Fejezetek

írta: rizzelwrites

3. fejezet
3. fejezet
Bizalom

Hermione elment a konyhák mellett, amikor lefelé tartott a pincébe. Ott általában volt valaki, akármilyen napszakban is volt. Ez alkalommal Honoria Cloot volt az, a csapat egyik medimágusa.

Éppen egy csésze teát főzött magának.
– Most hallottam az azkabani kirándulásodról. Draco Malfoy tényleg csatlakozik a csapathoz?

– Kicsit korai lenne még megmondani, de azért itt van.

– Érdekes idők jönnek – mondta Honoria, miközben cukrot kevert a csészéjébe.

Hermione a kamrába sétált, és kivett néhány palackozott vizet. A szomjúsága meglepte, pedig általában kiszáradt minden hosszabb varázslat után. Mire lement a lépcsősoron a második pinceszintre, kinyitott egy reteszelt ajtót, és belépett egy hosszú betonszobába, amelyben három, acélrácsos zárka volt. A fertőtlenítőszer szaga nagyon is érezhető volt.

Úgy látszott, hogy aznap este nem volt tervben, hogy kettesben maradhasson Ronnal.

Padma Patil éppen Ron központi vénavezetékét ellenőrizte, amikor Hermione a három cella közül az elsőhöz lépett. Megállt az ajtó előtt, amíg Padma befejezte a Ron intravénás táplálását biztosító parenterális zacskó cseréjét. Amikor végzett, Padma átfésülte a területet, felnézett, és elmosolyodott.

– Szia!

Hermione áthaladt a Ron cellája körül húzódó fertőtlenítő védőgáton. A cella körvonala egy pillanatra zöldesen felizzott. Csípett, de kevésbé volt zavaró, mintha PPE-ben kellett volna dolgoznia.

– Hogy van ma? – kérdezte Padmától.

– Nem túl jól. Ha a CVP-je tovább romlik, hipovolémiás lesz. A vérplazmája…nem is tudom… a vérmennyisége folyamatosan csökken. – Padma frusztrációja nyilvánvaló volt a hangjában. – Nem vérzik, és tudom, hogy nem dehidratált, mert ha még több folyadékot adunk neki, akkor pangásos szívelégtelenség alakul ki nála.

– Mit mond a virológusunk?

– McAlister azt mondja, hogy a tünetek nem különböznek az előrehaladott veszettségtől, de egy sor olyan dolog történik, amit még senki sem látott egyszerre. Egyszerűen még nem volt elég időnk, hogy ezt tanulmányozzuk.

Hermione odasétált Ronhoz, és lesimította a vörösesbarna haját a homlokáról. A bőre fakó volt, és sokat fogyott, de nagyrészt még mindig úgy nézett ki, mint Ron. Megszámolni sem tudta, hányszor bámult le rá, és várta, hogy kinyissa kék szemeit, a szeme sarkát ráncba szedve, és rámosolyogjon.

Hermione és Padma is felismerte a helyzetet. Függetlenül attól, hogy Ron jobban lett-e vagy betegebb, napról napra többet tudtak meg a Fertőzésről, pontosan miatta. Amikor az állapotáról beszéltek, nem csak a barátjukról beszéltek. Egy élő kísérletről beszéltek.

Harry ezt nem értette, és néha dühítette, amit nem értett.

Amikor Ronra nézett, a beteg legjobb barátját látta, és amit látni akart, az az volt, hogy Hermione mindent megtesz, hogy megmentse Ront. És így is tett, de Harry nem akart foglalkozni az erőfeszítései egyéb okaival. Hermione néha irigyelte Harryt. Sok szempontból sokkal egyszerűbb volt számára az élet.

Padma most a jegyzeteit lapozgatta.
– Utálom ezt mondani, de azt hiszem, talán közeledünk ReGen hatékonysági küszöbéhez.

Hermione átkukucskált a barátnője válla fölött.
– Hol tartunk?

– Három hete és öt napja, mióta megharapták.

Tévesen mindketten a Ron bal alkarja körül lévő kötést bámulták. Alatta ott volt a harapás, ami a fertőzését okozta.

– Ő a ReGen leghosszabb ideig életben maradt embere – mondta Padma.

– Négy hét nem elég idő. Legalább háromszor ennyi ideig kell tartania, különben nem sok hasznát veszik az embereknek. A ReGen előállítása és terjesztése eddig viszonylag könnyen ment számunkra. De a gyógyítás már nehezebb lesz. Hónapokba telhet, mire elegendő mennyiséget juttatunk el a fertőzött közösségekhez.

