt?

Draco szórakozott horkantása váratlanul érte.
– Hermione Granger történt. Közbelépett, valahogy sikerült megváltoztatnia Amarov zavart elméjét, és így Vadim – az a szerencsés fattyú – életben maradt. Bár ez nem történt meg azelőtt, hogy Wallen átváltozott volna az összegyűlt közönség előtt, és mondhatom, a muglik nem fogják egyhamar elfelejteni ezt a látványt.

– Kétségtelenül ez volt Amarov szándéka – mondta Blaise rosszindulatúan. – Hogy felvonultassuk a szörnyetegeinket.

– A másik kérdésedre válaszolva, Granger látott egy lehetőséget, hogy beszéljen velem, és élt vele. Az őrök nem voltak túlságosan elragadtatva a rossz hozzáállásomtól, miután elvitték őt.

– Ah. Ez megmagyarázná az őrök korábbi látogatását.

Draco hátradőlt a társalgónak, lehunyta a szemét, és még mindig az arcához szorította az üveget.
– Sajnálom, hogy megijesztették Henryt.

Blaise felsóhajtott.
– Ő már rosszabbal is elbánt. És hol van most Belikov?

– Nem tudom, de van egy olyan érzésem, hogy Granger kérvényezni fogja a visszahelyezését a laborokban. Ha szerencsénk van, reggelre minden a régi lesz. Ha már itt tartunk, megvan az információ, amit kértem?

– Valóban. Ahogy ma leltározást végeztem, körbekérdeztem a többi hajó karbantartó személyzetét, és igen, igazad volt – ahogy te és Patil felfedeztétek a Játékhajón, úgy tűnik, valóban minden nagyobb hajó legalsó fedélzetén tárolnak legalább egy lezárt hajótartályt, még azokon is, amelyek általában nem szállítanak árut.

– Hány konténer? – kérdezte Draco.

– Tizenöt, tíz hajón elosztva… egy figyelemre méltó kivételtől eltekintve.

– Hadd találjam ki – nincs egyetlen lezárt konténer sem ennek a hajónak az alagsori szintjein, ugye?

– Nincs – válaszolta Blaise, és a szeme kissé tágra nyílt. – Honnan tudod ezt?

Draco egy újabb kérdéssel válaszolt.
– És ami ezeknek a hajóknak a flottán belüli elhelyezkedését illeti. Azt mondanád, hogy meglehetősen egyenletesen osztották el?

Blaise-nek eltartott egy darabig, mire rájött a válaszra. Végigment az egyes hajók nevén és a flottán belüli relatív pozíciójukon.

– Igen. Azt hiszem, így van. Minden alkalommal, amikor a flotta horgonyt vet, az összes nagyobb hajó többé-kevésbé egyenletes távolságot tart a flottán belül. Mit jelent ez? Mi van ezekben a konténerekben?

Draco Blaise-nek dobta az üveget.
– A mi végjátékunk. – Felállt. – Hozd Anatolit és Desmondot. Fent a laborokban találkozunk harminc perc múlva.
hozzászólások: 0
feltöltötte: Nyx | 2024. Feb. 16.

Powered by CuteNews