Fejezetek

írta: rizzelwrites

30. fejezet
30. fejezet
Halálfaló

Az Amarovval töltött hosszú délelőtt után Hermionét visszakísérték a szobájába az őrök, akik nem kockáztattak tovább. Gyakorlatilag összekulcsolták a karjukat, miközben sétáltak.

Korábban már lezuhanyozott, de az Amarovval való közeli találkozás után semmi sem illett jobban, mint egy fürdő.

Így hát megtöltötte a hatalmas kádat forró vízzel, enyhén mérsékelte, levetkőzött, és belemerült a kádba. Az anyahajó hajtóművei beindultak, ami azt jelentette, hogy Honoria leszállt a fedélzetről, vagy éppen most fog. És néhány órán belül Amarov is követni fogja. Érezte a zúgást és az alacsony rezgést, amely a padlón keresztül jött felfelé, amitől a kádban lévő víz kissé meg-megcsillant.

Hermione másfél órán át maradt a kádban. Lehetetlen volt teljesen ellazulni, tekintve, hogy Amarov vagy az őrei bármikor beléphettek a szobájába, és nem volt módja arra, hogy bezárja a fürdőszoba ajtaját. A kád melletti palacsempézett falpárkányon számos aprócska piperecikkes üveg volt. Volt faragott szappan és habkő, valamint művészien rusztikus, fanyelű luffa, amely valószínűleg többe került, mint fél napi fizetés a minisztériumban.

Elolvasta a piperecikkek címkéit - hátulról és elölről is -, annak ellenére, hogy minden francia nyelven volt, és így idegesítette a nem befogadó jellegük. A kádra egy kerek, rozsdamentes acélból készült arctükör volt szerelve egy kihúzható karon. Magához húzta, és bámulta a tükörképét, amely a gőztől vöröses és nedves volt, nedves fürtjei a hajkoronája mentén álltak. Ajkai vörösek és csillogtak a melegtől. Tévesen felemelte a kezét, és könnyedén megérintette őket, emlékezve Amarov legutóbbi csókjára.

Az arckifejezés, amely a tükörből visszanézett rá, nyugodt elmélkedés volt. Bárcsak élne a Cowboy, hogy láthassa, ahogy az eddig elképzelhetetlen felvetése szinte tankönyvi, közhelyes módon kibontakozik, bár nem Malfoyon, hanem egy másik férfin.

Hermione még soha életében nem csábított el senkit; még Ront sem. Bár tizenéves kora végén volt egy időszak, amikor szívesen kipróbálta volna, ha valaki félreállítja, és véresen megmutatja neki, hogyan kell csinálni. Az arc, ami a tükörből visszanézett rá, olyan fájdalmasan rendhagyó volt, hogy Hermione azon tűnődött, vajon van-e benne valami eredendően sérült, ami mintha kiváltaná a… nos, veszélyes, kissé labilis, bűnözők figyelmét.

Miközben egyik nedves, ráncos mutatóujját végigsimította az alsó ajkán, az emlékei visszasodródtak egy másik csókhoz – ahhoz, amit Malfoynak engedett át, cserébe a D.R.A.C.O. formuláért, és az azt követő csókhoz, amit a férfi ellopott.

Oké, talán neki és Malfoynak volt közös múltja, bár olyan, amelyben legalább egyszer vagy kétszer megpróbálták megölni egymást. Ott volt még az a tény, hogy ő egy agy. Egy igazán nagy agy, amit az elit varázslói kultúra, a vérizmus, az apakérdések, az elhanyagolás, az elnézés, a kényeztetés, valószínűleg némi anyakérdés, valamint rengeteg fájdalom és elszigeteltség tömörített, gyémántkemény rétegei alá rejtett.

Malfoy összetettsége azonban nem volt elég. Nem elég ahhoz, hogy Hermione figyelmét lekösse. Elkomorult, ahogy elgondolkodott rajta. Akkor mi volt az? Esztétikailag olyan volt, mint valami sápadt, merengő byroni antihős, az a fajta, akit Thomas Babington Macauley történész egyszer így jellemzett: – büszke, szeszélyes, cinikus ember, dac a homlokán, és nyomorúság a szívében, a fajtájának megvetése, engesztelhetetlen a bosszúban, mégis mély és erős szeretetre képes. Az a fajta, akit kitiltottak minden tisztességes játékklubból, mert rajtakapták kártyaszámoláson - de hajnalban boldogan találkozott volna pisztollyal, ha ki merte volna hívni -, és aki az örökségét jó bordóra és rossz nőkre költötte.