– Hmm – szólalt meg Padma, körmével egy lapra koppintva. – Szóval visszamegyünk a ReGen rajzasztalához. Ne feledd, nem volt nálunk Yoshida, McAlister vagy Malfoy, amikor az első adagot főztük. Minden esély megvan rá, hogy képesek leszünk olyan formulát alkotni, amellyel nagyobb tartósságot érünk el.

– Ha már Malfoyról beszélünk… – Hermione lehalkította a hangját. – Harry megmutatta neki a labort? Minden… rendben volt?

Padma bólintott.
– Igen. És adtam Malfoynak egy egész halom jegyzetet, hogy olvassa el, hogy felzárkózzon ahhoz, amit csinálunk. Még mindig nem tudom elhinni, hogy mugli orvosi egyetemre járt, miközben Oroszországban bujkált…

– Te mugli orvosi egyetemre jártál – mutatott rá Hermione. – Sőt, azt hiszem, valószínűleg ti ketten vagytok az egyetlenek, akik Roxfortot végzett tisztavérűek. És szerintem igazából nem is végzett, ha ez segít.

– Ugh. – Parma az orrát ráncolta. – Minél kevesebb közös vonásom van vele, annál jobb, köszönöm.

– Ne aggódj, nem önzetlen okokból tette. Ha bájitalokat akart mugliknak eladni, olyan különleges képességekre volt szüksége, amelyeket a hagyományos medimágus nem tudott biztosítani.

Padma elgondolkodott ezen.
– A Hollóhát nem sok bájitaltanórát osztott meg Mardekárral. Mondd csak. Jó volt?

Draco Malfoy holtversenyben végzett Hermionéval a bájitaltan RBF-jükön.
– Igen – mondta Hermione habozás nélkül.

Padma még mindig nyugtalan volt.
– Általában ügyesen olvasok az emberekből, de őt nem tudom megfejteni. Csak a megvetést és a gyilkos düh időnkénti felcsillanását tudom kiszűrni, amikor Harryre néz.

Hermione felhorkant, miközben lehajolt, hogy kisimítsa Ron pamutcellás takaróját.
– Semmi sem változott ott.

A nők egy pillanatra elhallgattak, és Ron mellkasának metronómikus emelkedését és süllyedését szemlélték. Aztán az SPO2-monitor csipogott. Padma körbesétált az ágy körül, hogy ellenőrizze.

– Azért rohadtul jól néz ki, nem igaz?

– Padma.

Padma felnézett a feladatától:
– Mi? Én nem vehetem észre ezeket a dolgokat? Elfoglalt vagyok, nem halott.

Hermionénak sikerült megtalálnia a nap első őszinte mosolyát. Vagy inkább a hónapéban.
– Ne mondd ezt Mercernek. Féltékeny lesz.

– Mercer! Az a férfi dühítő. Milyen tudós az, aki morzsákat szór mindenhova?

– Nagyon sokra tart téged – mondta Hermione mesterkélten.

Padma felnézett Hermionéra, arckifejezése most már nagyon komoly volt.
– Mercer történetesen azt is gondolja, hogy itt az ideje, hogy belenézzünk Ron agyába.

– Mi, úgy érted, az EEG-be? Határozottan emlékszem, hogy találtam neked egyet.

– Nem, bele kell néznünk.

Hermione a homlokát ráncolta.
– Remélem, úgy érted, hogy in vivo?

– Természetesen. Valójában Ron élőben sokkal értékesebb számunkra, mint élve.

– Utálom, amikor így beszélsz.

Padma odalépett Hermionéhoz, és megérintette a vállát.
– Sajnálom. Tudod, én is törődöm vele.

Hermione megveregette a kezét.
– Tudom. Szóval, mire van szükségünk?

– Egy MRI szkennerre.

– Oké. Reggel beszélek Scrimgeourral.

– Attól tartok, ezt nem tudod ellopni és idehozni. Ha arra gondolsz, hogy be akarsz telepíteni egyet ebbe az épületbe, felejtsd el. Mercer azt mondja, hogy a mágnes önmagában körülbelül tizenkét tonnát nyom.

– Ha nem tudjuk a gépet elhozni Ronnak, akkor azt javaslod, hogy vigyük Ront a géphez? – következtetett Hermione.

– Igen.

– Merlin. Akkor kirándulás a kórházba.

Padma végigfuttatta a számokat a fejében.
– Szükséged lesz Mercerre a vizsgálat elvégzéséhez, plusz még legalább négy másikra. Kettő, hogy vigyázzon Ronra. Ketten a nem kívánt társaság kezelésére. Természetesen én is megyek.

Hermione megrázta a fejét.
– Nem fogsz. Itt kell maradnod, hátha megesznek. Különben is, nincs harci kiképzésed. Az, hogy a roxforti csatában véletlenszerű tárgyakkal lövöldözöl halálfalókra, nem számít annak.

Padma csípőre tette a kezét. Született polihisztor volt, és nem szerette, ha azt mondják neki, hogy semmiben sem jó, amit a fejébe vett.
– Ha a tapasztalat számít, akkor gondolom, te fogod őt vinni. – A folyosó végén lévő cellára mutatott. – Valószínűleg több tapasztalata van, mint mindannyiunknak együttvéve.

Ez valószínűleg igaz volt. De Hermione nem bízott Malfoyban, amennyire csak tudta, és mostanában sokkal nagyobb volt.

– Ahogy mondtam, konzultálok Scrimgeourral.

Padma bólintott.
– Rendben. Elfordítom. Menjetek aludni. Rosszabbul nézel ki, mint Ron.

– Ó, köszönöm – mondta Hermione sóhajtva. – Jó éjt!

Hermione végignézte, ahogy Padma távozik, majd odasétált Ronhoz, hogy egy utolsó, búcsúzó kézszorítást adjon neki. Kilépett a cellából, és bezárta maga mögött. Ahogy a lépcső felé tartott, egy újonnan ismerős hang szólalt meg, ami kissé visszhangzott a nagy teremben.

Furcsa, már számított rá.

– Hatalmas kíváncsiság van benned, sárvérű.

Ami a gúnyolódást illeti, ez tökéletes volt.

Hermione megtorpant, és arra kényszerítette magát, hogy tovább sétáljon, hogy figyelmen kívül hagyja Malfoyt, és ne adjon neki elégtételt. De a gúnyolódás történetesen pontos is volt.

Sarkon fordult, és odasétált hozzá.
– És pontosan mire vagyok kíváncsi, halálfaló?

Hermione látta, hogy a férfi a priccsén ül, egyik térdét felhúzva, bal karját rajta egyensúlyozva. A varázsló mosolygott, és a lány még a sötétben is látta a fogai tompa fehér csillogását.

– Rólam. Válaszokat akarsz.

– Ha rólad van szó, Malfoy, valahogy nem hiszem, hogy a válaszok annyira fontosak, mint a megfelelő kérdések.

Lassan felállt, és a rácshoz lépett. Hermione óvatos lépést tett hátrafelé, és gondolatban megkereste a pálcáját a kabátja belsejében. A kötelek megakadályozták a menekülését, de csak a Malfoy józan eszébe vetett hitük védte meg mindannyiukat az erőszakosságától.

– És mik a helyes kérdések? – tette fel a kérdést.

– Gondolom, megkérdezhetném, hány embert öltél meg, de szerintem érdekesebb lenne megkérdezni, hogy miért ölted meg azokat az embereket.

A szája sarka felemelkedett.
– Szeretné hallani a válaszomat?

Hermione aggódó buzgóságot színlelt. Összeráncolta a homlokát, szétnyitotta az ajkait, hogy az „igen” szót formálja, majd hirtelen becsukta őket, és egy apró, elégedett vigyort varázsolt a férfinak.

– Nem igazán.

Tessék, hadd őrlődjön. Hülye elmejáték.

A gondolatot hatékonyan elfojtotta, mert a férfi keze előre szaladt, és a lány torkára szorult. Magához húzta, szabad kezével megragadta a jobb csuklóját. Amikor a boszorkány kapkodva próbálta elérni a pálcáját a bal kezével, a férfi elengedte a csuklóját, és a kabátja belsejébe kúszott, a keze felső része a mellének alját súrolta, miközben megszerezte a pálcáját.

Hermione a férfi kezébe karmolt, miközben egyidejűleg a lábát a rács aljának támasztotta, hogy hátrafelé tolja magát. De még mindig kitartott, annak ellenére, hogy a lány a körmeivel a kezébe tépett. A nyakán lévő szorítása addig változott, amíg az összes ujja most a légcsövébe fúródott, és csípte.

– Fájni fog, ha megmozdulsz, úgyhogy ha azt akarod, hogy ne fájjon, ne mozogj – mondta úgy, mintha egy hisztiző gyerekhez beszélne.