A gondolat annyira fantáziadús volt, hogy Hermionénak az ajkába kellett harapnia, hogy elnyomja a mosolyát. A lényeg az volt, hogy a férfi annak tűnt, miközben valahogyan sikerült mellette állnia csendes, szinte áhítattal teli áhítattal egy-egy tudományos, technikai vagy orvosi rejtély megoldása közben. Ugyanazokat a logikákat, mintákat és jelentéseket látta, mint ő, és ugyanazokat az izgalmas lehetőségeket ismerte fel. Hermionét már többször is megtámadta az az érzés, hogy hatalmas különbségeik ellenére ő és Malfoy a világ nagy részét ugyanazon a szemüvegen keresztül látták, bár az övé lényegesen kevésbé rózsaszínű volt, mint az övé. Kellemetlen közös tudásuk volt arról, hogy a dolgok lényegében hogyan is állnak.

És aztán ott voltak a látványos pillanatai… nos, mi másnak is nevezhetnénk, mint Harry-szintű hősiességnek? Persze, ha Malfoyt arról kérdezted, miért mentette meg őt és Alec Mercert a Welwyn kórházban, vagy miért ugrott egy zombikkal teli gödörbe Zabiniért és a kis Henryért, vagy az életmentő műtétjéről, miután meglőtték Amarov megmentése közben, valószínűleg nem kis leereszkedéssel bámult rád. Mesélne neked stratégiáról (az övéről) és vágyálmokról (a tiédről), te pedig forgatnád a szemed, de titokban azt hitted, hogy mindezen ambivalencia alatt valami mély és mérhetetlenül erős dolog rejlik, ami alkalmanként meg tudja őt mozgatni. És Hermione számára az, hogy újra láthatta ezt a részét, kezdett a bakancslistáján is egy pont lenni.

Sóhajtva felült a kádban, térdeit a mellkasához húzta, és az állát rájuk támasztotta. Az volt a kellemetlen abban, ha az ember ilyen sétára engedi ki a fantáziáját, hogy végül vissza kellett húznia. Vissza a valóságba, a börtönbe, ami a szobája volt, és a hűsítő kádba, amelybe legszívesebben örökre elbújt volna. Malfoy olyan rejtély volt, aminek megoldására sem ideje, sem lehetősége nem volt. Nagyon fontos dolga volt. A dolgok nagy rendszerében ő sokkal értékesebb volt nála. Nem volt pálcája, nem volt Harry, nem volt Ron, nem volt szabadsága. Hála az égnek, hogy ennyi rohadt ideje volt megfigyelni és gondolkodni.

Hermione jól tudott gondolkodni.

Most már csak a nevetséges terve volt, és hacsak Alexander Amarov nem volt még Malfoynál is jobb manipulátor, úgy tűnt, a terv valóban működik.

A két hajóskapitány tétován integetett egymásnak a hajójuk fedélzetéről. A két hatalmas tartályhajó közötti keskeny vízi csatornában a flotta utolsó hat (látszólag) üres konténere most süllyedt a hullámok alá.

Az anyahajónak egyetlen hívás sem érkezett ezekkel az igen szokatlan parancsokkal kapcsolatban. A konténerek lerakásában részt vevő minden hajó között hallgatólagos megállapodás volt - tegyék, amit mondtak, és ne kérdezzenek, nehogy akaratlanul felgöngyölítsenek egy olyan tervet, amelyet még nem értettek. A kapitányok hihetően tagadták a történteket. A parancs látszólag magától Amarovtól jött, miért is kérdőjeleznék meg?

Zabini feladata teljesült, és az a tény, hogy még semmi sem robbant fel, mindenkit megnyugtatott.

Bár Draco számára végül is nem volt meglepő.

***

Hermione kimászott a kádból, leengedte a vizet, és bebugyolálta magát egy hatalmas, bolyhos, fehér fürdőköpenybe a szekrényből. Éppen a haját akarta megszárítani, amikor kinyílt a szállás ajtaja.

Louis Renauld, olyan színű ruhába öltözve, amit egy hím páva is megirigyelhetne, bebattyogott a szobába, a két őr kíséretében, akik Amarov szállásáról hozták vissza. Volt még egy negyedik férfi is - egy magas, vékony férfi, akit a lány a flotta orvosaként, Dr. Prestin doktorként ismert fel.

– Mit akar?

Renauld önelégült vigyorral nézett rá.
– Jó napot, kedvesem. Elnézést a zavarásért, de szükségünk van a vérére. Tudja, néhány vizsgálatot végzünk… pusztán elővigyázatosságból. Semmi ok az aggodalomra. Nyújtsa ki a karját Dr. Prestinnek, és gyorsan végzünk.

Emlékeim szerint semmi jó nem származott abból, ha Prestin fecskendővel közeledett bárkihez is. Ráadásul biztosan azt hitték, hogy egy átkozott idióta.

– Maga nem azért van itt, hogy vért vegyen. Mi van a fecskendőben? – követelte, mert egyértelműen tartalmazott valamit.

Prestin felsóhajtott, és Renauldra vetett egy „én megmondtam” pillantást.

A két őr rárontott. Az elsőnek, aki megpróbálta megragadni, kibújt a keze alól, de a második férfi elől nem tudott kitérni, aki középen nekiesett a lánynak, és mindketten a szőnyegpadlóra zuhantak. A férfo nem kegyelmezett, megfordította a nőt, a hasára terpesztette, és hátba vágta az arcát. A fájdalom éles és erős volt. A lány vérízzel érezte, és érezte, hogy az ajka bal alsó része természetellenesen a szájába áll. A sokk ellenére küzdött, rúgkapált és megpróbálta lerázni magáról az őrt. Sikolyait hirtelen elnyomta a második őr keze. Erősen ráharapott, és undorodott, amikor a szája megtelt vérrel.

Most még Renauld is belekeveredett. Nehézkesen lihegve térdre eresztette termetes termetét, és Hermione fürdőköpenyének övét használta a szájkosárhoz. A fehér frottírszíj gyorsan vörösre fakult.

– Gyorsan! – sziszegte.

A lány jobb karját most már lefogva Prestin megpróbálta beadni neki a titokzatos anyagot. Ami Hermionét illeti, az életéért küzdött. Heves rángatózása miatt az első tű elpattant a karjában. Egy bosszús Prestin kihúzta, és nem vesztegette az idejét, hogy egy cseretűvel hadonásszon. Ezúttal mindhárom férfira szükség volt, hogy lefogják a lányt, hogy kellőképpen mozgásképtelenné tegyék ahhoz, hogy Prestin megkapja a második injekciót.

Hermione érezte, hogy rövid ideig jeges hideg áramlat áramlik a karjába, majd ismerős erőtlenség lett úrrá rajta. Utolsó összefüggő gondolata egyfajta, már-már helytelen megkönnyebbülés volt.

Nem a fertőzés volt az. Egy nyugtató.

***

A flotta körülbelül három és fél órával később megállt. Nem lehetett látni, mi történik a fedélzet felett, mivel a laboratórium szintje a vízvonal alatt volt. Mégis, mindenki, aki a laborban dolgozott, hallotta a mozgó berendezések zaját és a nehéz, bakancsos lépteket, amint Amarov leszállócsoportja átült egy cirkálóra, több szinttel feljebb. Amarov döntése, hogy kereskedelmi küldetésre hagyja el a hajót, nem volt előre látható, de Draco terve elég rugalmas volt ahhoz, hogy ezt lehetővé tegye. Anatolinak szerepe volt az említett tervben, ami kár volt, mert nem volt a közelben. Fontos volt, de nem volt szerves része.

Nem úgy, mint Zabini, aki jelenleg a laborok előtt állt, és próbált bejutni. Blaise Zabinit nem gyakran hallotta az ember nyafogni, de most élete előadását nyújtotta az őröknek.