A hangnemének teljes normalitásával sikerült átszúrnia a lány pánikba esett ködét. Hermione abbahagyta a küszködést, és a férfi szorításának lazulását kapta jutalmul. Még mindig nem tudott megmozdulni anélkül, hogy ne vágták volna el a levegőellátását.

Malfoy közelebb hozta magas, karcsú testét a rácshoz, úgy, hogy ajkai a lány állvonalát súrolták, és egyenesen a fülébe suttogott.
– Jól van. A játék csak akkor szórakoztató, ha velem játszol. – Az orrát lefelé billentette, és a lány arcához dörgölte. A boszorka érezte a hűvös levegő finom áramlását azon a helyen, ahol a varázsló belélegezett, ellentétben lélegzetének melegével. A rács résén keresztül érezte, ahogy a férfi csípője a hasához nyomódik. – Hat éve nem voltam ilyen közel egy nőhöz, és úgy érzem, hogy kórházi szappan és… – A férfi újra belélegezett, és érezte, ahogy mosolyog az arcán. – Fogkrém illatod van.

A férfi kicsit visszahúzódott, és Hermionénak az volt a benyomása, hogy kissé eltért a szövegkönyvtől, és újra kellett koncentrálnia.

– Nem tudom, hányat öltem meg. De azt elmondhatom, hogy minden egyes halálra szükség volt. Legtöbbször azért, hogy megmentsem az életemet vagy egy kollégámét. Ha ez megfelelt a szükségleteimnek, akkor öltem. Szükségletnek, sárvérű. Nem a vágyaknak.

Hermione megpróbálta ellökni a kezével, de megállt, amikor a pálcája végét mélyebben a hasába nyomta.

Malfoy folytatta:
– Nem felelt meg az igényeimnek, hogy törvénytisztelő állampolgár legyek, mert nem éltem törvénytisztelő emberek között. De most úgy látom, hogy több lehetőség áll rendelkezésemre. Itt és most nem felel meg az igényeimnek, hogy… így viselkedjek.

A férfi eltávolította az ujjait a lány torkától, és miközben Hermione zihálva kapkodta be a szabad levegőt, érezte, ahogy a varázsló kibontja megfeszült, ökölbe szorított ujjait, és óvatosan a kezébe csúsztatja a pálcáját.

Most már felfegyverkezve, Hermione dühösen és köhögve hátralépett. A pálcáját a férfira szegezte.

Malfoy a rácsnál maradt, könnyű, mozdulatlan célpontként.
– Soha nem fogsz bennem megbízni. Én nem kérném, és bárki, aki azt mondja, hogy bízz, az bolond vagy hazug. De arra kérlek, hogy bízz egy kicsit az önfenntartás iránti elkötelezettségemben.

A férfi ezüstös tekintete a lány arcáról a szájára esett, majd még lejjebb… amíg Hermione késztetést nem érzett, hogy lehúzza a kabátját. Lenézett a bal kezére, és látta, hogy a vér a beleszaggatott karcolásokból a padlóra csöpög. Még mindig érezte az ujjait a torkán, de az a bizonyos fogás, amit használt, nem hagyott zúzódásokat.

Meg akarta büntetni a férfit. Nem engedhette volna meg neki, hogy bárkit is így fenyegessen, nem számít, hogy ezzel próbált bizonyítani valamit. Ekkor látta meg a könyvet; az egyetlen dolgot, amit a férfi magával vitt az azkabani cellájából. Nyilvánvalóan értéket képviselt számára, és itt feküdt az ágyán, egy halom papír mellett, amelyek bizonyára azok a jegyzetek voltak, amelyeket Padma adott neki olvasásra.

– Accio – idézte meg a könyvet. Átrepült a cellán, egy pillanatra nekicsapódott a rácsnak, majd a kezében volt.

Malfoy a legkevésbé sem tűnt zaklatottnak a tárgy elvesztése miatt. Ehelyett inkább elmosolyodott.

– Aludj jól, Granger! Kellemes olvasást!

Hermione gyakorlatilag kocogva ment vissza a szobájába. Becsukta az ajtót, és kinyitotta a könyvet. Megremegett a keze, amikor rájött, mit néz.

A rohadt életbe! Számára minden egy kiszámított játék volt?

A D.R.A.C.O. készítésének képlete volt, csakhogy egy rész hiányzott, kitépték a könyvből.

Okos, okos fickó.
hozzászólások: 0
feltöltötte: Nyx | 2023. Oct. 07.

Powered by CuteNews