– Azt akarják mondani, hogy húsz kiló veszélyes vegyszert cipeltem le ide a semmiért?

– Senki nem megy ki! – csattant fel az egyik őr. Az angoljuk nagyon egyszerű volt, Zabini pedig alig beszélt oroszul.

– Nem azt kérem, hogy küldjenek ki valakit. Be kell mennünk. Befelé, érted?

– Senki sem megy ki! – jött az ismétlődő válasz.

– Rendben – mondta Blaise egyre élesebb hangon. – Akkor ti magatok oldjátok meg ezt a dolgot. Már tizenhat órája itt vagyok. Ha Amarov a végsőkig akar dolgoztatni, legalább egy percet engedjetek meg, hogy megigyak egy csésze teát, különben holnap nem sok hasznomat veszitek. Angol vagyok. Szükségem van a teámra. Egész délelőtt ebben az időben kint voltam, hogy ezeket a dobozokat összerakjam.

Kotorászás és műanyag hangja hallatszott.
– Mi ez? Ez veszélyes?

– Haver, kurvára fogalmam sincs. Azt mondták, hogy ne érjen a bőrömhöz, miközben kezelem, és az a szőke picsa ott bent azt is mondta, hogy ne lélegezzek fölötte.

Draco elképzelte, hogy mind a négy őr egyszerre lép el a dobozoktól. Rövidesen a labor ajtajai kinyíltak. Draco gyors figyelmeztető pillantása arra késztette az egész tudományos csapatot, hogy rendkívül elfoglaltnak tűnjenek, amikor az ajtók kinyíltak. Egy dühös Zabini lépett be, három dobozt egyensúlyozva. Ezt követte egy zsák és két doboz. Miután az ajtók ismét becsukódtak, Blaise arcáról lehullott a bosszúság. A dobozokat óvatosan egy munkapadra helyezte.

– Kész van? – kérdezte Draco.

– Kész – válaszolta Blaise. – Minden gyanús konténer eltűnt minden hajóról.

– És Henry biztonságos helyen van? – tudakolta Draco.

– Belikov unokáival van a Cassiopeián, a megállapodás szerint – mondta Blaise. – Átkozottul kockázatos volt, de az elmúlt egy órában sikeresen átszállítottuk az összes családtagotokat is – tette hozzá a varázsló az aggódó laborcsapat kedvéért.

– Mi a helyzet a Cassiopeia kapitányával és legénységével?

– Marina és az emberei készen állnak. Igaz, egyelőre nincsenek rettenetesen felfegyverkezve, de elég nagy a vérszomjuk, azt mondhatom…

– Jó.

Draco gyorsan kivette a kálium-klorátos zsákokat, és elkezdte dobálni a laborcsapatnak. Nagy volt a sürgés-forgás. A feszültség nagy volt, és az idegek feszültek, de mindenkinek konkrét feladatot kellett ellátnia. A felhalmozott, finomítatlan cukorból készült műanyag zacskók kerültek le a polcokról. Az egyik laboráns elkezdte óvatosan adagolni a kénsav cseppjeit apró üvegampullákba, amelyeket aztán becsavartak. A csapat egy másik tagja dugós üvegpoharakat sorakoztatott fel a munkapadon. Draco és Belikov ennek a futószalagnak a végén állt, amikor Blaise odalépett hozzá.

– Beszélnünk kell.

Zabini arckifejezésének teljes rémülete és komolysága volt az, ami Draco teljes figyelmét magára vonta.
– Mi az?

Blaise mély levegőt vett.
– Azt a hírt kaptam, hogy úgy tűnik, hamarosan kezdődik egy nem tervezett küzdelem a Gödörben.

Belikov meghallotta ezt, és a homlokát ráncolta.
– Egy meccs? De még nem szólalt meg a harang. Ez igencsak szokatlan. Amarov nem hirdetne meccset, ha nincs itt, hogy tanúja legyen.

– Ez nem a flottának szól, és kezdjük gyanítani nem is Amarovnak. – Blaise habozott, mielőtt folytatta. – Malfoy, azt hiszem, Renauld Grangert ülteti be.

Draco lassan letette a kezében tartott poharat.
– Honnan tudod ezt?

– Egy szobalánytól hallottam, aki látta, hogy harminc perccel ezelőtt lehozták a hajóról. Eszméletlen volt. Pont Amarov orra előtt tették, mielőtt elhagyta a hajót.

– Tehát soha nem ő rendelte el – vonta le a következtetést Draco.

Azok számára, akik nem ismerték jól, Draco arckifejezése tökéletesen visszafogottnak tűnt. De Blaise gyerekkoruk óta ismerte őt. Enyhén megérintette Draco karját, és nem lepődött meg, amikor érezte, hogy ott feszült, zsinóros feszültség van.

– Úgy tűnik, más tervek vannak készülőben – mondta Belikov.

Blaise az orosz tudós felé fordult.
– Valami komoly dolog történik a belső körön belül. Ez az egész Honoria bűzét árasztja.

Belikov nem volt ilyen derűlátó. Blaise gondterhelt arckifejezéséről Draco látszólag nyugodt arckifejezésére nézett.

– Az a fiatal nő megmentette az életemet! Biztosan nem hagyjuk ma meghalni.

– Hogyan befolyásolja ez a tervet? – kérdezte Blaise. – Nem tudom elképzelni, hogy belekalkuláltunk egy kitérőt a játékhajóhoz?

Draco intett a laborcsapat egy másik tagjának, hogy foglalja el a helyét a Molotov-koktél gyártósoron.
– Te nem teszed meg a kitérőt. De igen.

– Biztos, hogy ez bölcs dolog?

Draco levetkőzte a laborköpenyét, felfedve alatta egy testhezálló fekete pulóvert. Egy fiókból kivett néhány tekercs fekete elektromos szalagot és egy kis ollót.

– Zabini, tényleg ezt a beszélgetést akarjuk folytatni? – A hangja enyhe volt, már-már társalgási hangnem, de Blaise érezte alatta a kés élét.

– Nem, azt hiszem, nem fogunk – motyogta Blaise.

Draco kinyújtotta a karját.
– Akkor ragaszd fel.

Blaise elkezdte letekerni a szalagot Draco karja körül, inkább a pulóverhez ragasztva, mint szorosan összekötve a karját, hogy Draco mozgását ne korlátozza.
– Pontosan hogyan fogsz eljutni hozzá?

– A terv változatlan. Először a fegyvertárat vesszük be, aztán a hidat. Te és Belikov automatikus lezárást indítotok a hajó minden kabinjában, majd a hídról leadjátok a szükséges flotta-szerte érvényes közleményeket. Én magam megyek a játékhajóhoz, és visszahozom Grangert a Cassiopeiára.

– Meg van győződve róla, hogy a többi kapitány is beáll a sorba?

– Remélem, hogy igen.

Blaise befejezte a ragasztószalagozást az egyik karja körül. Draco kísérletképpen behajlította a könyökét, hogy ellenőrizze a hajlékonyságát. Ránézett a faliórára. Amikor legközelebb megszólalt, az egész laborcsapatot megszólította.

– Hölgyeim és uraim, legalább három órányira vagyunk az utolsó konténerektől, amelyeket a fedélzetre dobtunk, ami azt jelenti, hogy már jócskán túl kell lennünk azon a detonációs határon, amit Amarov állítólag állított.

– Nem volt robbanás – részletezte Blaise. – Máskülönben hallottunk vagy láttunk volna valamit.

Draco bólintott.
– És Amarov egész idő alatt nem volt okosabb. A biofeedback készüléke láthatóan nem regisztrált semmi rendelleneset. Ez mit árul el nekünk? És ami még fontosabb, mit mond ez a kapitányoknak?

Belikov kissé levertnek tűnt. Előre húzott egy széket, és nehézkesen leült.
– Istenem. Az egész csak blöff volt – mondta. – Se bomba, se veszély.

– Most már sebezhető – állapította meg Blaise egy apró, baljós mosollyal.

– Mindig is az volt – szólt Draco. – Csak elég okos volt ahhoz, hogy kijátssza a félelmünket.

– Mindvégig gyanítottad ezt? – kérdezte Belikov.

– Igen, és nem hiszem, hogy egyedül voltam. Azonban aggasztó volt az állítólag üres konténerek jelenléte, amelyeket nem lehetett kimutatni ezeken a hajókon. Semlegesítenünk kellett ezt a fenyegetésérzetet.

– Vajon csak azért helyezte el őket ott, nehogy valaki rejtett robbanóanyagokra utaló bizonyítékokat keressen?

– Nos, mi kerestük, nem igaz? – Draco azt mondta a professzornak: – Tud ennél jobb elrettentő eszközt kitalálni? Senki sem kockáztatná meg, hogy kinyissa azokat a konténereket anélkül, hogy tudná, mi van bennük.

Belikov felállt.
– Még ha szabadon is engedjük az embereket, Alexander nem maradhat. Inkább meghal, minthogy elengedje a flottát.

Blaise mostanra befejezte Draco másik karjának bekötözését. Éppen csak annyi fekete szalag maradt, hogy Draco a tenyere és az ujjpercek köré tekerhesse, az ujjait szabadon hagyva. Kinyitotta a táskát, és kivette belőle a szétszerelt nyugtatópuskákat, amelyekkel Wallent elkapták. Ellentétben a fegyverekkel, amelyeket jelenleg az anyahajó tekintélyes, lezárt fegyvertárában tartottak, ezeket a fegyvereket őrizetlenül őrizték, közvetlenül Wallen cellája előtt.

– Amarov nem fogja túlélni a mai nap végét, amint tájékoztatjuk a polgárokat, hogy szabadon azt csinálhatnak, amit akarnak – mutatott rá Blaise.

Draco befejezte a nyugtatópuskák különböző alkatrészeinek összecsavarozását, majd az egyiket a hátára szíjazta. Visszavette fehér laborköpenyét, és begombolta.

Blaise bámult rá.

Draco visszabámult.
– Megyek, és elkapom, Zabini.

– Tudom. Ne halj meg. Henry nagyon kedvel téged.

– Az apját kedveli jobban. Maradj életben.

– Megteszek minden tőlem telhetőt – mondta Blaise.

A háttérben vécépapírcsomókba csomagolt Molotov-koktélokat pakoltak gondosan a hátizsákokba, rögtönzött fegyvereket szedtek elő rejtekhelyekről, szétosztották és zsebekbe rejtették.

Draco visszafordult a csapat többi tagjához, akik közül a legtöbben úgy néztek ki, mint akik mindjárt összecsinálják magukat a félelemtől. Ezek az emberek tudósok voltak, nem katonák. De a félelem mellett ott volt bennük a bátorság és az igazságosság, amit az Amarov igája alatt eltöltött hónapok alatt csiszoltak ki.

– Ha valaki vissza akar lépni, most tegye meg. Nem fogom meggondolni, hogy ma velünk utazzon. Csak a kollégáitokat öletnétek meg.

Senki sem mozdult. Senki sem szólt semmit.

Belikov kivett egy szikét a munkapadról, és rábámult. Komolyra fordítva a szót, azt mondta:
– Igazán szörnyű dolog, hogy ma ezt tartom a kezemben azzal a szándékkal, hogy egy másik élő léleknek is ártani akarok. – Sóhajtott egyet. – Tudja, fiatalemberként esküt tettem.

Blaise és Draco mindenféle pusztító, hegyes eszközökkel pakolták tele a csizmájukat.
– Ne aggódjon, professzor úr. Hamarosan szerzünk magának egy fegyvert.

Ez egy fanyar kuncogást csikart ki Belikovból.
– Köszönöm, Mr. Malfoy.

– Ó, hogy újra pálcát foghassak – mondta Blaise az orra alatt. Nyújtózkodott, majd összeszorította a jobb kezét.

– Ez rövid és gyönyörűen erőszakos munka lenne, valóban, varázslattal.

Blaise felsóhajtott.
– Hagyd abba, még elsírom magam. Készen állunk?

A flotta rezidens halálfalója bólintott.
– Készen állunk. Indítsd el az órát.
hozzászólások: 0
feltöltötte: Nyx | 2024. Mar. 02.

Powered by CuteNews